18 / 04 / 2024

30 bin dolara ABD'de rüya gibi ev!

30 bin dolara ABD'de rüya gibi ev!

Türk girişimci Bahtiyar Yurtoğlu, 30 bin dolardan başlayan fiyatlarla Amerikan rüyası ev satıyor



ABD'de mortgage krizi sonrasında bankaların elinde bulunan gayrimenkulleri Türkiye'de pazarlamak için anlaşan Türk girişimci Bahtiyar Yurtoğlu, 30 bin dolardan başlayan fiyatlarla Amerikan rüyası ev satıyor.
Türk girişimci Bahtiyar Yurtoğlu, Amerika'nın Orlanda eyaletinde merkezi bulunan The Winter Park Land şirketi ile yaptığı işbirliği ile ABD'li bankaların mortgage krizi sonrasında el koyduğu evleri 30 bin dolardan başlayan fiyatlarla satıyor. Yurtoğlu, Türkiye'de ise Remax Ortaköy ofisi ile ortaklık yaptı.

ABD'li bankaların ellerinde mortgage krizi sonrasında el konulan ve değerinin 2-3 katı altında fiyatlarla satılan 1 milyona yakın daire olduğunu belirten Yurtoğlu, bankaların bu daireleri özellikle de yabancılara satış için açık artırmaya çıkardığını söyledi. ABD'de bankaların elinde bulunan evlere en çok İngilizler ilgi gösteriyor. Hatta İngiliz emlak şirketlerinin ABD'ye emlak turları düzenlediği biliniyor. Yurtoğlu, Orlanda eyaleti başta olmak üzere ABD'nin çeşitli yerlerindeki 60 metrekareden başlayan 1+1 evleri 30 bin dolardan başlayan fiyatlarla Türk yatırımcılara da sunacağını söyledi. Yurtoğlu'nun işbirliği yaptığı Remax Ortaköy ofisi yetkilisi Tayfur Onaran, "Biz sadece banka ile Türk alıcılar arasında aracılık yapıyoruz. Alıcılar evi internet üzerinden ya da isterse ABD'ye gidip beğeniyor. Parasını nakit olarak bankaya yatırıyor. 30-40 gün içinde ise tapusu ellerine ulaşıyor" diye konuştu.

2 bin dolar vergi ödeniyor
ABD'li bankaların portföylerinde bulunan evleri satmak için isteamerika.com sitesi ile aracılık yapan Yurtoğlu, bazı evlerin içinde hazır kiracıların bulunduğunu, bulunmayanlara ise kira garantisi sağladıklarını söyledi. Evlerden aylık yüzde 10'dan başlayan işletme ücreti, 180 ile 200 dolar arasında aidat alınıyor. Yılda bir kez ise 1400 ile 2000 dolar arasında vergi ödeniyor.
Dilek Taş/Sabah

Geri Dön