19 / 04 / 2024

70 bin TL'ye evde hamam keyfi!

70 bin TL'ye evde hamam keyfi!

Jakuzi, küvet ve duş sistemleri üreticisi Src Yapı’nın sahibi Abdurrahman Sürücü, son dönemde artan talep üzerine evlere özel 70 bin liraya varan hamam ürettiklerini söyledi



Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri satan Src Yapı A.Ş, yatlara, özel siparişle lüks konut projelerine, villalara, penthouselar’a en kaliteli ağaç olan tik (teak) ağacından özel hamam ve sauna üretmeye başladı. Src Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, HydroCabin markasıyla yeni hamam koleksiyonu geliştirdiklerini söyleyerek, şu bilgileri verdi:


Kültürün parçası


“Projeye, konuta, kişiye özel noktasında rakamlar çok yukarı çıkabiliyor. Mesela Kuzey Irak’ta ürünlerini hazırladığımız bir projede penthouse bir daireye özel 7-8 metrekare genişliğinde, dünyanın en kaliteli ağacı olan tik ağacını ve en kaliteli aksesuarları kullanarak yaklaşık 70 bin liralık bir hamam tasarımı gerçekleştirdik. Bu ürünün bir benzerini geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir villaya da uyguladık, metrekaresi biraz daha küçük olan bu hamam da yaklaşık 50 bin lira.”


Yüzyıllar boyunca Osmanlı’dan bugüne, Türk kültürünün çok önemli bir parçası olan hamamı, dileyen herkese uygun bütçelerle sunmak istediklerini dile getiren Abdurrahman Sürücü “Bu ürünümüzü şu anda ülke genelinde Koçtaş, Tekzen, Banio gibi anlaşmalı olduğumuz perakende mağazalarının yanı sıra tüm Türkiye’de ki bayilerimizde satışa başladık” dedi. 


Hamam-sauna kabinlerini, 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla, tüketiciye ulaştırdıklarını belirten Sürücü, özel siparişler talep edildiği durumda, teknik özellik ve metrekarelerine göre rakamların yukarıya çıkabileceğini vurguladı.

Önümüzdeki dönemde, yeni geliştirdikleri hamam ve sauna kabinlerini Avrupa’da ve Balkan ülkelerinde tanıtacaklarını anlatan Sürücü, hamam-sauna kabininin kolaylıkla taşınabildiğini ve herhangi bir işlem gerektirmeksizin banyolara monte edilebileceğini aktardı.

 

Gana’ya duşakabin satıyor

 

İnovasyon yatırımlarıyla ahşap ürün gamını geliştiren Src Yapı’nın günlük 4 bin 500 adetlik üretim kapasitesi bulunduğunu kaydeden Sürücü, “Geçen yılı 117 milyon TL ciro ile kapattık” dedi. Kendi markaları olan HydroCabin’in, Türkiye’de yapı marketler dahil 700 noktada satışa sunulduğunu ifade eden Sürücü, “2014’te 40 ülkeye ürün sattık. 2015’te ihracat pazarlarımızı daha da artıracağız” dedi. Sürücü, ihracat yaptıkları ülkeler arasında Nepal, Sri Lanka, Gana, Kore, İngiltere gibi ülkelerin yer aldığını vurguladı.

 

Swarovski taşlı jakuzi trendi...

 

Son yıllarda hamam kültürünün giderek yaygınlaştığını ifade eden Sürücü, lüks hamamlara Rusların ve Arapların yoğun ilgisinin olduğunu vurguladı. Sürücü, “Klasik renklerden sıkılan tüketiciler için, pembe küvet, kırmızı, mavi jakuzi üretiyoruz. Hatta daha çok kadınların tercih ettiği Swarovski’li jakuzileri, Türkiye’den lüks konut alan yabancılara sattık” dedi.



Milliyet





Geri Dön