25 / 04 / 2024

Ab Invest ile Broadway Malyan dönüşüm projelerine talip!

Ab Invest ile Broadway Malyan dönüşüm projelerine talip!

Gayrimenkul geliştirme ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren AB Invest ve Broadway Malyan stratejik işbirliğine gitti



Bodrum'da bir turizm projesini başlatan şirketler, Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra uluslararası alanda da işbirliğini hedefliyor. AB Invest Yönetici Ortağı Melih Arslan, düzenlenen basın toplantısında, Broadway Malyan ile Kanada ve ABD dışındaki bütün ülkelerde stratejik işbirliği yapmak üzere anlaşma imzaladıklarını belirterek, bu çerçevede Suudi Arabistan, Cezayir, Lübnan ve Azerbaycan'da ilgilendikleri projeler bulunduğunu ifade etti.

 

Kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi için bu projelerin altından kalkabilecek, uluslararası alanda kabul görmüş projeler üretebilecek ekiplerin bulunmasının önemine işaret eden Melih Arslan, çok kısa vadede İstanbul'da bir kentsel dönüşümün başlamasının mümkün görünmediğini, yasal sürecin yanı sıra teknik anlamda da yapılması gereken çok şey olduğunu kaydetti. Melih Arslan, Bodrum'daki turizm projelerine ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, 300 dönüm arazi üzerinde 25 bin metrekare kapalı alana sahip olacak projede beş yıldızlı otel, alışveriş, spa merkezinin yanı sıra doğa sporlarına yönelik büyük alanlar bulunacağını bildirdi.

 

"Spor köyü" gibi bir konsept oluşturduklarını kaydeden Melih Arslan, derin deniz dalış yarışlarının, yerden yüksekte ray üzerinde gerçekleştirilen bisiklet yarışlarının, paraşüt etkinliklerinin proje kapsamında yapılabileceğini anlattı. Melih Arslan, "Proje ile ilgilenen yabancı yatırımcılar, uluslar arası otel zincirleri ve spor merkezleri var. Görüşmeler devam ediyor" diyerek, 2010 yılının mart ayında başlanacak ve 2011 sonunda hayata geçirilecek proje için Belçika ve ABD'den yatırımcılarla görüştüklerini bildirdi.

 

Tamamen yeşil bir proje olarak tasarladıkları Bodrum'daki tesislerin sıfır karbon üretmesini amaçladıklarını, inşaatta kullanılan tüm malzemelerin de doğa dostu olduğunun altını çizen Melih Arslan, "Bodrum Akyarlar'daki eğlence ve turizm projemizin yatırım değeri 41 milyon avro" diyerek, arazi değeri ile birlikte bakıldığında ise yatırımın 50 milyon avroya yaklaştığını belirtti. Proje için yatırımcı bulma konusunda ise Arslan, global krize parayla yakalanan ve fiyatların dibe inmesini bekleyen, şu anda ise para yatırmanın zamanı olduğunu düşünen yatırımcılar bulunduğunu kaydetti.

 

"PROJE İÇİN BUTİK BİR OTELLE ANLAŞACAĞIZ"

AB Invest Yönetici Ortağı Zafer Arslan, mevcut konut stokunun yüzde 70'inin kaçak ve yenilenme ihtiyacı içinde olduğunu belirterek, Broadway Malyan ile özellikle İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük kentlerde kentsel dönüşüm projelerinde aktif olmaya karar verdiklerini dile getirdi. Kentsel dönüşüm projelerinin bütün dünyada zorlu projeler olduğunu ve o bölgelerde oturanların da desteğinin sağlanması zorunluluğu bulunduğunu kaydeden Zafer Arslan, halihazırda yasal altyapı bulunmamasının bu konudaki gelişmelerin önünde engel oluşturduğunu dile getirdi.

 

Bodrum'daki proje ile Türkbükü tekelinin kırılmasını ve Bodrum'un değişik bölgelerinin de daha öne çıkmasını istediklerini belirten Zafer Arslan, proje için butik bir otel zinciriyle anlaşacaklarını söyledi. Broadway Malyan Yönetim Kurulu Üyesi Peter Vaughan, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'da 14 ofiste 700 çalışan ile hizmet veren Broadway Malyan'ın, konut, iş yeri, perakende gibi çeşitli alanlardaki projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'de Ancora İstanbul, Ancora Şanlıurfa, çeşitli alışveriş merkezlerinin iç tasarımları gibi projeler gerçekleştirdiklerini söyleyenVaughan, uluslararası düzeyde tanınan ve her yıl çeyrek milyon turist çeken bir  destinasyon olan Bodrum'da 2 bin yataklı bir tesisi hayata geçireceklerini kaydetti. Vaughan, kültür, spor, spa gibi vizyonların hepsinin iç içe geçtiği bu projede, çevre üzerinde minimum etki yaratacaklarını belirtti.

AA


Konuyla ilgili basında yer alan haberler

 

Bodrum'a 41 milyon Euro yatırıyor, İstanbul'da `dönüşüm'e yöneliyor

Dünyanın en iyi 25 mimarlık şirketinden birisi olarak gösterilen Broadway Malyan ve Türk Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yatırım şirketi A&B, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinde rol oynamak için stratejik ortaklığa imza attı.

Bodrum'da yapılacak olan projeye de start veren ortaklık projeyi 41 milyon Euro'luk yatırımla gerçekleştirecek. AB Invest'e ait olan arsanın maliyetiyle birlikte 50 milyon Euro'luk büyüklüğe ulaşacak proje 2010 Mart ayında start alacak ve 2011 yazında bitirilecek. 300 dönüm arazi üzerinde 25 bin metrekare kapalı alanı olacak proje içerisinde `spor köyü' gibi bir konsept oluşturulacak.

Kentsel dönüşüm

Mancherster, Liverpool, Dubai gibi şehirlerde kentsel dönüşüm projelerine imza attıklarını söyleyen Broadway Malyan Yönetim Kurulu Üyesi Peter Vaughan, "Kentsel dönüşüm projelerine katıldığımız şehirlerde insanların sırtını döndüğü yerleri yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere İzmir ve  Ankara  gibi büyük metropollerde de kentsel dönüşüm projelerine talibiz" diye konuştu.

Türkiye'nin projesi

Mevcut konutların yüzde 70'inin kaçak ve yenilenme ihtiyacı olduğunu belirten Zafer Arslan, "Kentsel dönüşüm projesi tüm Türkiye'nin projesi olmalı. Broadway Malyan ile özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da kentsel dönüşüm projelerinde aktif rol oynamak istiyoruz. Ancak bununla ilgili yasal altyapının bulunmaması engel oluşturuyor" dedi.

Tekel kırılmalı

Bodrum'daki Türkbükü tekelinin kırılması gerektiğini söyleyen AB Invest yönetim ortağı Zafer Arslan, "Broadway Malyan ile Bodrum için ekstrem bir proje geliştiriyoruz. Proje için butik bir otel zinciriyle anlaştık. 5 yıldızlı otel, anfi tiyatro ve her türlü sportif ve kültürel aktivite yapılabilecek. Türkiye'deki hem kültürel hem de turistik tüm konseptleri toplayan ilk proje olacak" diye konuştu. Vaughan'da bu projeyle, yılda 250 bin turistin geldiği bodrumda 2 bin yataklı bir tesisi hayata geçireceklerini belirtti.
Hürriyet


Geri Dön