25 / 04 / 2024

3DLocationEarth.com, Türkiye'yi 3 boyutlu hale dönüştürecek

3DLocationEarth.com, Türkiye'yi 3 boyutlu hale dönüştürecek

Sitenin yüzde 20'si yurtdışından olmak üzere aylık 250 bin ziyaretçisi bulunuyor



Sanal dünyada 80 sektöre hizmet veren ve sitesinde 4 bin 500 binanın 3 boyutlu hali bulunan 3DLocationEarth.com, tüm Türkiye'yi bu hale dönüştürmek istiyor. Sitenin yüzde 20'si yurtdışından olmak üzere aylık 250 bin ziyaretçisi bulunuyor.

Google Earth taban programını kullanarak, 3 boyutlu sektörel bir rehber hizmeti sunan "3DLocationEarth.com", kuruluşunun ikinci yılında yeni projelerle büyüyor.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdürü Aybars Görpe, sitede 80'i aşkın sektörden 20 binin üzerinde firma yer aldığını ve yaklaşık 4 bin 500 adet 3 boyutlu bina bulunduğunu söyledi. Aylık aktif ziyaretçi sayısının ise 250 bine çıktığını de belirten Görpe, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden ziyaretçi çektiklerini, toplam içinde yurtdışı kaynaklı ziyaretçinin yüzde 20'ye ulaştığını belirtti.

GOOGLE TEŞEKKÜR ETTİ

Şu anda, dünya genelinde Google Earth üzerinde en fazla sayıda 3 boyutlu binaya sahip tek firma olduklarının altını çizen Görpe, şöyle devam etti: "Dünyada yapılmayanı yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Zürih'e davet eden Google yöneticileri de bizi tebrik etti ve desteklerini dile getirdi. 2011 hedeflerimiz arasında bina sayısını en az iki katına çıkarmak var. Yine, aylık ziyaretçiyi 1 milyona, sektörü 150'ye ve firma sayısını da 50 bine yükseltmeyi hedefliyoruz."

YURTDIŞINDA BAYİLİK ATAĞI

Yurtiçi ve yurtdışında bayilik görüşmeleri yaptıklarını da dile getiren Görpe, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin lokomotifleri içinde yer alan inşaat, turizm ve perakendenin sektör dernekleri ile gerçekleştirmeyi planladıkları yeni işbirlikleri ile birlikte tüm Türkiye'yi 3 boyuta taşımayı planladıklarını vurguladı.

3D video amatör kullanıcıya indi

Panasonic, amatör olarak kamera kullanan tüketicilere de 3D görüntü keyfi yaşatacak. SDT750 video kamera, markanın yayın teknolojisini de içerisinde barındırıyor.

Panasonic, herkesin kullanabileceği 'ilk 3D video kamera'sını gün yüzüne çıkarıyor. Markadan yapılan açıklamada, "SDT750 video kamera ile herkes 'hayat kadar gerçek' 3D görüntüleri video kameranın yanında gelen sadece bir 3D dönüştürücü lens yardımıyla oluşturabilecek" denildi. Yine açıklamaya göre markanın yayın teknolojisini de içerisinde barındıran yeni 3MOS sistemli kamera, daha önce yalnızca profesyonel görüntü yapımcılarına ait bir ayrıcalık olduğu düşünülen imkanlar sunuyor. Amatör kullanıcılara da, kendi 3D filmlerini kolayca oluşturma şansı tanıdığı vurgulanan kamera için açıklamada, ayrıca şöyle denildi:

FİYATI 3 BİN 999 TL

"SDT750 video kamera, VIERA 3DTV ve Blu-ray oynatıcı/kaydedici ile birlikte aileniz ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz değerli anlarınızı canlı ve adeta gerçek 3D görüntüler eşliğinde saklamanızı sağlıyor. Böylece 3D dünyasının keyfini evinizde büyütüyor."  Türkiye'ye eylül sonunda gelecek ürün 3 bin 999 liradan satılacak.

PS Store, Türkiye'de

Sony, Türkiye'deki PlayStation tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation Network (PSN) ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Buna göre PlayStation'ın tüm internet servislerinin toplandığı çok önemli ve büyük bir ağ olan PSN, yakın bir zamanda Türkiye'de hizmete sunuluyor. Sony'den yapılan açıklamada, bu Network'ün en önemli unsurununun oyunseverlere önemli avantaj ve kolaylıklar sunacak olan PS Store'un oluşturduğu belirtildi. PS Store Türkiye'den uygun fiyatlarla mini oyunlar, oyunların indirilebilir içerikleri, kişiselleştirilebilir içerikleri, oyunların betaları ve multiplayer demoların yanı sıra ücretsiz oyun demoları da indirilebilecek.

TÜRKÇE OYUNLAR

Oyunseverler, birçok içeriğe online olarak hızlı bir şekilde ulaşırken, bu başlangıç, gelecek dönemlerde yeni servislerin sunulması için de son derece ciddi bir altyapı oluşturacak. PSN Türkiye'nin içerikleri arasında, mini oyunlar, oyunların indirilebilir içerikleri, kişiselleştirilebilir içerikleri ve ücretsiz indirilebilen oyun demoları yer alacak.  PSN kullanıcıları, PS Store ile ilintili olan PSP Go, Buzz, Singstar gibi oyunları da Türkiye pazarında rahatlıkla bulup alabilecek. PS'nin, oyun tutkunlarına en büyük sürprizi ise Türkçe oyunlar olacak.

Evde eğlence keyfine yeni soluk

Asus, "PC ET2400" serisi ile ev eğlence deneyimine yeni bir soluk getiriyor. Yeni seri, 23,6 inç Full HD ekranda, Süper Hybrit Engine özellikleri ile SonicMaster Teknolojisi'nin ses gücünü birleştiriyor.  Seri, bu özel ses teknolojisi ile 'kristal' berraklığında ses performansı sağlayacak.

Açıklamada, ayrıca serinin diğer özellikleri için şu bilgiler verildi: "16:9 görüntü ve 23,6 inç Full HD ekrana sahip. Serinin en üst modeli olan ET2400XVT, Full HD olarak stereoskopik 3D içeriği sunan NVIDIA 3D Vision teknolojisi ile filmlerin ve oyunların renkli dünyasına yepyeni bir boyut katıyor."

Switchable grafikli Nirvana

Casper, dizüstünde yeni Nirvana modellerini piyasaya sundu. Yapılan açıklamada, yeni serideki 'switchable ekran kartı' teknolojisinin kullanıcısına yeni imkanlar sunduğu belirtildi. Switchable grafik sistemi dahili ve harici ekran kartı özelliğini aynı notebookta sunuyor.

Açıklamaya göre yeniden başlatma gereği duymadan GPU adı verilen tuşa basarak 10 saniye içinde ekran kartları arasında geçiş sağlayan bu özellik güç tasarrufunun yanı sıra bataryalarda yüzde 45'e varan bir artış sağlıyor. Modellerin, 2GB'lık DDR3 ATI HD 5650 grafik özelliği var.

Olympus'la 1684 saat ses kaydı

Olympus, VN serisi yeni ses kayıt cihazlarını piyasaya sundu. Markadan yapılan açıklamada, "Daha uzun pil ömürleri, gelişmiş ergonomik tasarımları ile PC uyumlu yeni modeller kişisel notlardan, derslere ve tatil anılarına kadar herşeyi kaydetmek için idealdir" denildi. Verilen bilgiye göre, 1 GB belleğe sahip VN-8500PC 421 saate kadar, 2GB belleğe sahip  VN-8600PC 843 saate, 4GB belleğe sahip VN-8700PC de 1684 saate kadar kayıt yapıyor. Cihazların fiyatı 99 liradan 159 liraya kadar değişiyor.

Altın kaplama fişli kulaklık

Philips'in SHS8100 kulaklığı ses ve hafiflikte üstün kalite sunuyor. Yeni kulaklık döner kancaları sayesinde kulakta saatlerce kaymadan duruyor. Açıklamaya göre düşük ve etkin sürümü ile yüksek ses kalitesi sunan kulaklıklar, pasif ses yalıtımı ile düşük ses kullanımında ses yalıtımını sağlıyor. Açıklamada, ayrıca "24 ayar altın kaplama fişi sayesinde bağlantı hiçbir zaman kesintiye uğramaz. 3 farklı lastik kapak seçeneği sunan kulaklıklarda 1,2 m uzunluğunda kablo bulunuyor" denildi
Hamit VAROL- BUGÜN


Geri Dön