20 / 04 / 2024

AB, turizmdeki 26 milyarlık kayıp için Schengen'i kolaylaştırıyor!

AB, turizmdeki 26 milyarlık kayıp için Schengen'i kolaylaştırıyor!

AB Komisyonu, Schengen vizesine en çok başvuru yapılan 6 ülkeden yılda 6.6 milyon potansiyel seyahatin 'hantal' vize prosedürleri nedeniyle gerçekleşmediğini ve bu nedenle yılda 26 milyar euro turizm gelirinden mahrum kalındığını duyurdu...



Yılda 6.6 milyon potansiyel seyahatin prosedürler yüzünden aksaması AB'yi harekete geçirdi. Vize kolaylığı yolda. 


AVRUPA Birliği (AB) turizm pastasından daha fazla pay için vize işlemlerinin hızlandırılmasını önerdi. AB Komisyonu, Schengen vizesine en çok başvuru yapılan 6 ülkeden yılda 6.6 milyon potansiyel seyahatin 'hantal' vize prosedürleri nedeniyle gerçekleşmediğini ve bu nedenle yılda 26 milyar euro turizm gelirinden mahrum kalındığını duyurdu. Yeni yönetmelikte, başvurunun ardından 15 gün olan azami karar süresinin 10 güne indirilmesi, başvuru formunun basitleştirilmesi ve internet üzerinden başvuruların mümkün olması, Schengen üyelerine sınır kapılarında 15 güne kadar kolay vize verebilme imkanı getirilmesi öngörülüyor. 


RUSYA İLK SIRADA... 


Yeni vize yönetmeliğinin gelecek yıl yürürlüğe girmesi hedefleniyor. 2013 yılı verilerine göre Schengen vizesine en fazla başvuru 6 milyon 995 milyonla Rusya'dan yapılırken bu ülkeyi 1 milyon 557 binle Ukrayna, 1 milyon 497 binle Çin, 779 binle Türkiye, 778 binle Belarus ve 522 binle Hindistan takip ediyor. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön