19 / 04 / 2024

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak Cehennemağzı Mağaraları, Denizli Honaz Dağı, Isparta Beyşehir Gölü ile Pınargözü Mağarası ve Konya Beyşehir Gölü doğal sit alanları koruma altına alındı.

4 ilin sit alanları koruma alanı olarak tescillendi!

Milliyet'te yer alan habere göre; Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde bulunan Cehennemağzı Mağaraları Doğal Sit Alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Olur'u ile doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi. Denizli'nin Honaz, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Honaz Dağı Milli Parkı Doğal Sit Alanı, Bakanlık oluru ile doğal sit- sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı olarak tescil edildi. Isparta Yeniyaşarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerinde bulunan Beyşehir Gölü ile Pınargözü Mağarası Doğal Sit Alanı, doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı ve doğal sit- sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı olarak tescillendi.

4 ilin sit alanları koruma alanı olarak tescillendi!

Ayrıca alanın doğal sit- kesin korunacak hassas alan tesciline ilişkin idari süreç devam ediyor. Konya Beyşehir Gölü Doğal Sit alanı ise doğal sit- nitelikli doğal koruma alanı ile doğal sit- sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı şeklinde tescil edildi.

Söz konusu koruma alanı olarak tescil edilen alanların koordinat ve parsel bilgileri Resmi Gazete'de yayınlandı.

Karar için tıklayın


Geri Dön