25 / 04 / 2024

ABD, 500 bin dolarlık yatırım için gelene Yeşil Kart verecek

ABD, 500 bin dolarlık yatırım için gelene Yeşil Kart verecek

ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (USCIS), hükümet tarafından onaylanan 40 projeye yatırımcı olarak katılan kişilere 'Yeşil Kart' verecek



EB-5 Vize programı olarak adlandırılan yolla yatırımcı kişiler, eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları, ABD'de sürekli yaşama ve çalışma iznine, 7 yıl sonra da vatandaşlık hakkına sahip olacak.

Özel hesapta tutulacak

New York Barosu'na kayıtlı avukat Cahit Akbulut, "Bu program altında yatırım miktarı en az 500 bin dolar olarak tespit edildi" diyerek, şu bilgileri verdi: "Bu miktar, yatırımcının tercih edeceği ve ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu'nca onaylanmış projeye yatırılacak. Bu şekilde de yatırım oranına göre, yatırım şirketine ortak olunacak. Yatırım bedeli olan miktar Yeşil Kart alınana kadar özel bir hesapta tutulacak. Yeşil Kart teslim edildikten sonra da proje yapımı için gerekli olan hesaba aktarılacak."

İlk başvuruda geçici kart

İlk başvuruda 2 yıllık geçici Yeşil Kart'ın verildiğini söyleyen Avukat Cahit Akbulut, bu süre sonunda kalıcı Yeşil Kart'ın verildiğini, 5 yıl sonunda ise arzu edilirse Amerikan vatandaşlığına sahip olma hakkının mümkün olduğunu söyledi. Akbulut, bunlardan birinin Vermont Eyaleti'ndeki 75 milyon dolarlık bir proje olduğunu belirterek, "Bu proje, sadece 150 yatırımcıya açık ve 120 yatırımcı gerekli taahhütlerde bulundu. Proje 120 ünitelik süit otel, kapalı su parkı ve buz pateni salonu, bovling salonu ve uluslararası kaplıca ve sağlık merkezini kapsıyor" diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön