20 / 04 / 2024

4. Sign of the City Awards için ilk toplantı yapıldı!

4. Sign of the City Awards için ilk toplantı yapıldı!

4. Sign of the City Awards (SOTCA) gayrimenkul yarışması için çalışmalar başladı. Kasım ayında yapılacak yarışma için ilk toplantı gerçekleşti.



Hürriyet’in öncülüğünde gerçekleşecek olan Sign of the City Awards (SOTCA) gayrimenkul yarışmasının dördüncüsü için çalışmalar başladı. Kasım ayında gerçekleşecek yarışmanın jüri üyeleri, ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Jüri Başkanı seçimi yarışma kategorileri, başvuru ve katılım koşulları, değerlendirme sürecinin ele alındığı toplantının açılışını Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan yaptı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün en iyi projelerinin seçileceği yarışmanın 4. yılında da yoğun bir katılım beklediklerini dile getiren Tandoğan, “Sign of the City Awards, dördüncü senesinde değerli jüri üyelerimiz ve danışma kurulumuz sayesinde çok büyük yol aldı. Bugün, birbirinden değerli ve alanında uzman jüri üyelerimizle 4. Sign of the City Awards için düğmeye basıyoruz. Görevimiz büyük ama jüri üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizin varlığı içimizi rahatlatıyor. Hepinize bu sene için de kolaylıklar diliyor ve jürimizde yer aldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.


Başvurular 5 Haziran’da Başlayacak


Yarışmaya başvurmak isteyen kişi ve kurumlar, 5 Haziran-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. 01.01.2012– 11.08.2017 tarihleri arasında tamamlanmış ya da proje yapım aşamasında olan projeler aday olabilecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından; EY Türkiye tarafından yapılacak teknik bir değerlendirmeyle, tüm başvuruların katılım koşullarına uygunluğu denetlenecek. Jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından, online olarak yapacağı ön eleme yapacak ve her kategori için 5 finalist belirleyecek. İkinci aşamayı geçen 5 proje, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden sadece 1 adet proje ödüle hak kazanacak. Bir proje sınırsız sayıda kategoride aday olabilecek.


SotCA 2017 Jüri Başkanları belirlendi.


Tüm Jüri üyelerinin oy birliğiyle Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve Prof. Dr. Suha Özkan’ın (World Architecture Community Kurucu Başkanı) geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da eşbaşkan seçildiler. SotCA 2017 Jürisinde yer alan diğer isimler ise; Ahmet Kayhan (Reidin CEO), Altan Elmas (KONUTDER Başkanı), Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı), Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri), Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Faruk Malhan (Tasarım Vakfı Kurucusu), Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili), Prof. Hüseyin Kaptan (Atelye70 Şehir Planlama Başkanı), Prof. Dr. Murat Gül (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Sinan Öncel (Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı), Zafer Baysal (AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı) oldu.


Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilecek olan Sign of the City Awards’a katılacak markalar, yarışma başvurularını yapabilecekleri http://www.signofthecity.com/ web sitesinden, aynı zamanda katılım koşulları, bu yılki kategorilerin detayları ve duyurularını başvuru tarihinden itibaren takip edebilecekler.



SotCA 2017 Kategorileri




• En iyi Konut Projeleri Kategorisi


En İyi Konut


En İyi Çok Katlı Konut


En İyi Müstakil Konut


En İyi Rezidans




• En İyi Ticari Projeler Kategorisi


En İyi Ofis


En İyi Yerel Merkezli AVM


En İyi Bölgesel Merkezli AVM


En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı


En İyi Karma Kullanımlı Proje



• En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi


En İyi Sağlık Binası


En İyi Eğitim Binası / Kampüsü


En İyi Sosyo Kültürel Yapı


En İyi Turizm / Hizmet Yapıları


En İyi Ulaşım Hizmetleri / Altyapı Projesi



• Kent ve Mimarlık Kategorisi


En İyi Mimari Tasarım (Kamu)


En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör )


Genç Mimar Teşvik


En İyi Kentsel Tasarım


En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi


En Yeşil Bina


En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma/Yaşatma Projesi



• Diğer Kategoriler


En İyi Pazarlama Kampanyası


En İyi Gayrimenkul Yönetimi


En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi


Yılın Fark Yaratanı


Geri Dön