28 / 03 / 2024

Abant'ta turizm alanı yaratılıyor!

Abant'ta turizm alanı yaratılıyor!

Koruma altındaki Abant Gölü'nde yapılan çalışmaların `otel yapmak' için olduğu ortaya çıktı



Bolu Valiliği İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki yazışmalar, Abant'ta yeni bir turizm alanı yaratabilmek için mevcut planlarda değişik yapılması talep ediliyor.

Abant Gölü'nde Bolu Valiliği'nin yaptığı çalışmalar Radikal'in 29 Mart tarihli sayısında `Valilik istedi, Abant hem yükseldi hem de yavruladı' manşetiyle gündeme gelmişti. Radikal'in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Halil İbrahim Akpınar, `bölgede turizm alanı ve otel yapımının kesinlikle söz konusu olmadığını' belirtmişti. Ancak bakanlığın Bolu Valiliği'ne gönderdiği yazı, Vali Akpınar'ın sözleriyle çelişiyor.

SİZ BİTİRİN, BİZ BAŞLAYALIM: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bolu Valiliği'ne 26 Ocak 2010'da gönderdiği yazıda, Abant Gölü ve Yakın Çevresi Çevre Düzenleme Planı'nda talep edilen değişikliğe ilişkin sürecin valilikçe sonuçlandırılmasını takiben, Turizm Bakanlığı'na iletilmesi halinde anılan yerin turizm amaçlı değerlendirilmesine yönelik çalışmalarının başlatılabileceği belirtiliyor.

`KISMEN PARKIN İÇİNDE KALIYOR': Bolu İl Özel İdaresi de, 2 Mart 2010'da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda, Abant Gölü Tabiat Parkı yakın çevresinde turizm tesisi yapılması ve turizm merkezi ilan edilmesi düşünülen alanların kısmen tabiat parkı içinde kaldığından söz ediliyor. Projenin hayata geçirilebilmesi, ulaşımın park içinden sağlanabilmesi için Uzun Devreli Gelişme Planı ile Abant Gölü ve Yakın Çevresi Çevre Düzenleme Planı'nda düzenleme yapılması gerektiği belirtilerek, bakanlıktan planın değişikliği için izin isteniyor.

İKİ BÖLGE BİRDEN: Bolu Valiliği, bununla da kalmıyor ve Abant'ın imar planlarını yazıya ekliyor. 1/25 binlik planda Abant Gölü'nün güneyinde kalan ve göle hâkim bir tepede 9 hektar alan ayrılıyor. Ayrıca sonra da oluşturulan `Yavru Abant' mevkiinde de 75 hektarlık bir başka alan da turizm merkezi ilan edilmesi planlanıyor.
Radikal/Serkan Ocak


Geri Dön