28 / 03 / 2024

48 ay taksitle kamu lojmanı fırsatı!

48 ay taksitle kamu lojmanı fırsatı!

TBMM'de kabul edilen kanunla kamu konutlarının satışına yönelik düzenlemeler gerçekleştirildi. Yapılan yenilikler ile ilk olarak 6 bin kamu konutu Kasım ayına kadar satışa sunulacak. 



Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanunla kamu konutlarının satışına yönelik düzenlemelere yer verildi. Kamu konutlarının satışının hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programında’ çalışmaların yapılacağını duyurulmuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olan kamu konutlarının ekonomiye kazandırılabilmesi adına ilk adım atıldı. Bu kapsamda, ilk olarak satışa konu edilebilecek 50 bin kamu konutunun Kamu Taşınmazları Sistemine (KTS) kaydının yapılması suretiyle envanter çalışması tamamlanmasına ve 5 bin kamu konutu Kasım ayına kadar satışa çıkarılmasına karar verildi. 

Kamu lojmanlarının satışında ihale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi olan oturan tarafından, yüzde 25’i peşin olmak kaydıyla 4 yıla kadar (48 ay vade) kanuni faiziyle taksitli olarak ödenebilecek. Peşin olarak ödenmesi halinde ise yüzde on indirimli olarak satın alınabilecek.

OTURANLARA ÖNCELİK VERİLECEK

Kasım ayına kadar satış işlemlerinin tamamlanması planlanan 5 bin konut Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihale usulüyle satılacak. Kamu konutlarının öncelikli alım hakkı konutlarda oturan devlet memurlarının olacak. 

Kamu lojmanları ihaleyle satışa çıkarılacak ve öncelikli alım hakkına sahip olan oturanlar bu konutları almazsa en yüksek teklifi veren istekliye satılacak.

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön