16 / 04 / 2024

9 GYO halka arzı bekliyor!

9 GYO halka arzı bekliyor!

İşte halka arzı beklenen 9 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi...



Albayrak GYO: iktisat GYO, TMSF'nin özelleştirmesiyle Albayrak Şirketler Gurubu bünyesinde 31 Ağustos 2005 tarihinden beri faaliyet gösteriyor.

Biskon GYO: Türkiye'nin en büyük binası olan Sapphire projesini yürüten Kiler Grubu'nun, iştiraki olan Biskon GYO'yu 2010'da halka açılacağı belirtildi. Biskon GYO'nun halka açılması için Goldman Sachs'a yetki verildiği biliniyor.

Emlak GYO: Şirket, ağustos ayında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ'nin, altı aylık süre içinde halka arz edilmeye hazırlandığını açıkladı. Halka arzla birlikte Emlak Konut GYO'nun Türkiye'nin en büyük halka açık GYO'su olacağı belirtilmişti.

Gübre Fabrikaları GYO: 2007 yılında gayrimenkullerine değerleme yaptıran şirket, kısmi bölünme yoluyla bir GYO kurarak halka açmayı planlamakta. Çalışmalar için Ak Yatırım yetkilendirilmişti.

Lykia GYO: Lykia Group'un patronu Burhan Silahtaroğlu, turizm tesislerini tek çatı altına toplayıp, halka arz etmeyi planlıyor.

Martı GYO: Yüzde 80 sermaye artırımı yoluyla yapılacak halka arz sonrası 200 milyon TL net aktif değere ulaşmayı planlayan Martı GYO'nun üç yıldır ertelenen arzının 2010'da yapılması bekleniyor. Şirketin erteleme öncesinde halka arzını Credit Suisse üstlenmişti.

Reysaş GYO: Lojistik sektörünün önemli oyuncusu olan şirket, kısmi bölünme suretiyle gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünde bir şirket kurulmasına karar vermişti. Bu çalışmaları için 2008 yılında Raymond James'i yetkilendirilmişti. Krizin ardından bu halka arzın gerçekleşmesi bekleniyor.

Torunlar GYO: Torunlar Gıda'nm da GYO şirketinin halka arz çalışması için 2008 yılında İş Yatırım'a yetki verildiği biliniyor.

Tuna GYO: Asya Katılım Bankası, yüzde 70 iştirak ettiği Asyafin Turizm Proje İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ticari unvanını Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak değiştirdi. Bu şirketin halka arzının 2011'e kadar gerçekleşmesi beklenebilir.
Ekonomist


Geri Dön