28 / 03 / 2024

7 bin 500 bina dönüşecek!

7 bin 500 bina dönüşecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSİAD üyeleriyle yaptığı online toplantıda kent genelinde 7 bin 500 binanın dönüşeceğini dile getirdi. 



İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleriyle online toplantıda buluşan  İzmir  Büyükşehir Başkanı Soyer orta hasarlı binalara ilişkin planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

7 bin 500 bina dönüşecek!

Milliyet'te yer alan habere göre; Başkan Soyer, İZSİAD üyelerinin önerilerini dinledi.  Deprem sonrası çalışmalarından dolayı üyelere teşekkür eden Başkan Soyer, “Durgun sulardan iyi kaptan çıkmaz, krizlerde gördük, siz İzmir’e çok güçlü bir şekilde sahiplendiniz. Bu çok kıymetli hem tebrik hem de teşekkür ediyorum” Deprem sonrasında tespit edilen orta hasarlı binalar olduğunu, 7500 dairenin bu anlamda çözüm beklediğini söyleyen Soyer, “Dünya Bankası ile görüşme yaptık. Ağır hasarlı binalara devletin tanıdığı hakkı biz Dünya Bankası eliyle orta hasarlılara sunmak istiyoruz” dedi. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt da yaptığı konuşmasında, “İzmir varsa biz varız, İzmir’in her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

 İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!


Geri Dön