24 / 04 / 2024

'5. Levent kriz tellallarına cevap olsun'

'5. Levent kriz tellallarına cevap olsun'

5. Levent projesi satışa çıkmadan yoğun ilgi gördü. 2 haftada konutların yarısından fazlasının satıldığını söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Kriz tellallarına cevap olsun" dedi



Kiptaş ve Torunlar GYO işbirliğiyle hayata geçirilen 5. Levent projesi tüketiciden tam not aldı. 2 bin 288 konuttan oluşan projenin ilk etapta bin 142'si satışa sunuldu. 2 hafta içinde 756 konutun sözleşmesinin tamamlandığını söyleyen  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bu satış rakamının ekonomiyi ve siyasi iradeyi kötüleyenlere cevap niteliği taşıdığını söyledi. Yıldırım, "Seçim öncesi yapılan bu konut alımı, Türkiye'de istikrarın ve güvenin sürdüğünün en büyük göstergesi. Tüketici korkmuyor, 'durmak yok, yola devam' diyor" diye konuştu. 


METREKARESİ 5 BİN 500 LİRA 


TEM Alibeyköy kavşağında yer alan ve 1.8 milyar liralık yatırıma mal olan 5. Levent projesi, 516 bin metrekare arazi üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek. Yaklaşık 4 bin konuttan oluşması planlanan projenin yüzde 54'üne denk gelen kısım Torunlar'ın olacak. Geri kalanları ise Torunlar tarafından Kiptaş adına yapılacak. 5. Levent'te daire metrekare fiyatları 5 bin 500 liradan başlıyor. 


40 YILDIR İŞGAL ALTINDAYDI 


Projenin örnek bir kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen İsmet Yıldırım, büyük kısmı Vakıflar'a ait olan arazinin 40 yıldır gecekondu sahipleri tarafından 'işgal' edildiğini dile getirdi. Yıldırım, arazi geliştirme çalışmalarına 2011 yılında başladıklarını belirterek, " İçinde Vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şahıslara ait araziler ve bu alanlar üzerine kurulmuş gecekondular vardı. Tüm taraflarla anlaşarak burayı bir araya getirdik" dedi. 


30 AYDA TESLİM EDECEK 


Levent semtlerinin Maslak ve Beşiktaş yönüne doğru büyümesini tamamladığını söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Biz de bu bölgenin devamında yer alan lokasyonda 5. Levent'i inşa ediyoruz. Bu yüzden projemize 5. Levent adını verdik" dedi. Torun, yapılan anlaşmaya göre 36 ayda teslim etmeyi planladıkları projenin teslim süresini 30 aya çekerek, 2017 sonuna yetiştireceklerini açıkladı. 



Sabah





Geri Dön