26 / 04 / 2024

4 havalimanının kiralama ihalesi 2013 yılı içinde yapılacak!

4 havalimanının kiralama ihalesi 2013 yılı içinde yapılacak!

Dalaman, Milas-Bodrum, Samsun Çarşamba ve Nevşehir-Kapadokya havalimanlarının 'kirala-devret' modeli ile işletme hakkı devirleri için bu yıl bitmeden ihaleye çıkma kararı alındı. Bodrum ve Dalaman kesin iki ayrı ihale olacak...



İç-dış hat seferleri gerçekleştirilen dört havalimanından; Dalaman ve Milas-Bodrum'un dış hat işletmeciliği 2015 sonuna kadar özel sektörde, diğer iki havalimanın dış hat ve tamamının iç hat işletmeciliği DHMİ'de bulunduğunu ifade eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Dalaman'ın 8 milyon, Bodrum'un 7.6 milyon, Samsun'un 2 milyon ve Nevşehir'in 700 bin yıllık yolcu kapasitesi bulunduğunu söyledi. 


İKİ FİRMA BİR ARADA 

Reuters'a konuşan Orhan Birdal, işletme hakkı devir sürelerinin ne kadar olacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Birdal, "İhalelerle ilgili fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Bodrum ve Dalaman kesin iki ayrı ihale olacak. Nevşehir ve Samsun'un tek grup olarak birleştirilmesi için çalışıyoruz. 


Tüm ihalelere ciddi talep olacağını düşünüyoruz" dedi. Bodrum ve Dalaman havalimanları dış hatlarının şu anda YİD modeliyle görevlendirilen özel şirketler tarafından işletildiğini söyleyen Birdal, ihalelerin ardından YID süresi bitince ihaleyi kazanacak firmanın iç ve dış hatları birlikte işleteceğini belirtti. İhalelerin dış hatların sözleşme süresinden önce tamamlanması halinde, süre bitimine kadar yeni firmanın iç hatları, eski firmanın da dış hatları işleteceğini belirten Birdal, "Dalaman havalimanı dış hatlarında YDA-Turkuaz'ın ortaklığında bulunan ATM'nin 28 Nisan 2015'e ve Müas-Bodrum havalimanı dış hatlarında ise Mondial-Astaldi'nin 2015 sonuna kadar işletme hakkı bulunuyor" diye konuştu.  


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön