26 / 04 / 2024

5.500 konutluk Akkoza, İstanbul‘un en büyük lüks konut projelerinden

5.500 konutluk Akkoza, İstanbul‘un en büyük lüks konut projelerinden

Garanti Koza, Akkök ve Hollandalı Corio Grubu'nun Esenyurt'ta 400 dönümde 5500 konuttan oluşacak projesi Akkoza Evleri, İstanbul'daki en geniş kapsamlı lüks projelerden biri oldu. Özel hastane, kolej ve Akmerkez'in iki katı büyüklüğünde alışveriş merkezin



Garanti Koza, Akmerkez'in kurucusu Akkök ve Hollandalı Corio Grubu bu ay Bahçeşehir Esenyurt'ta içinde 5 bin 500 konuttan özel hastaneye, kolejden alışveriş merkezine kadar pek çok alan barındıran dev bir projeye başladı. Akkoza Konutları adını taşıyan projenin en önemli özelliklerinden biri İstanbul'daki lüks projeler arasında en büyük projelerden biri olması. 1 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek ve 5 etap halinde satışa sunulacak projenin ilk etabındaki 421 daire Eylül'de satışa çıkarıldı ve evlerin tamamı 1.5 ayda satıldı. Projenin Kasım sonunda satışa çıkarılan 420 dairelik ikinci etabındaki 250 konut ise 10 gün içinde kapışıldı. İnşaatına bu ay başlanan projede brüt 60 m2 1+1 dairelerin fiyatları 90 bin dolar, brüt 562 metrekare 5+2 penthouse'lar ise 987 bin dolardan satılıyor.

İlk etap 2010'da teslim edilecek

Yüzde 25 peşinat ve ileride banka kredisine geçme kaydıyla ödemelerin kalan yüzde 75'i 24 ay vadeli olarak gerçekleştirilebilecek. Projede 30'un üzerinde daire tipi bulunuyor. Toplam 400.000 m² arazi üzerinde konumlanan projenin 1. etabı dekorasyona hazır şekilde 2010 yılının Mayıs ayında teslim edilecek. Sosyal donatıların tamamı ve alışveriş merkezinin ilk iki etap ile beraber tamamlanacağı projede konutların yönetim hizmetleri ise Koza Yönetim ve Servis A.Ş'ye bağlı olacak.

5 bin kişilik festival alanında

dev konserler yapılabilecek

Proje içinde Akmerkez'in iki katı büyüklüğünde 4 katlı bir alışveriş merkezi de yapılıyor. 70 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bulunan 4 katlı Akkoza Alışveriş Merkezi'nde 8 bin metrekare hipermarket, 3 bin 500 araç kapasiteli otopark, çocuklu aileler ve gençler için eğlence birimleri ve oyun alanları, sinema ve yiyecek alanları gibi pek çok alan yer alacak. Projede ayrıca dünyanın dört bir yanından çeşitli gösterileri Akkoza sakinlerine taşıyacak olan büyük bir konser ve organizasyon alanı da inşa ediliyor. 3.000 m² yeşil alan üzerinde Akkoza Alışveriş Merkezi'ne bağlantılı olarak inşa edilen bu tesis aynı zamanda 5.000 kişilik oturma kapasitesine de sahip bulunacak.

İstinyepark'ın mimarı tarafından tasarlandı

Projede Club İstanbul adı verilen 21 bin m² arazi üzerine kurulu 5.000 m²'lik kapalı tesiste ise kapalı açık yüzme havuzları, fitness merkezi, SPA, tenis kortları, çocuk parkı ve restoran bulunacak. Londra Hyde Park ve New York Central Park ile yarışacak düzeyde yoğun yeşil alan ve özgün peyzaj mimarisiyle dikkat çeken projede özel olarak tasarlanmış fiskiye, yürüyüş ve oturma alanları, restoran ve cafeler tasarlandı. Proje, İstinyepark Alışveriş Merkezi'nin mimarı Design Group tarafından tasarlandı.

www.garantikoza.com.tr

0212 438 09 25

NİHAL YUVACAN


Geri Dön