26 / 04 / 2024

500 bin liralık dükkan için 40 bin lira KDV ödenecek!

500 bin liralık dükkan için 40 bin lira KDV ödenecek!

2 hafta önce konutta KDV ve tapu harcı indirimi yapan hükümet, sektöre ve gayrimenkul yatırımcısına desteğini devam ettiriyor. Konutta KDV indiriminden sonra iş yerlerinde de KDV indirimi geldi.. 



2 hafta önce konutta KDV ve tapu harcı indirimi yapan hükümet, sektöre ve gayrimenkul yatırımcısına desteğini sürdüyor. Konutta KDV oranının düşürülmesi ile gözler iş yerlerine çevrilmişti ve beklenen indirim geldi. 

İş yeri teslimlerinde uygulanan KDV oranı, 31 Ekim’e kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Böylece 500 bin liralık bir dükkan alan vatandaş 90 bin lira yerine 40 bin lira KDV ödemesi yapacak. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre Türkiye’nin her yerinde ofis, dükkan ve apartlarda yüzde 18 KDV uygulandığını hatırlatan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, ticari birim stokunda erime beklediklerini dile getirdi. 

KDV indirimine ofis ve dükkanların dahil edilmesini değerlendiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise, “Avantajın ofis ve işyerlerine de uygulanması, devlet tarafından sağlanan teşvik paketinin en önemli eksik parçasının da tamamlanması anlamına geliyor. Özellikle dünyanın finans merkezi olarak adlandırılan İstanbul’da yoğunlaşan ofis yatırımlarındaki durgunluğun aşılmasında çok önemli bir hamle oldu” dedi. 


Geri Dön