23 / 04 / 2024

430 bin toplu konuttan 340 bini sahiplerine teslim edildi!

430 bin toplu konuttan 340 bini sahiplerine teslim edildi!

Erdoğan, toplu konutta 430 bin konutun inşasını 7.5 yıl içerisinde başlatıklarını söyledi



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Türkiye´de otomobil üretimi, cep telefonu abonesi, internet kullanıcı ile uçak yolcu sayılarını 2002´ye göre mukayese ederek, "Arkadaşlar, bunlar yoksulluk alameti mi yoksa elhamdülillah zenginleşmeye giden bir alamet mi?" diye sordu.
        
Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen "AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yoksulluğun, yolsuzluğun, umutsuzluğun, çaresizliğin hüküm sürdüğü bir Türkiye devraldıklarını söyledi.
        
Canla, başla çalıştıklarını, gece gündüz ter döktüklerini ve bugün 7.5 yıl öncesine kıyasla çok farklı bir Türkiye´yi hep birlikte inşa ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye´nin bugün ulaştığı seviyelerin asla bir  tesadüfün eseri olmadığını söyledi.
        
Erdoğan, Türkiye´nin, bugün geldiği noktanın bir tek kişinin veya bir kaç  kişinin eseri olmadığını vurgulayarak, bu umut dolu, aydınlık manzaranın fedakar AK Parti teşkilatının eseri olduğunu kaydetti.
        
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan il başkanlarına, "Şu bir kaç veriyi özellikle dinlemenizi, not etmenizi sizlerden rica ediyorum. Bu verileri Türkiye´nin her köşesine, her bir vatandaşımıza, kardeşimize ulaştırmanızı sizlerden özellikle istirham ediyorum. Zira son günlerde yaptığım ziyaretlerde gördüm ki bu veriler pek dikkate alınmıyor. Bunlar gözden kaçırılmış veya bilinmiyor. Öyleyse bunları çok açık, net, resmen ortaya koymak suretiyle artık milletimin bazı gerçekleri, çok daha yakından bilmesini ve görmesini istiyorum" diye seslendi.
        
2004 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 11.9 oranında büyüme kaydettiğini anımsatan Erdoğan, bunun cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarından biri olduğunu bildirdi.
        
Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2010 yılının birinci çeyreğinde küresel krize rağmen 11.7 büyüme oranıyla dünyada dördüncü, G-20 ülkeleri arasında ikinci, OECD ve Avrupa ülkeleri arasında ise birinci sırada yer aldığını vurguladı.
        
"HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA"
Başbakan Erdoğan, 2002 yılında Türkiye´de toplam 8.6 milyon kara taşıtı bulunduğunu, bugün ise krize bu rakamın 14.5 milyon adete çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
        
"2002 yılında Türkiye´de kullanılan cep telefonu abonesi 23.3 milyondu, bugün bu sayı yüzde 165 oranında artarak 61.5 milyona ulaştı. Yine 2002 yılında 4 milyon civarında internet kullanıcısı vardı, bugün 30 milyon rakamına ulaştık. 2002 yılında sabit geniş bant internet abone sayısı yok denecek kadar azdı, bugün bu sayı 7.5 milyona ulaştı. 2002 yılında uçak kullanan yolcu sayısı 34 milyon kişiydi 2009 yılı sonu itibariyle 86 milyon kişi uçağa bindi. Arkadaşlar, bunlar yoksulluk alameti mi yoksa elhamdülillah zenginleşmeye giden bir alamet mi? Türkiye´de otomobil üretimi, 1963 yılında başladı, meşhur hani ´keçilerin yiyor´ dendiği Anadol´ların üretildiği dönem. 63, 2003 yani bizim iktidarımıza kadar olan süre içerisinde, yani 40 yılda Türkiye´de toplamda 6.8 milyon adet otomobil üretilmiştir fakat iktidarımız döneminde, 7.5 yılda Türkiye´de 7 milyon 80 bin 500 adet otomobil üretildi.
        
Hesap ortada Halep oradaysa arşın burada. 2002 yılında Türkiye´de 16 milyon ton demir çelik üretiliyordu. 2009 yılında Türkiye´de 25. 3 milyon ton demir çelik üretildi. Bütün bunlara ek olarak Cumhuriyet tarihinde yapılanın yaklaşık iki katı bölünmüş yol yaptık. Şu ana kadar 11 bin 500 kilometreye ulaşmış vaziyetteyiz. 7.5 yılda milli eğitimde 149 bin 824 yeni dersiliği Türkiye´ye iktidarımız kazandırmıştır. Bu eğitime ne kadar önem verdiğimizin ifadesidir."
        
Erdoğan, toplu konutta 430 bin konutun inşasını 7.5 yıl içerisinde  başlatıklarını ve yaklaşık 340 binini sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.
AA

----

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İhmal edilmiş olan Doğu Anadolu´yu abad etmeye çalıştığımızı gösteriyorum, bunlar iade değil, devletin ihmal edilmiş görevinin AK Parti iktidarıyla yerine getirilmesidir" dedi.
       
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine 7,5 yılda 25 milyar Türk Lirası harcadığını bildirdi.
        
Eğitimde yaklaşık 40 bin yeni dersliği tamamladıklarını, Doğu illerindeki dersliklerin yüzde 51´inin, Güneydoğu´daki dersliklerin yüzde 74´ünün AK Parti iktidarı döneminde bu illere kazandırıldığını aktaran Erdoğan, bölgede 6 bin öğrenci kapasiteli 17 yurt inşa edildiğini, Doğu Anadolu Bölgesine 44 yeni hastane, 14 yeni ek blok, 130 sağlık ocağının yapıldığını söyledi.
        
"İhmal edilmiş olan Doğu Anadolu´yu abad etmeye çalıştığımızı gösteriyorum, bunlar iade değil, devletin ihmal edilmiş görevinin AK Parti iktidarıyla yerine getirilmesidir" diyen Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesine ise 32 yeni hastane, 17 blok, 115 sağlık ocağı yapıldığını, 2008-2009 yılında 4.7 milyar Türk Lirası´nın GAP için tahsis edildiğini, bunun 3.9 milyar Türk Lirası harcamanın şu ana kadar gerçekleştirildiğini, KÖYDES için 2 milyar Türk Lirası´nın harcandığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:
        
"11 ay Van´a ulaşımı kesik olan Bahçesaray´ın 12 ay Van ile irtibatını kuran bizim hükümetimizdir. Van Milletvekili Gülşen Hanım, Bahçesaray´da uluslararası organizasyon gerçekleştirdi.  TOKİ  bu bölgelerimizde yaklaşık 6 milyarlık yatırım gerçekleştirdi. Doğu Anadolu Bölgemizde yaklaşık 36 bin, Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 31 bin yeni konut inşası yaptık. İki bölgede yaklaşık 49 bin konutu tamamladık, sahiplerine teslim ettik. Sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine 3 milyar Türk Liralık ayni ve nakdi yardım dağıttık.
        
Doğu Anadolu Bölgemizde 2002 yılında sigortalı çalışan sayısı 147 bin, bugün bu sayı Nisan ayı itibariyle 318 bine ulaştı. Sosyal devlet olmanın gereği, sosyal güvenceyi halkına getiren iktidar biziz. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde sigortalı çalışan sayısı biz geldiğimizde 175 bindi, şu anda 432 bin, yüzde 100´ün üzerinde. Üretim noktasında da bölgede çok önemli gelişmeler yaşandı. Bölge illerinin ihracatı yüzde 29 ile yüzde 9 bin arasındaki oranlarda artış gösterdi. Bunu özellikle siyasi parti liderlerine hatırlatmak istiyorum. İlleri dolaşırken oradaki bir vatandaşın verdiği bilgiyle yetinemezsiniz. Ben size resmi rakamları veriyorum. İstediğiniz bilgiyi ilgili merciler verebilir. Muş ilimiz 2002´de 70 bin dolar ihracat yaparken, 2009 yılında 6.7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bizden önce binler konuşulurken şimdi milyonlar konuşuluyor, yarın inşallah milyarlar konuşulacak. Ağrı´nın ihracatı 2002 sonu itibariyle 4.3 milyon dolar iken, Hakkari´nin ihracatı 4.8 milyon dolar iken 417 milyon dolara, Ağrı´nın da 40 milyon dolara çıktı. Şırnak´ın ihracatı 21 milyon dolardan, 606 milyon dolara çıktı. Bu neyi gösteriyor, bu bölge halkının, bölge insanın artık bir ihracatçı konumuna nasıl yükseltildiğini çok açık, net ortaya koyuyor."
        
"EDİRNE´NİN İMKANINI ARTIRIRKEN HAKKARİ´Yİ İHMAL ETMEDİK"
Başbakan Erdoğan, bölgeye kurulan üniversitelerin bölge gençleri için umut ışığına dönüştüğünü belirterek, "Edirne´nin imkanını artırırken Hakkari´yi ihmal etmedik, Muğla kalkınırken Muş geri kalsın demektik, İstanbul büyürken Diyarbakır´ı kendi haline terk etmektir. Eğer Kocaeli zenginleşirken, Tunceli fakirleşiyorsa bu kalkınma, büyüme, refah artışı olmaz. O zaman biz kendimizi zaten affetmeyiz. Biz bunun için gelmedik" diye konuştu.
        
Bölgeye yapılan yatırımların provake edildiğini ifade eden Erdoğan, bölgedeki bazı belediye başkanlarının TOKİ Başkanını tehdit ettiğini, "buraya gelme, buraya giremezsin" dediğini anlattı.
        
Erdoğan, "Bu adımları atmayacağız da ne yapacağız. Kentsel değişim, dönüşüm diyoruz. Tezeklerle yapılmış binalardan halkımızı modern konutlar içerisine yerleştirmeyi arzu ediyoruz. ´İstemezük´ diyorlar. Anlayış bu, buradan terörü beliyorlar. Hem ön kesiyorlar arkadan ´bak devlet gelmiyor´ diyorlar. Buna rağmen barajları yapmaya devam edeceğiz, canını ortaya koyan müteahhitlerimiz var. Güvenlik güçlerimizle onlara destek veriyoruz" dedi.
        
Eş zamanlı ve eşit ölçekli bir kalkınmanın gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bölgeye fabrika yapılmasını tavsiye ettiğini anımsattı. Devlet olarak bölgede özel sektörün girmediği yerlere fabrika yapıldığını kaydeden Erdoğan, günümüzde emek yoğun bir teknoloji olmadığını, teknoloji yoğun bir yatırım olduğunu ve fabrika kurmakla işsizliğin giderilemeyeceğini söyledi.
        
İnsanı istihdama yönelik hizmet sektörü ağırlıklı, eğitim, okul, hastane yatırımları yaptıklarını ifade eden Erdoğan, böylelikle yüzde 100´ün üzerinde istihdamda artış sağlandığını, bunun da muhalefet tarafından görülmesi gerektiğini vurguladı.
        
Başbakan Erdoğan, ciddi teşviklerle bölgedeki yatırımları teşvik ettiklerini, özel sektörün girişimci olmasını sağlamaya çalıştıklarını  belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
        
"Kısmen bu başladı, bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Bunun en güzel örneğini Gaziantep teşkil ediyor. Olan yerde oluyormuş, şu anda Gaziantep ciddi bir çekim alanıdır. Erzurum aynı şekilde, biz kalkıp Hakkari´yi, Muş´u sürekli örnek gösterirsek yanlış yaparız. İşin geneline bakacağız. GAP ve DAP gözden geçirildiğinde, bu projeler tamamlandığında 4 milyon işsizimiz iş sahibi olacak, süreç devam ediyor.
        
Yatırımları sadece terör örgütünün istismar zeminini ortadan kaldırmak için, terörizmle çok yönlü, boyutlu mücadele yürütmüş olmak için yapmıyoruz. Terör örgütü olsa da olmasa da yatırımları yapardık. İnsanımız, yavrularımız, vatandaşlarımız için bu hizmetleri vermeye, yatırımları yapmaya mecburuz. Biz, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışına sahibiz. Biz, siyaseti insan için, gönül kazanmak için, hayır kazanmak için yapıyoruz."
        
"TARIM VE HAYVANCILIKTA BÖLGEDE SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
 Başbakan Erdoğan, Et ve Balık Kurumu´nun ne zaman, hangi iktidar döneminde kapatıldığının bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, Kurumun tam 13 yıl özelleştirme kapsamında kaldığını, 28 işletmesinin değişik şekillerde elden çıkarıldığını anlattı.
        
AK Parti hükümetinin 2005 yılında Et ve Balık Kurumu´nu özelleştirme kapsamından çıkardığını, Erzurum, Bingöl, Van, Diyarbakır, Adana, Sakarya, Ankara-Sincan ve Ağrı kombinalarını Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlandığını ifade eden Erdoğan, bu aşamadan sonra Kurumun 2006´dan 2010 yılına kadar süratle modernize edildiğini, eskiyen teknolojilerinin 70 milyon Türk Lirası harcanarak yenilendiğini söyledi.
        
Kamu İhale Yasası´nın değiştirilerek Kuruma TSK ve kamu kuruluşlarına ihalesiz sözleşme imkanı getirildiğini kaydeden Erdoğan, Et ve Balık Kurumu´nun bulunduğu yerlerde istihdam kapısı olmaya devam ettiğini bildirdi.
        
"Tarım ve hayvancılık konusunda da bölgede sessiz devrimin gerçekleştirildiğine" işaret eden Erdoğan, AK Parti iktidarından önce 2002 yılında toplam tarımsal desteğin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine 647 milyon liradan, 2009 yılında 1 milyar liraya çıkartıldığını kaydetti.
        
Erdoğan, 2003-2010 yılları arasında bölgedeki çiftçilere toplam 9 milyar 818 milyon lira destek verildiğini, 2002 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgelerine verilen hayvancılık desteğinin 7.7 milyon lira olduğunu bu rakamın 27 kat artarak 109 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı. Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
        
"Ülkemizde bir sıkıntımız var, bizde spekülatör çok. Spekülatörlük yapanlara söylüyorum. Fırsatını buldular havyan arzını kestiler, et fiyatları bir anda tırmandı. Baktık halkımın şikayetleri var, arkadaşlarımı marketlere gönderdim, fiyatları aldırdım. Aynı spekülatörlük marketlerde de yapılıyor. Birisinde fiyat 20-19, bir diğerinde 27-28. Bu defa biz ne yapmak zorunda kaldık. Biz, ´hayvan ithalatı yapacağız´ dedik. Fiyatlar bir anda düşmeye başladı. Bu ara gene biraz kıpırdanmaya başlandı. Biz ithali devam ettireceğiz. Ya dürüst olacaklar, samimi olacaklar. Halkımızın ucuz et yemesine katkıda bulunacaklar, yoksa kusura bakmasınlar et ithaline devam ederiz. Hayvancılığı da asla ülkemizde öldürmeyiz, biz bu konuda dürüst olan besiciye de desteğimizi vermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Kalkınma kooperatiflerine verilen destekte Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık."
AA

Geri Dön