25 / 04 / 2024

50 yıllık Berk Çorap mağazaları kapandı

50 yıllık Berk Çorap mağazaları kapandı

Birkaç yıldır mali sıkıntı içinde olan ve daha önce iflas erteleme başvurusnda bulunan Berk Çorapları, iflas ettiğini açıkladı



50 yıllık geçmişi olan Berk Çorapları son bir yılını iflas masası tarafından atanan kayyum yönetiminde geçirmişti. Beşiktaş Spor Kulübü'nün yvneticisi Maryo Berk'in ortakları arasında olduğu şirketin 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen son davasında mahkeme iflas kararı verdi.

Mağazalar kapandı

Uzun yıllar Bemoteks Tekstil unvanıyla faaliyet gösteren şirket, son yıllarda perakendeye ağırlık vermeye başlamış ve üçü yurt dışında olmak üzere 23 mağaza açmıştı. Ancak yaklaşık iki yıl önce baş gösteren mali sorunlar nedeniyle hızla mağazalarını kapatmak zorunda kalan Berk'in iflas öncesi mağaza sayısı sekize indi. İflas kararının hemen ardından ise Berk'in uzun süredir kira ödemelerini yapmadığı belirtilen alışveriş merkezlerindeki mağazalarının AVM yönetimlerince kapatıldığı gözlendi. İstanbul'daki alışveriş merkezlerinden Akmerkez, Carousel, Tepe Nailitus ve  İzmir  Agora'daki mağazalar iflas kararının hemen ardından kapatıldı. Böylece Berk ismi altında sadece dört mağaza kaldı. Bu mağazalar da başka isimlerle ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Carrefour ve Citys'de bulunan Berk Mağazaları BRK Tekstil, İzmir Alsancak'taki mağaza İRK Tekstil ve Şaşkınbakkal mağazası ise BB Tekstil'İn kontrolüne geçti.
Akşam


Geri Dön