26 / 04 / 2024

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.



Torba Yasa ile turizm sektörü desteklenmeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve ‘Torba Kanun Tasarısı dün kabul edildi. 

 

Torba Kanun Tasarı ile 49 yıllığına kiralanan sahil otellerine tekrar 49 yıl kira süresi uzatımı ya da satın alma yolu açılıyor. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Antalya ve Muğla bölgesindeki turizm yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir madde Torba Yasa ile kabul edildi. 

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Ağbal, 1980’li ve 1990’lı yıllarda verilen Hazine’ye ait yerlerin süreleri bitmeye yakın. Bazıları için 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl var. Burada turizm yatırımcımız önünü görmek istiyor. Maliye’den, Orman’dan veya Turizm Bakanlığı’ndan kiraladığı bu yerlerin kira süresinin uzatılmasını ve böylelikle de bu tesislere yatırım yapmak istiyorlar. Bu anlamda yasa ile yapmış olduğumuz düzenlemede turizm yatırımcılarımıza bu yerler için 49 yıl yeniden süre verme imkanı getiriyoruz ve yine bu düzenlemede turizm yatırımcımız  isterse kullanmış olduğu bu yeri satın alabilecek'' dedi. 


Geri Dön