25 / 04 / 2024

580 konutluk Zorlu Center'a 3 bini aşkın talep geldi!

580 konutluk Zorlu Center'a 3 bini aşkın talep geldi!

İstanbul'un en değerli arazisi olarak kabul edilen Zincirlikuyu'daki eski karayolları arazisinin üzerinde 2.5 milyar dolar yatırımla inşa edilen Zorlu center, Türkiye'de 5 fonksiyonu birden içinde barındıran ilk proje olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.



Toplam 580 konuttan oluşan proje, daha satışa çıkmadan 3 bin talep topladı. Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, 'Projeye yoğun bir ilgi var. 2008 yılından beri topladığımız talep 3 bini geçti. Lansmandan sonra talepte ciddi bir artış oldu. İlgilenenlerin çoğu satışla sonuçlanıyor.' diye konuştu. Zorlu Grubu'nun gayrimenkulde Zorlu Center projesi de dahil 3.5 milyar dolar yatırım hedeflerinin olduğunu söyleyen Even, 280 milyon dolara Levent'te 1 ay içinde inşaatına başlanacak Zorlu Levent projesi ve İzmir'de proje çalışmaları devam eden 120 milyon dolar büyüklüğündeki Zorlu Konak projelerinin olduğunu açıkladı. Gayrimenkul yatırımlarının başında olan Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi olan Emre Zorlu, 3 blokta 2'şer, 3'er kat penthouse dairelerin bulunduğunu ve metrekare ortalama satış fiyatının 18 bin dolar olan projede penthouse dairelerin 25 bin dolardan satıldığını söyledi. Ahmet Nazif Zorlu'nun en küçük çocuğu olan Emre Zorlu genç yaşında Zorlu Center gibi büyük bir projenin yönetim kurulu üyesi olmasının kendisi için bir şans olduğunu dile getirdi. Daha önce grup bünyesindeki Vestel'de ürün müdürü olarak görev yapan Emre Zorlu, grup içinde her pozisyonda görev alarak iyi bir deneyim elde edeceğini düşünüyor.

Örneği olmayan ofis projesi Zorlu Levent
2010 yılı sonuna kadar Levent'te inşaatına başlanacak olan Zorlu Levent projesinin, 2013 yılında tamamlanacağı bilgisini veren Even, A+ ofis segmentinde Türkiye'de benzeri olmayan bir ofis projesi planladıklarını ve metrekare fiyatlarının piyasadaki üst sınırı zorlayacağını söyledi. Even, aktif talep toplanmamasına rağmen henüz satışa çıkmadan Zorlu Levent projesinin hem yerli hem de yabancı yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü kaydetti. Özellikle Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların projenin tamamını satın ahp kendi şirket merkezleri yapmak istediklerini açıklayan Even, ofislerin satılık
değil, kiralık olduklarını sözlerine ekledi.

Aşçıoğlu ile uzlaşamadık
Ali Sami Yen projesinde Yaşar Aşçıoğlu ile ortaklıkları gündeme gelmiş ancak daha sonra gerçekleşmemişti. Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkam Mesut Pektaş, 'Yaşar Aşçıoğlu ile görüştük. Tam o dönemde  TOKİ  teminat yatırılmadığı için ihaleyi feshetmeye gidiyordu. Zaman kazanmak adına teminat mektubunu yatırdık. Böylece ihale iptal olmadı. Ancak daha sonra ticari nedenlerle Aşçıoğlu Grubu ile uzlaşamadık' diye konuştu.

30 milyon yatırımla bağlantı yolu
Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Eren tüm tesis yönetimlerinin grup bünyesinde kurulan bir şirket tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Avm ve ofis kiralamalarının önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydeden Even, Zorlu Center projesinde çevreye verilen öneme dikkat çekti ve tesiste elektrikli araçları şarj etmek üzere yaklaşık 500 araçlık şarj alanı yapılacağını söyledi. Yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırımla farklı istikametlere ve metrobüs bağlantı yolları yapıldığını dile getiren Even, 'Böylece çevredeki trafik sorununa bir nebze çözüm bulmaya çalışacağız.' diye konuştu.

Zorlu'dan yeni şirket
Zorlu Grubu gayrimenkul yatırımlarına hız vermek için bünyesine yeni bir şirket daha kattı. 4 Kasım'da 50 bin TL sermaye ile kurulan şirketin adı Zorlu Gayrimenkul Proje Taahhüt Anonim şžirketi. Yeni inşaat projeleri geliştirmek amacıyla kurulan şirket, faaliyetlerini Avcılar'daki Zorlu Plaza'da yürütecek. Ahmet Nazif Zorlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu şirkette; Emre Zorlu, Olgun Zorlu, Zeki Zorlu ve Selen Zorlu Melik görev alacak. Edinilen bilgilere göre şirket, Türkiye sınırları içersinde veya dışında, alt yapı ile ilgili bayındırlık ve ulaştırma işlerini taahhüt edecek.
Hürriyet emlak


Geri Dön