24 / 04 / 2024

5. Levent 2. Etap satışları başladı! İlk 200 daire için kampanya!

5. Levent 2. Etap satışları başladı! İlk 200 daire için kampanya!

5.Levent’in ikinci etabında satışa sunulan 900 konut, ilk etabın en çok ilgi gören daire tiplerine göre tasarlandı. 5. Levent 2. etabı için, Mayıs ayında sadece ilk 200 dairede geçerli olacak çok özel bir satış kampanyası da uygulanacak.



Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada; “Yılın en çok tercih edilen projesi 5. Levent’te 1200 dairelik birinci satış etabını başarıyla tamamladık. İstanbul’un en yeni, en yeşil ve en modern semti 5. Levent’in örnek bir dönüşüm projesi olması adına alt yapı yatırımları için 82,8 Milyon TL’lik ek yatırım yapıyoruz. Ağustos ayı itibariyle sosyal konut etabını hak sahiplerine teslime başlıyoruz” dedi. 


Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, TEM Alibeyköy kavşağında dev ulaşım projelerinin kesişim noktasında inşa edilen 5. Levent'te, 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. Torunlar GYO’nun 1 milyar 800 Milyon TL’lik dev yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4000 konutuyla, İstanbul'a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak.


Aziz Torun: Kentsel dönüşümde binalarla modern hayatı birlikte tasarlamak gerekiyor

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada, 1. etapta sundukları 1.200 dairenin % 100’ünün satıldığını ve yaklaşık 1 Milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. 5. Levent’in satış m² oranı ile yılın en çok tercih edilen projesi olduğunu belirten Aziz Torun, projenin % 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıkladı. 5. Levent’ten daire satın alanların tercih kriterlerine de değinen Torun, projenin lokasyonu, gelişen ulaşım hatlarının merkezinde oluşu ve sosyal donatı alanlarının zenginliğini öncelikli tercih sebepleri arasında sıraladı. Torun 5. Levent’ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile kolaylıkla ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.   


Aziz Torun, konuşmasında 5. Levent’in kentsel dönüşüm için örnek bir model teşkil ettiğini söyledi. Torun; "Kentsel dönüşüm, binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması değildir. Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması ya da binaların sağlamlaştırılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir. Park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak, yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür" dedi.


Ek maliyetleri göze alarak örnek bir proje yapıyoruz

5. Levent'in örnek bir proje olması için ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun; "5. Levent proje alanında TEİAŞ’a ait 4 farklı yüksek gerilim hattı ve İSKİ’ye ait hatlar bulunuyordu. Yüksek gerilim hatlarının büyük bölümü yer altına alıyoruz, bir bölümünün de yerini değiştiriyoruz. Bu çalışmaların %70'ini tamamladık. Alibeyköy-Küçükköy ve Alibeyköy-İkitelli enerji hatlarının şantiye sahası dışındaki yeni direklere aktarımını sağladık. 80 Milyon TL’lik ek yatırım ile hayata geçirdiğimiz bu proje, bugüne kadar özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi oldu. Böylelikle 5. Levent ve komşu semt sakinlerini yüksek gerilim hattının sebep olduğu olumsuz etkilerden ve görüntü kirliliğinden kurtarıldı. Proje sahasından geçen İSKİ hattının yerini ise 800 bin TL’lik yatırım yatırımla değiştirdik. Ayrıca, altyapı tamamlandıktan sonra 2 milyon TL’lik yatırımla, proje sahasını çevreleyen dış yolları çift şeritli yapacağız. İleri teknolojileri kullanarak 5. Levent'te sağlıklı, güvenli ve estetik bir yaşam sunacağız. Bu alt yapı yatırımları için toplamda 82,8 Milyon TL ek yatırımlar yapıyoruz” dedi. 


Sağlıklı ve sosyal çocuklar, doğa dostu 5. Levent’te yetişecek 

5. Levent projesinde 110 bin m2'si peyzaj alanına, bunun da 50 bin m2'si yeşil alana ayrılarak; nefes alan, aktif bir çevre düzenlemesi yapılıyor. 200 farklı türde 2000'den fazla ağacın dikileceği projede; lavanta ve meyve bahçeleri, mevsimlik çiçeklerin yetiştirildiği sera, yasemin arkatlı yollar ve endemik bitkilerin yer alacağı piknik alanlarına ek olarak projenin yanı başında 50 dönümlük koruluk alan da yer alıyor.


Yüzde 72’sinin yeşil alana ayrılmasıyla, İstanbul’un en yeni, en yeşil ve en modern semtinin 5. Levent olduğuna dikkat çeken Aziz Torun; “Özlem duyulan bir yaşamı hem yetişkinler hem de çocuklarımız için sunmayı amaçladık. Özellikle çocuklarımız için doğayla iç içe, güvenle oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturduk. Toplam 2500 metrekarelik oyun park alanı bulunan 5. Levent’te; macera temalı park ve çim aktivite alanları da tasarladık” dedi.

 

Engellilerin tüm sosyal donatılardan maksimum derecede yararlanabileceği nitelikte tasarlanan proje; yürüyüş ve koşu parkurları, bisiklet yolu, süs havuzu ve göletleri; dinlenme alanları, kır kahvesi, çardak ve pergolalar, amfi tiyatro, festival meydanı, yüzme havuzları, spor tesisleri ile geniş bir yelpaze sunuyor. 20 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine kurulan 5. Levent projesi; zengin sosyal donatı alanının yanı sıra 4 bin metrekare cadde konseptindeki 5. Levent Çarşısı ile semt sakinlerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak.

 

2. etabın ilk 200 dairesine özel kampanya avantajı  

5. Levent  projesinin ikinci etabında yer alan 200 daire için hazırlanan kampanya ise Mayıs ayına kadar geçerli olacak. Projede, peşin alımlarda, banka kredilerinde ve firma tarafından sunulan ödeme planlarında geçerli olacak kampanyalar uygulanacak. Yüzde 10'luk indirimin geçerli olacağı peşin alımlarda ayrıca yüzde 4'lük ek indirim imkanı sunulacak. , banka kredili ödeme planlarında ise, aylık % 0,80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde ise % 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda % 10 oranında iki ara ödeme ve geri kalan % 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. 


Web: http://www.5levent.com.tr/



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İstanbul TEM-Alibeyköy kavşağında yaklaşık 2 milyar lira yatırımla inşa edilen 5. Levent konut projesinin ikinci etabı satışa çıktı. Torunlar GYO ve  Kiptaş  işbirliğiyle hayata geçen 5. Levent projesinde ilk etaptaki 1200 konut satılırken, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu satıştan yaklaşık 1 milyar lira ciro elde ettiklerini söyledi. Projede 900 konutluk ikinci etaptaki ilk 200 konut için özel bir kampanya başlatıldı. 1 ay sürecek kampanyada bankalardan önce faizleri düşürdüklerini belirten Torun, “Faizi 0.80’e çektik. Ön talebe bakılırsa bu evleri bir ayda satarız” dedi.


3 farklı ödeme modeli bulunan projede, kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak ayrıca yüzde 4 indirim uygulanacak. Yine kampanya kapsamında, banka kredili ödeme planlarında ise aylık yüzde  0.80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde ise yüzde 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda yüzde 10 oranında iki ara ödeme ve geri kalan yüzde 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. 


83 milyon yatırdı

5. Levent’in metrekare satış fiyatlarının 5 bin 800 lira ile 7 bin lira arasında değiştiğini belirten Torun, bunun ilk lansmana göre yüzde 15 artış demek olduğunu ve fiyatları ‘davetkar’ aralıkta tuttuklarını dile getirdi. Aziz Torun, projenin yüzde 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıklarken, 5. Levent’ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile ulaşım sağlanacağını kaydetti. 


5. Levent’in örnek bir proje olması için ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun, “5. Levent proje alanında TEİAŞ’a ait 4 farklı yüksek gerilim hattı ve İSKİ’ye ait hatlar bulunuyordu. Yüksek gerilim hatlarının büyük bölümünü yer altına alıyoruz, bir bölümünün de yerini değiştiriyoruz. 80 milyon liralık ek yatırım oluyor. Proje sahasından geçen İSKİ hattının yerini ise 800 bin liralık yatırımla değiştirdik. Ayrıca, altyapı tamamlandıktan sonra 2 milyon liralık   yatırımla, proje sahasını çevreleyen dış yolları çift şeritli yapacağız” dedi.


Sosyal konutlar ağustosta hazır


Proje alanında yaptıkları kentsel dönüşümle hak sahiplerine verilecek 400 dairenin yapımında ise sona yaklaştıklarını belirten Torun, ağustos ayında teslimlere başlayacaklarını söyledi. Torun, “Öncelikle bitirelim istedik. Başka bir parselde bulunuyor. Ayrıca sorumluluğumuzdaki cami, eğitim alanlarının yapımıyla İBB’ye ait 617 lojman hızla yapılıyor” dedi. 


‘Talep satışın arkasında kalabilir’


Aynı zamanda Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı olan Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe talep yetersizliği sorunu yaşanabileceğini ifade etti. Konut arzının her geçen gün arttığını ve piyasada ciddi bir rekabet yaşandığını belirten Torun, “Konuta ihtiyaç var. Ama ihtiyaç başka, satın alma gücü başka. Orta gelirli ve alt gelirli için ev yapamıyoruz. Neden de arsa maliyeti. Kayıt içi iş yapan bir şirket metrekaresi 4 bin liradan ucuz ev yapamıyor” diye konuştu.  


Konut sektöründeki ‘sat-yap’ modeliyle ilgili olarak da konuşan Torun, “Önümüzdeki dönemde talep satışın arkasında kalabilir. Geliştiriciler bu konuda dikkatli olmalı. Özkaynak güçlü olmalı ve şirketlerin b planı olmalı” dedi. Konut alıcısının da artık daha seçici olduğunu dile getiren Torun, ‘ne yapsak satarız’ ve ‘istersen al’ döneminin de bittiğini belirtti. Konut alıcılarını ‘nazlı’ olarak yorumlayan Torun, lokasyon ve ulaşım avantajı, sosyal alanların zenginliği ve doğru fiyat politikaları ile öne çıkan inşaat şirketlerinin satış yapabildiğini dile getirdi. 


Milliyet 




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İSTANBUL TEM Alibeyköy kavşağından yaklaşık 2 milyar lira yatırımla inşa edilen 5. Levent konut projesinin ikinci etabı satışa çıktı.


Projenin tanıtım toplantısında konuşan Torunlar GYO ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe talep yetersizliği sorunu yaşanabileceğini söyledi. Konut arzının her geçen gün arttığını belirten Torun, “Konuta ihtiyaç var. Ama ihtiyaç başka, satın alma gücü başka. Orta gelirli ve alt gelirli için ev yapamıyoruz. Neden de arsa maliyeti. Kayıt içi iş yapan bir şirket metrekaresi 4 bin liradan ucuz ev yapamıyor. Sosyal konut için siyasi irade başka formüller bulmalı” dedi. Konut sektöründeki ‘sat-yap’ modelini de eleştiren Torun, “Önümüzdeki dönemde talep satışın arkasında kalabilir. Geliştiriciler bu konuda dikkatli olmalı. Öz kaynakları güçlü olmalı” dedi. Konut alıcısının da artık daha seçici olduğunu dile getiren Torun, ‘ne yapsak satarız’ ve ‘istersen al’ döneminin de bittiğini belirtti. Konut alıcılarını ‘nazlı’ olarak yorumlayan Torun, doğru lokasyonda ve doğru fiyatlandırma yapan şirketlerin satış yapabildiğini dile getirdi. 


1200 EV SATTI, SIRA 2. ETAPTA


Torunlar GYO ve Kiptaş işbirliği ile yapılan 5. Levent projesinde ilk etaptaki 1200 konutu sattıklarını belirten Aziz Torun, 900 konutluk ikinci etapta satışlara başladıklarını söyledi. Torun, “İlk 200 konut için faizi 0.80’e çektik” dedi. Evlerin metrekare satış fiyatı 5 bin 800 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.



Hürriyet




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Torunlar GYO’nun sahibi Aziz Torun, konut müşterisinin seçici ve nazlı olduğunu belirterek, “Artık ‘ne üretirsem satarım’ devri bitti” dedi

Torunlar GYO'nun Kiptaş işbirliğiyle İstanbul TEM Alibeyköy kavşağında inşa ettiği '5. Levent' projesinde ikinci etap satışları başladı. 2 milyar liraya ulaşan yatırım değerine sahip olan projeyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe bazı değişimlerin yaşandığını söyledi. Konut alıcısının bilinçli ve seçici aynı zamanda nazlı olduğunu belirten Torun, "Artık 'ne üretirsem satarım', 'istersen al' devri bitti. Tüketicinin bu seçiciliği bize de bir şeyler öğretiyor. 5. Levent projemizde gördük ki lokasyon ve ulaşım tüketicinin en önemli tercih sebebi" dedi.


ÖZKAYNAK GÜÇLÜ OLMALI

Konut arzının her geçen gün arttığını ve sektörde ciddi bir rekabetin olduğuna dikkat çeken Torun, "Gayrimenkul geliştiricilerinin gelecek 2 yıl içinde talebin satışın arkasına düşme riskini düşünmeleri gerekiyor. Bu rekabet ortamında doğru lokasyonda, satın alma gücüne hitap eden, ihtiyaca yönelik projeler yapan satar. Bu kriterlere uygun olmayan projelerde sıkıntı olabilir. Sat-yap işi yapanların bunu dikkate alması lazım. Özkaynaklarının güçlü olması lazım" diye konuştu.


ALT GELİRE KONUT ÜRETEMEYİZ

Torun, alt gelir grubuna yönelik projeleri özel sektörün yapmasının mümkün olmadığını da belirterek şöyle devam etti: "Konuta ihtiyaç var. Ama ihtiyaç başka, satın alma gücü başka. Biz alt gelir grubuna proje yapamıyoruz. Çünkü arsa ve inşaat maliyetleri çok yüksek. Kurumsal bir geliştiricinin bu şartlarda 4 bin TL'nin altında proje yapması mümkün değil."


900 DAİRE SATIŞTA

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projesinde, ilk etaptaki bin 200 konutun tamamını sattıklarını ve yaklaşık 1 milyar lira ciro elde ettiklerini açıkladı. İkinci etapta 900 konutu satışa çıkardıklarını açıklayan Torun, "Bunun 200 adedine özel kampanya yaptık. Bankalardan önce faizi 0.80'e çektik" dedi. 3 farklı ödeme modeli bulunan projede, kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak yüzde 4 ayrıca indirim uygulanacak. Projede metrekare fiyatları 5 bin 800 ile 7 bin lira arasında değişiyor.


SATIŞA ÇIKMADAN YÜZDE 20'SİNİ SATTI

Önay Grup ve Tuna Ev-Ofis ortaklığında kurulan ÖNTU Yatırım Ortaklığı, İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçireceği Önay Life Residence'ta satışa başladı. Metrekare fiyatları 2 bin 800 liradan başlayan projede teslimler 2018'de yapılacak. Yaklaşık 7 bin metrekare arsa üzerinde 432 konut, 33 ofis ve dükkânın yer aldığı projede konutların yüzde 20'si bir ayda satıldı. ÖNTU Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bulut, Esenyurt'un geniş parkları, alışveriş merkezleri, yeni yolları ve çevre düzenlemeleriyle İstanbul'un en hızlı gelişen yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede birçok projeye ve ilklere imza attık" dedi.


ESTON ŞEHİR'DE 48 AY % 0.42 FAİZ SEÇENEĞİ

Polatyol tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Eston Şehir Mahallem'de yeni bir kampanya başlatıldı. Bu kapsamda 48 ay vadeli konut kredisinde yüzde 0.42 faiz ve 120 aya varan vade imkânı sunuluyor. Projede bahçeli, teraslı veya balkonlu 28 farklı kat planlı daire seçeneği sunuluyor. Eston Şehir Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, "Az katlı ve yeşille iç içe tasarımıyla özel bir proje geliştirdik. Çocuklarımıza çocukluğumuzdaki mahalle hayatını sunmayı hayal ettik" diye konuştu.


MAKYOL YAŞAM'DA 6 AY ERKEN TESLİM

Makyol, Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinde yeni bir kampanya başlattı. Bu kapsamda 31 Mayıs'a kadar ev sahibi olanlara yüzde 20 kâr fırsatı ve 0.79'dan başlayan faiz oranları sunuluyor. 6 ay erken teslim edilecek olan Makyol Yaşam Beylikdüzü'nde 1+1, 2+1 ve 3+1'den oluşan 464 daire yer alıyor. Alanları 72 ila 167 metrekare arasında değişen konutlar 317 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede, ayrıca peyzaj düzenlemeleri, açık yüzme havuzu, çocuk oyun parkı, sosyal tesis, yürüyüş yolları, fitness salonunun yer aldığı spor ve sağlık kulübü bulunuyor.


Sabah



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Konut alıcısının artık daha seçici ve nazlı olduğunu söyleyen Aziz Torun, “Ne yaparsam satarım’ devrinin bittiğini söyledi. Torun, önümüzdeki 2 yılda talebin azalma riskine karşı sektörü uyardı


Torunlar GYO’nun Kiptaş işbirliğiyle İstanbul TEM Alibeyköy kavşağında, 2 milyar liraya ulaşan yatırım bedeliyle inşa ettiği ‘5. Levent’ projesinde ikinci etap satışları başladı.

 

İkinci etap satışlarının başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe bazı değişimlerin olduğuna dikkati çekti. Konut alıcısının artık bilinçli ve seçici olmasının yanı sıra ‘nazlı’ da olduğuna dikkati çeken Torun, “Artık ‘ne üretirsem satarım’, ‘istersen al’ devri bitti. Tüketicinin bu seçiciliği bize de birşeyler öğretiyor. 5. Levent projemizde gördük ki lokasyon ve ulaşım tüketicinin en önemli tercih sebebi” dedi.

 

Ciddi rekabet var

 

Konut arzının her geçen gün arttığını ve sektörde artık çok ciddi bir rekabetin olduğuna dikkat çeken Torun, “Gayrimenkul geliştiricilerinin gelecek 2 yıl içinde talebin satışın arkasına düşme riskini düşünmeleri gerekiyor. Bu rekabet ortamında doğru lokasyonda, satın alma gücüne hitap eden, ihtiyaca yönelik projeler yapan satar. Bu kriterlere uygun olmayan projelerde sıkıntı olabilir. Sat-yap işi yapanların bunu dikkate alması lazım. Eğer satış geride kalırsa alternatif finasman kaynaklarının olması lazım. Özkaynaklarının güçlü olması lazım” diye konuştu.

 

‘Davetkar’ fiyatla 900 konut satışta

 

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projelerinde, ilk etaptaki 1.200 konutun tamamını sattıklarını ve yaklaşık 1 milyar lira ciro elde ettiklerini belirterek, ikinci etapta 900 konutu satışa çıkardıklarını açıkladı. Bu 900 konutun 200 adedine özel kampanya yaptıklarını söyleyen Aziz Torun, “Bankalardan önce faizi 0.80’e çektik. Ön talebe bakılırsa bu evleri bir ayda satarız” dedi.

 

3 farklı ödeme modeli bulunan projede, kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak yüzde 4 ayrıca indirim uygulanacak. Yine kampanya kapsamında, banka kredili ödeme planlarında aylık yüzde 0.80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde yüzde 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda yüzde 10’luk iki ara ödeme ve geri kalan yüzde 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor.

 

Metrekare fiyatlarının 5 bin 800 ile 7 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Torun, ‘davetkar’ fiyatlar sunduklarını belirtti.

 

Alandaki hak sahiplerinin evleri bitiyor

 

5. Levent’in örnek bir dönüşüm projesi olduğunu belirten Aziz Torun, “473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4 bin konutuyla İstanbul’a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak” dedi. Torun, arazide bulunan hak sahipleri için inşa ettikleri 400 konutu tamamlamak üzere olduklarını belirterek, Ağustos ayında teslimlerin yapılacağını kaydetti.


Vatan



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle hayata geçirilen 5. Levent projesinde 2. etap satışları başladı. İlk etap satışlarından 1 milyar lira gelir elde edilen projenin ikinci etabı 900 daireden oluşuyor. Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun, projeye sonradan yapılan durumlar nedeniyle 80 milyon liralık ek yatırım yaptıklarını söyledi.


Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle İstanbul'un ikinci tevre yolunun kenarına yapılan 5. Levent projesinin 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. 1,8 milyar liralık yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği proje; TEM Alibeyköy kavşağında yükseliyor. 2017 yılında tamamlanacak proje; yaklaşık 4 bin konuttan oluşuyor.


İLK ETABIN GELİRİ 1 MİLYAR LİRA


İkince etabın dün yapılan satış lansmanında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 1. etapta sundukları bin 200 dairenin tamamının satıldığını ve yaklaşık 1 milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. Torun, projenin yüzde 72'sinin yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini söyledi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKMAK OLMAMALI


Kentsel dönüşümün binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması olmadığını ifade eden Torun, "Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir" dedi. Konut projelerinde park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak şekilde olması gerektiğini kaydeden Torun, "Yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür” diye konuştu.


80 MİLYONLUK EK YATIRIM YAPTIK


5. Levent Proje yapımında ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun; şu bilgileri verdi: “80 milyon TL'lik ek yatırım ile hayata geçirdiğimiz bu proje, bugüne kadar özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi oldu.”


Yeni Şafak



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle hayata geçirilen 5. Levent'te 2. etap satışları kampanyayla başladı. 5. Levent 2. etabı için Mayıs ayma kadar sadece ilk 200 dairede geçerli olacak satış kampanyası uygulanacak. Kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak yüzde 4 ayrıca indirim uygulanacak. Banka kredili ödeme planlarında ise aylık yüzde 0.80 faiz oranları geçerli olacak. Ayrıca yüzde 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda yüzde 10 oranında iki ara ödeme ve geri kalan yüzde 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor.  




Posta



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GYODER Başkanı Torun, kayıt dışı iş yapmadan metrekare fiyatı 4 bin liranın altında konut inşa edilemeyeceğini söyledi.


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun, konut sektöründe önümüzdeki dönemlerde tıkanma yaşanabileceğini belirterek hükümeti göreve çağırdı. Arsa fiyatlarının yüksek olması ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle ucuz konut üretemediklerini kaydeden Torun, "Kurumsal geliştiricilerin kayıt dışı iş yapmadan metrekare fiyatı 4 bin liranın altında konut yapması imkansız hale geldi. Ama sosyal konutun da bu rakamın altında olması gerekiyor. Siyasi iradenin ve bununla ilgili kurumların artık başka modeller geliştirmesi gerekiyor" dedi. 


ALICILAR BİRAZ NAZLI

Dar gelirlilere yönelik projeler için  TOKİ  tarafından düzenlenen ihalelerin işi ticari boyuta dökenler nedeniyle hedefine ulaşamadığım vurgulayan Torun şöyle konuştu: "Özel sektörün bu konuda yapacağı fazla bir şey yok. Bizim gibi markalı proje üretenlerin bu konuda adım atabilmesi için çok özel şartlarda arazi ve inşaat maliyetlerine de destek verilmeli. Ayrıca vatandaş için uygun finansman modelleri geliştirmesi gerekiyor." Gayrimenkul sektöründe ciddi bir rekabet olduğunu ve proje arzının her geçen gün arttığım vurgulayan Torun, konut alıcılarının artık çok bilinçli, seçici ve biraz da nazlı olduğuna dikkat çekti. "Ne yaparsak satarız, isteyen alsın" döneminin bittiğini ifade eden Torun, "Güven veren, doğru fiyatla doğru lokasyonda proje geliştiren firmalar satış hızım yakalıyor. Ama bunlara dikkat etmeden proje geliştirenler için gelecek sıkıntılı olabilir. Satın alma gücüne bağlı olarak gelecek dönemde talep arzın gerisine düşebilir" diye konuştu. 


AZİZ Torun, Torunlar GYO ye KİPTAŞ işbirliğiyle İstanbul Alibeyköy'de hayata geçirilen 5. Levent projesinin ikinci etabında satışların başladığını söyledi. Torun, "900 konutluk ikinci etabın ilk 200 dairesi için hazırladığımız kampanya, mayıs ayı boyunca sürecek" dedi. 


Sözcü


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı



 Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle Tem Alibeyköy kavşağında 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen 5. Levent'te 1200 daireli ilk etabın satışları tamamlandı. 473 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen projede Torunlar GYO, dün itibariyle 900 konutluk ikinci etabın satışlarına başladı. Metrekare fiyatlarının 5 bin 800 TL'den başladığı projede lansman dönemine özel olarak mayıs ayı boyunca 200 konut, peşin, Torun vade ve banka kredisi olmak üzere üç farklı ödeme modeli ve peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak ayrıca yüzde 4 indirim uygulanacak. Yine kampanya kapsamında, banka kredili ödeme planlarında ise, aylık yüzde 0,80 faiz ofanları geçerli olacak. 4 bin konutluk 5. Levent, 2017 yılında tamamlanacak. 

İlk etabın cirosu 1 milyar TL Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada, 1. etapta sundukları 1.200 dairenin yüzde 100'ünün satıldığını ve yaklaşık 1 milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. 5. Levent'in satış metrekare oranı ile yılın en çok tercih edilen projesi olduğunu belirten Aziz Torun, projenin yüzde 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıkladı. 5. Levent'ten daire satın alanların tercih kriterlerine de değinen Torun, projenin lokasyonu, gelişen ulaşım hatlarının merkezinde oluşu ve sosyal donatı alanlarının zenginliğini öncelikli tercih sebepleri arasında sıraladı. Torun 5. Levent'ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile kolaylıkla ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi. 5. Levent projesinde 110 bin metrekaresi peyzaj alanına, bunun da yeşil alana ayrılan 50 bin metrekaresinde 200 türde 2 binden fazla ağaç dikilecek. Projede; lavanta ve meyve bahçeleri, mevsimlik çiçeklerin yetiştirildiği sera, yasemin arkatlı yollar ve endemik bitkilerin yer alacağı piknik alanlarına ek olarak projenin yanı başında 50 dönümlük koruluk alan da yer alıyor. 


Dünya




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, TEM Alibeyköy kavşağında dev ulaşım projelerinin kesişim noktasında inşa edilen 5. Levent'te, 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. Torunlar GYO'nun 1 milyar 800 Milyon TL'lik dev yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği 5. 

Levent, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 4000 konutuyla, İstanbul'a 15 bin kişinin yaşayacağı modern bir semt kazandıracak. 


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun toplantıda yaptığı konuşmada, 1. etapta sundukları 1.200 dairenin % 100'ünün satıldığını ve yaklaşık 1 Milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. 5. Levent'in satış m2 oranı ile yılın en çok tercih edilen projesi olduğunu belirten Aziz Torun, projenin % 72 oran ile yatırını ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıkladı. 5. 

Levent'ten daire satın alanların tercih kriterlerine de değinen Torun, projenin lokasyonu, gelişen ulaşım hatlarının merkezinde oluşu ve sosyal donatı alanlarının zenginliğini öncelikli tercih sebepleri arasında sıraladı. Torun 5. Levent'ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile kolaylıkla ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi. 


Aziz Torun, konuşmasında 5. Levent'in kentsel dönüşüm için örnek bir model teşkil ettiğini söyledi. Torun; "Kentsel dönüşüm, binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması değildir. Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması ya da binaların sağlamlaştırılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir. Park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak, yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür" dedi. 


İlk 200 daireye özel kampanya avantajı 


5. Levent projesinin ikinci etabında yer alan 200 daire için hazırlanan kampanya ise Mayıs ayına kadar geçerli olacak. Projede, peşin alımlarda, banka kredilerinde ve firma tarafından sunulan ödeme planlarında geçerli olacak kampanyalar uygulanacak. Yüzde 10'luk indirimin geçerli olacağı peşin alımlarda ayrıca yüzde 4'lük ek indirim imkanı sunulacak. Banka kredili ödeme planlarında ise, aylık % 0,80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde ise % 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda % 10 oranında iki ara ödeme ve geri kalan % 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. 




Milat



Geri Dön