24 / 04 / 2024

7 Aralık Üniversitesi yeni bir kampüse kavuşuyor!

7 Aralık Üniversitesi yeni bir kampüse kavuşuyor!

Şehirlerarası otobüs terminali yakınında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ nün bitişiğinde yer alan arazi Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ nin 3. kampüsü olarak kullanılacak...




Şehirlerarası otobüs terminali yakınında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bitişiğinde yer alan arazi 7 Aralık Üniversitesi’nin 3. kampusu olarak kullanılacak.


Tahsis çalışmalarına 2010 yılında başlanılan arazinin 7 Aralık Üniversitesi’ne tahsisi 2013 yılının Aralık ayında tamamlanmıştı. 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, yaptığı açıklamada arazinin tahsisinde destek sağlayan Kilis Valisine, Kilis Milletvekillerine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Üniversite Rektörlüğü, yeni kurulan bu kampusun bulunduğu mahallenin ve Kilis ilinin önemli bir tarım alanı olan ova da dikkate alınarak Mercidabık Kampusu olarak adlandırıldığını bildirdi.


Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, bu kampusta şimdilik Ziraat Fakültesi ve Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TUAM) bulunacağını, üniversitenin gelişmesine paralel olarak ileride başka birimlerin de yerleştirileceğini söyledi.


Rektör Güvenç şu anda Mercidabık Kampusu çit çalışmalarına başlanıldığını ve inşa edilecek fakülte binasının mimari çizimlerinin de tamamlandığını sözlerine ekledi.


TUAM Müdürü Doç. Dr. İsmail Gül ise halihazırda Mercidabık Kampusu arazisinde zeytin bahçesinin bulunduğunu ve bunun korunacağını; 132 dönüm olan kampusta öğrencilere bu anlamda modern uygulama alanı hazırlayacaklarını vurguladı.


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Güvenç, incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Bülent Arpacı, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Çetinkaya, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Nuh Uçar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Deniz Koç ile Mercidabık Kampusu’na giderek yapılan çalışmalar ve mimari çizimler hakkında bilgi aldı.



Malatya Gerçek


Geri Dön