25 / 04 / 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın enflasyon açıklaması sonrası piyasalar hareketlendi! İşte kripto para piyasasında son durum...

ABD Başkanı Joe Biden'ın enflasyon açıklaması sonrası piyasalar hareketlendi! İşte kripto para piyasasında son durum...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden kısa bir süre sonra ülkede enflasyonun aşağı yönlü seyir etmeye başlayacağını belirterek, "Önümüzdeki aylarda biraz daha ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabiliriz. İşimiz daha bitmedi" ifadelerini kullandı.



ENFLASYON DÜŞÜŞTE!

Bu arada ABD Çalışma Bakanlığı, Temmuz ayı enflasyon verilerini de bugün açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Amerika'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda yüzde 8,5 ile beklentilerin altında artış kaydetti.

Amerika'da Temmuz ayında yavaşlama gösteren enflasyon, geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 9,1 ile son 41 yılın zirvesine çıkmıştı.

KRİPTO PARA PİYASASI HAREKETLENDİ!

Amerika'da enflasyonun beklentinin altında gelmesiyle birlikte kripto para piyasası, Bitcoin öncülüğünde hareketlendi. Riskli para piyasasındaki bu hareketlenme sonrası Bitcoin ve Ethereum değerlendi.  Bitcoin yeniden 24 bin dolar sınırının üzerine çıktı. Ethereum ise günlük yüzde 11 değerlenme ile 1886 dolardan işlem gördü. Cardano yüzde 5 primle 0,537 dolardan işlem görürken Solana günlük yüzde 11 değerlenme ile 44,27 dolardan alıcı buldu.

FED'İN FAİZ ARTIRIMI NE OLACAK?

Amerika Birleşik Devleti'nde açıklanan enflasyon sonuçlarının ardından FED'in de yapacağı faiz artışında indirime gitmesi bekleniyor. Piyasalarda enflasyon verisinden önce 75 baz puan faiz artırımı yapılması bekleniyordu. Fakat açıklamanın ardından önümüzdeki ay için 50 baz puan faiz artırımı olacağı ön görülüyor. Bu durumda da piyasalardaki hareketliliğin devam etmesi bekleniyor. Yani kripto paralarda yakın dönemde yukarı yönde hareketin devam edeceği söylenebilir.  

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Amerika’da açıklanan enflasyon rakamları sonrası yapmış olduğu değerlendirmede kripto paraların olası etkilerine değindi. “33 bin dolar seviyesine doğru normalleşmenin de eylül ayı içinde olmasını bekliyoruz”  ifadelerini kullanan Süllü, piyasalardaki artışın süreceğine dair ön görülerini paylaştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.36'da yazıldı. An itibarıyla dolar 17 lira 96 kuruş, euro 18 lira 56 kuruş, altının gramı ise bin 31 lira 92 kuruş değerindedir. 

Euro fırladı! Euro/TL'yi tutabilene aşk olsun! Euroda son durum 11 Ağustos 2022

Akaryakıtta tabela bir kez daha değişti! Yeni zam ne kadar?

Dolar bugün ne kadar? 11 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön