27 / 04 / 2024

6 milyon kişilik KEY listesi hazır

6 milyon kişilik KEY listesi hazır

Konut Edindirme Yardımı ödemelerinde ikinci aşama başlıyor. İtiraz dilekçeleri değerlendirilen 6 milyon hak sahibine çok yakında ödeme çağrısı yapılacak



Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarının ikinci ödemesine ilişkin çalışmalarda, liste teslim süresi tamamlandı. Şimdi bu listelerdeki hak sahiplerinin isimleri ödeme yapacak bankaya bildirilecek. Ardından yaklaşık 6 milyon hak sahibine KEY paraları ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak olan kişilerin listelerini Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na teslim etti.

'Merkeze gelmeyin'
İkinci KEY ödemesinden, itiraz dilekçesi veren 1.5 milyon, vatandaşlık numarası tespit edilemeyen 1.3 milyon ve bilgileri eksik 3 milyon kişi yararlanacak. Listelerin teslim edilmesinin ardından, hak sahiplerinin alacakları tutarların hesaplanmasına geçilecek. Hesaplamaların tamamlanması ile paralar ödenmeye başlayacak. İkinci KEY ödemesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek tutarları hesaplayacak olan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, uzmanların vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle çalışmalarını sağlıklı sürdüremediğinden şikayet etti. Sayın, "Birçok hak sahibi bilgi almak için KEY Merkezi'ne geliyor. Hak sahiplerinden ricamız, hesaplamalar tamamlanıncaya kadar merkeze gelmemeleridir" dedi.
Takvim


Geri Dön