20 / 04 / 2024

3. köprüde yapılan özçekim soruşturması devam ediyor!

3. köprüde yapılan özçekim soruşturması devam ediyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü: "Şahısların, 1 Kasım seçim günü, günün ağarmasıyla özçekimi yaptıktan sonra kimseye görünmeden şantiyeden çıktıkları tespit edildi" dedi.



Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM), Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatına gizlice giren iki kişinin, hiçbir güvenlik tedbiri almadan zirveye kadar tırmanak "özçekim" yaptığı olayla ilgili soruşturma ve incelemenin sürdüğü bildirildi. 


KGM'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan "3. köprüye gizlice çıktılar" haberlerine ilişkin incelemeler sonucunda bilgilendirme yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.


Bahsi geçen izinsiz giriş olayını Pavel Smirnov ve Özcan İpar'in 31 Ekim gece saatlerinde gerçekleştirmiş olabileceğine işaret edilen açıklamada, "Şahısların genel seçimler sebebiyle çalışmalara ara verildiği dönemde, işçilerin ve kule vinç operatörlerinin görev yerlerinde olmamalarının getirdiği rahatlıktan da faydalanarak 1 Kasım seçim günü, günün ağarması ile birlikte haberlerde bahsi geçen özçekimi yaptıktan sonra kimseye görünmeden gene aynı şekilde şantiyeden çıktıkları tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 


Köprü genelinde 2 güvenlik müdürü, 4 vardiya amiri ve 73 güvenlik personelinin gece ve gündüz görev yaptığının paylaşıldığı açıklamada, şantiye sahasında belirli noktalarda güvenlik kameralarının mevcut olduğu, bunların incelenmesine de devam edildiği kaydedildi. Öte yandan, ilave güvenlik tedbirlerini artırmak maksadıyla da gerekli çalışmalara başlandığı vurgulandı. 


Köprü genelinde güvenlik işlerinin inşaat sahası olması sebebiyle yüklenici firma sorumluluğunda olduğunun altı çizilen açıklamada, "Her türlü güvenlik tedbirini almak veya aldırtmak zorunluluğu firmadadır. Şu anda güvenlik işleri özel bir güvenlik firması tarafından yürütülmekte olup, konu ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam etmektedir. Olayda ihmali olanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" denildi. 


AA



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bitimine az bir zaman kala Pavel Smirnov ve Özcan İpar isimli iki genç köprüye çıkmaya karar verdi. Hazırlıklarını tamamlayan gençler önce şantiye alanına girdiler ardından köprüye tırmandılar. Gençler köprünün merdivenlerini tek tek çıktıkça saniye saniye kayda aldıkları görüntülerde, dev tankerler kağıt gibi gözüktü. Hiçbir ekipman ve güvenlik önlemi almadan vince çıkan gençler çıplak elle bulutlara kadar ulaştı. Manzaranın keyfini çıkaran gençler, 350 metre yükseklikte özçekim (kendinçek) yapmayı ihmal etmedi. Gençler o anları saniye saniye kaydetti.





Milliyet 


Geri Dön