28 / 03 / 2024

'5 dakikada tapu' sistemine geçilecek!

'5 dakikada tapu' sistemine geçilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) İşbirliği Hasar Tespit Tanıtım Toplantısı bugün gerçekleştirildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) İşbirliği Hasar Tespit Tanıtım Toplantısı bugün düzenlendi. İl müdürlerine ulaşılabilir olmaları konusunda da çağrıda bulunan Özhaseki, yapılan memnuniyet anketlerinde 2017'de Bakanlığın memnuniyet oranın yüzde 90'larda olduğunu dile getirdi.

 

 5 dakikada tapu sistemine geçilecek!

 

Bu oranın tapu ve kadastro müdürlüklerinde yüzde 90'ların üzerinde olduğunu sözlerine ekleyen Özhaseki, "Daracık yerleri var, çok yoğun bir iş yükü var tapuda, yüzde 90'ların üzerinde. Önümüzdeki günlerde '5 dakikada tapu' diye bir sisteme geçiyoruz, elektronik ortamda. Yüzde 100'leri bulacağız memnuniyette. Bekleyen olmayacak, şikayetçi olan olmayacak. Bizim hedefimiz bu." dedi.

 

Çevre ve şehircilik konusunda hedeflerini yüksek tuttuklarını da sözlerine ekleyen Özhaseki, maddi finansman konusunda çalıştıklarını ve bir finansman modeli geliştirdiklerini, yakın zamanda bunu da il müdürleriyle görüşeceklerini söyledi.

 

 5 dakikada tapu sistemine geçilecek!

 

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı da çalışmalarını gayretle sürdürdüklerini belirterek "DASK olarak olası büyük bir deprem durumunda muhtemel yükümlülüklerimizle ilgili yeterli kaynağımız, yaklaşık 17 milyar liralık bir ödeme kapasitemiz bulunmaktadır. DASK kurulduğu günden bugüne kadar yaptığımız hasar ödemeleri de 180 milyon lirayı bulmuş durumdadır." dedi.

 

Kayacı, bütün konutların sigorta güvencesi altına alınmasını hedeflediklerini kaydetti. 


Geri Dön