17 / 04 / 2024

4 ilde acele kamulaştırma kararı!

4 ilde acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların  acele kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.



Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı, Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve  Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için Araç ilçesine bağlı Aşağı Çobanözü,  Kayabaşı, Oycalı ve Saltuklu köylerindeki bazı taşınmazları kamulaştıracak. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de  yayımlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, kamulaştırma işlemi direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken  salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak şekliyle yapılacak. Enerji iletim hattının geçtiği güzergah Muğla'nın Yatağan  ve Kavaklıdere ile Aydın'ın Bozdoğan ve Karacasu, Denizli'nin Babadağ, Sarayköy,  Merkezefendi ve Honaz ilçelerinde bulunuyor. 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Cırkalan Mahallesi sınırları  içinde yer alan bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirlendi. 

Karara göre, kentsel dönüşüm ve gelişim projesi içinde yer alan  ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar,  kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan  satılamayacak.


Geri Dön