28 / 03 / 2024

4 Mevsim Konakları ve 25.Yıl Konutları'nın temeli atılıyor

4 Mevsim Konakları ve 25.Yıl Konutları'nın temeli atılıyor

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, ‘Dört Mevsim Konakları' ile ‘25. Yıl Konutları' projelerinin Aralık ayı içinde temellerinin atılarak inşaatlarının yapımına başlanacağını açıkladı



Konut piyasasındaki tüm olumsuzlukları aşan Ege-Koop, kurduğu kentlerle, 25 yıldır krizlere rağmen proje üretmeye devam ediyor. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Aralık ayı içinde Karşıyaka ve Güzelbahçe'de yapılacak yeni projelerin temel atma törenleriyle; inşaat sektörüne 150 milyon TL'ye yakın bir yatırımın ilk adımını atacaklarını vurguladı.

Hüseyin Aslan, 130 dönüm arazide 137 lüks konağın yapılacağı Ege-Koop Dört Mevsim Konakları ve "Türkiye'nin ilk üniversite kenti" Ege Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen 420 konutluk Ege-Koop 25. Yıl Konutları projelerinin temellerinin Aralık'ta atılacağını söyledi. 2-3 yıl öncesinin maliyetleri üzerinden inşaatları tamamlama hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Aslan, "Krize meydan okuyan projelerimizi 2 yıl gibi rekor bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Sektörde, girişimciler, bankalar ve vatandaş eksenli yaşanan sorunların hükümet eliyle hazırlanacak bir genel politikayla aşılabileceğini vurgulayan Aslan şöyle konuştu:

Önlemler alınmalı
"Kar amacı olmayan kooperatiflerden siz ‘KDV' almaya devam ederseniz, belediyeler kafasına göre inşaatlardan vergi harcı almaya kalkarlarsa o zaman sektörün önünü açamazsınız. Bankaların konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi bile konut sektörüne ciddi bir canlılık getirmedi. Hükümet, konut sektöründeki bu sıkıntıyı çözerek, hem istihdama katkı sağlamak hem de ekonomiyi canlandırmak istiyorsa bir takım önlemler alıp, düzenlemeler yapmalıdır. Belediyeler de dar gelirlilerin konut sahibi olabilmesi için ucuz arsa üretmelidir. Düzenleme yapılmazsa, bu kriz önümüzdeki yıl daha ciddi boyutlara ulaşabilir" dedi.

Devlet desteklesin ihracatı katlayalım
Küresel mali kriz öncesinde 1.5 milyar dolar ihracat hacmine ulaşan, kriz sonrasında ihracatta yüzde 18'lik gerileme yaşayan doğaltaş sektörü, eski parlak günlerine dönebilmek için izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla Ege Maden İhracatçıları Birliği evsahipliğinde biraraya geldi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, en fazla yerli katma değer üreten ve istihdam yoğun sektörlerin başında gelen doğaltaş sektörünün devlet kaynaklarından hak ettiği payı alamadığını bu desteğin sağlanması halinde Türkiye'nin doğaltaş ihracatının 3-4 kat artabileceğini söyledi.
Milliyet


Geri Dön