26 / 04 / 2024

35 bin yabancı Alanya'dan mülk aldı!

35 bin yabancı Alanya'dan mülk aldı!

Alanya Tapu Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı.




Alanya Tapu Müdürlüğünün istatistiklerine göre. 2013 yılının ilk 6 ayında yabancılara satılan mülk sayısı 2 bin 433 iken bu yılın ilk 6 ayındaki rakam 2 bin 642 oldu. Alanya Tapu Muduru Osman Eloğlu. Alanya'ya yaban cılaıırı ilgisinin her geçen gun arttığını belirterek. "Alanya'da en çok Norveçliler ve Ruslar gayrimenkul alıyor. Türkiye genelinde gayrimenkul alan ortalama 5 yabancıdan 3'u Alanya'yı tercih ediyor" dedi. 


ARTIŞ BEKLENTİSİ 

2014 yılı verilerine göre, bu yıl en çok gayrimenkul alan ülkeler sıralamasında Rusların ilk sırada yer aldığım aktaran Osman Er oğlu. şöyle dedi: "Alanya'yı tercih eden yabancılar sıralamasında geçtiğimiz yıl Norveçliler ilk sıladaydı. Bu yıl ise Rusların talebinde artış oldu. Bu ülkelerin ardından isveç. 

Almanya. Danimarka ve Hollanda geliyor. Alanya'da bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi Geçtiğimiz yıl yayınlanan genelgeyle, bir taşınmaz bir defa izin alınmak suretiyle başka izin alınmadan satılabiliyor. 2014 yılının sonuna kadar yabancılara gayrimenkul satışlarının artmasını bekliyoruz." 




Hürriyet Akdeniz


Geri Dön