24 / 04 / 2024

41.Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 8 Mayıs'ta başlayacak!

41.Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 8 Mayıs'ta başlayacak!

5 gün boyunca devam olan İş Geliştirme Platformu Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından 70’in üzerinde ünlü mimar, endüstri uzmanları ve liderler bir araya gelecek.



Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise 5 büyük yapı fuarından biri olan yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 8 Mayıs’ta kapılarını açacak. 

Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe 40 yıldır katma değer yaratan, yeni iş fırsatları sunan ve her sene birbirinden zengin içerikleriyle sektörel bilgi paylaşımına imkan sağlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, ülke ekonomisine de yadsınamaz bir katkı sağlayacak. 

Bu sene 8-12 Mayıs tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarın ‘İş Geliştirme Platformu Etkinlik Programı’ kapsamında oluşturulan ‘YAPI SAHNE’ ve ‘YAPI ARENA’ fuar süresince hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin faydalanabileceği etkinliklere sahne olacak.

Geçtiğimiz yıl 17 ülkeden 850 katılımcı ve 82.427 ziyaretçiyi ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu sene 11 salon ve açık alanda 900’ün üzerinde katılımcıyı 90 bin ziyaretçi ile buluşturmaya hazırlanıyor.

İnşaat malzemelerinde yerli ürün kullanımının arttığını dile getiren ITE Turkey Bölge Direktörü Kemal Ülgen sektörle ilgili rakamsal bilgiler de paylaştı. Ülgen: “İnşaat sektörü 2017 genelinde ortalama 8,9 büyürken yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,2, ikinci çeyreğinde 5,5, üçüncü çeyreğinde ise büyük bir sıçrama yaparak yüzde 18,6 olarak büyüdü. 2017’nin son çeyreğinde de yüzde 5,8 büyüyen sektör yıl ortalamasına bakıldığında yüzde 8,9 büyüme başarısı göstererek ülke ekonomisinin üzerinde bir performans sergiledi. Diğer yandan inşaat harcamalarında da yükseliş trendi devam ediyor. İnşaat harcamaları 2017 yılında cari fiyatlarla yüzde 25,7 büyüyerek 533,8 milyar TL’ye yükseldi.”

Yenilikçi ve zengin içeriğiyle fuar boyunca gündeme alınan konular ise şöyle:

1-) Yapı sektörü geleceğine dair projeksiyon sunacak dernek yöneticileri konuşmalarının yer alacağı “Yapı Sektörü Gündem Forumu”
2-) Tasarım yaklaşımları ve son dönem projeleriyle dikkat çeken ulusal ve uluslararası isimlerin “Mimar Konferansları”
3-) Malzeme ve Ar-Ge ilişkisi, dijitalleşen dünyada kurumsallaşma, gayrimenkul trendleri, komplike yapılarda enerji çözümleri, mimarlıkta görselleştirme teknolojileri konularıyla sektöre ışık tutan “Yapı Oturumları”
4-) Sektör paydaşlarının alanlarında organize ettikleri prestijli ödüllere Fuar alanında ev sahipliği yapıldığı “Ödül Törenleri”
5-) Moderatör eşliğinde fuar alanında ürünlerin gezilerek malzeme konuşmalarını içeren ve usta mimarın katılımıyla konu odaklı sohbet ile bilgi alışverişi sağlayan “Yapı Masterclass: Mimari Ustalık Sınıfları”
6-) Fuar süresince ortaya çıkan atık malzemelerin yeniden kullanımını hedefleyen, ulusal ve uluslararası mimarların yürütücülüğünde tasarımlar sergileyecek “Atölye: Yapı Unplugged”
7-) Mimaride robotik tasarım, mimaride veri tasarımı, enerji kullanımının sosyal ve davranışsal yönleri, girişimci ruhlu büyüme hedefli işletme modelleri, mimari proje vaka etüdleri konularıyla sektörü besleyen gelişmelerin paylaşılacağı “Trend Seminerleri”
8-) Yenilikçi ürün ve çözümler sunan malzeme üreticilerinden “Teknik Seminerler”
9-) Yenilikçi ürün ve çözümler sunan malzeme üreticilerinden “Canlı Sunumlar”


Geri Dön