19 / 04 / 2024

5 üniversite bulunan Kağıthane'ye yurt inşa edilmeli!

5 üniversite bulunan Kağıthane'ye yurt inşa edilmeli!

Genyap'ın sahibi Mimar İbrahim Genan, Kağıthane sınırları içerisinde 5 üniversite olduğunu ifade ederek, hem yatırımcı firmaları yurt yapmaya teşvik ettiklerini hem de kendilerinin bu konuda çalışmaları olduğunu söyledi.



Genyap'ın sahibi Mimar İbrahim Genan, Kağıthane sınırları içerisinde 5 üniversite olduğunu ifade ederek, hem yatırımcı firmaları yurt yapmaya teşvik ettiklerini hem de kendilerinin bu konuda çalışmaları olduğunu söyledi.


2+1 daireler isteniyor

"Artık 3+1 ve 4+1 daireler fazla talep görmüyor. Vatandaşlarımız 2+1 dairelere yöneliyor. Otopark ve güvenliğe de büyük önem veriyorlar." 


DAHA önceden fabrika binaları ve iş merkezleri yapıyorduk. Sonra konut işine geçtik. Kalite ve masraftan kaçmıyoruz. Bizim yaptığımız dairelerin hepsi satıldı ve alan insanlar buraları satmıyor. Herkes çok memnun... Artık tüm binalar sağlam yapılıyor. Kontroller sıkılaştı. insanlar sağlamlığına inanıyorlar. Şuanda yapılan projeler, depremden önceki projelerden yüzde 30 daha pahalı. Bakanlık ekstra yatırımlar da getirdi. VATANDAŞ artık iyi ve geniş bir mutfak istiyor. Bu kadınlar için ciddi bir tercih. 

Biz mutfakları ve salonları isteğe göre yapmaya çalışıyoruz. Artık 2+1 daireler isteniyor. Eskisi gibi 3+1 ve 4+1 daireler fazla talep görmüyor. Otopark ciddi bir problem. Fazlı Kılıç şu anda otopark ihtiyacını karşılamayan hiçbir projeye onay vermiyor. Bu çok olumlu oluyor. Aksi halde ruhsat vermiyorlar. Otoparklar satışlarda da büyük etki yaratıyor. İnsanlar aradaki fiyat iarkını göze alarak otopark ve güvenliğe önem veriyor. Bizim mantığımızda bir işi düzgün bir şekilde yapmak var. 


Derenin akışı bile düzeldi 

BİR kısmı bilim ve teknolojileri adı altında kullanılmak üzere ofislendirme, bir kısmı da konut ve ticari olarak kullanılacak bir plan gerçekleştirildi. Fazlı Bey bu konu üzerinde fazlasıyla durdu. Yüzde 55'e yakın 'kop' terk ettik. Cami alanı, kültür merkezi, spor alanları, dere yatağının güzelleştirilmesi, yürüme bantlarının yapılması... Hatta derenin yamuk olan akışı bile düzeltildi. Güzel bir proje yapıldı. 


KAĞITHANE büyük bir hızla büyüyor ve ihtiyaçları da bu oranda artıyor. Bu doğrultuda da çözümler üretmek gerekiyor. Doğma büyüme Kağıthaneli olan Genyap'ın sahibi Mimar İbrahim Genan, ilçenin eksiklerini ve ihtiyaçlarını en iyi bilen isimlerden birisi. Bazı taahhüt işleri de yapan Genan, bölgedeki üniversite sayısına dikkat çekerek oluşan yurt açığını işaret ediyor ve farkındalık yaratıyor. Çalıştıkları firmaları da yurt yapmaya yönlendirdiklerini belirten Genan, gazetemize şöyle konuştu: "Doğma büyüme Kağıthaneli'yim. 50 senedir buradayız. Proje ve inşaat yapıyoruz. İmar komisyonlarında görev yaptım. 

Cendere çok ilgimizi çeken bir projeydi. Buraya eskiden çöpler yığılırdı. Sağ olsun başkanımız burada ciddi bir çalışma yaptı ve buraya önemli firmalar getirdi. 


FİYATLAR ARTTI 

BAZI firmaların taahhüt işlerini de yapıyoruz. Burada 700800 kişilik yurt yapıyoruz. Hali hazırda 2 tane üniversite var. Onların yurt sıkıntısı olduğunu öğrendik. Biz de yatırımcı firmadan, konut yapıp satmak yerine, yurt yaparak buranın ihtiyaçlarını karşılamasını istedik. Onlar da bu konuya yöneldiler ve yaza doğru yurt açılacak. Sıradan değil, çok modern bir yurt olacak. Devletimiz de yurtlara teşvik ediyor. Biz de birkaç tane yurt yapmayı düşünüyoruz. Üniversiteler gelince kiralar çok yükseldi. Yoğunluk fazla olunca işler değişiyor. Kağıthane merkezi biraz üniversitelerin merkezi haline geldi. Kağıthane ve sınırlarında 5 üniversite var." 


KAĞITHANE 7000 projemiz hala devam ediyor. Sosyal imkanları çok farklı, 3-4 bin metreye yakın yeşil alanı olan, otoparkları, spor salonları olan bir site yaptık ve burayı bitirme aşamasına kadar geldik. Vatandaşlarımız da buraya büyük ilgi gösteriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. 


Kentsel dönüşüm benimle başladı 

BEN Meclis Üyesi olarak görev yaptığım dönemde bazı projeleri kitapçık haline getirmiştim. AK Parti döneminde bunların hayata geçirilmesi hoşuma gidiyor. 15 sene önce kentsel dönüşümden bahsediyordum şimdi yapılıyor. Binaların nasıl yıkılacağını yazmıştım, şimdi uygulanıyor. İlçe yönetiminin ciddi bir katkısı var, insanların önünü açıyorlar. Taraf gözetmeden yardım ediyorlar. İyi de projeler yapıyorlar. 


2 yılda 2 milyon metrekare 

BİZİM iki önemli projemiz daha var. Yatırım yapan firmalarla çalışıyoruz. Seba ve Ege Yapı gibi ciddi projelerde Fazlı Bey'in ciddi katkıları var.  İnandığı toplumsal projelerde ve konularda sonuna kadar gidiyor. Kağıthane için faydalı olacağına inandığı her proje için elinden geleni yapar. 2 yıl içerisinde 2 milyon metrekareye yakın olacak. Çok inşaat bir istihdam demektir.. 



Milliyet Ek 


Geri Dön