25 / 04 / 2024

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergileri hakkında soruşturma başlattı.



ABD, dijital hizmet vergileri hakkında inceleme başlattı. Bu incelemenin ABD'nin dijital hizmet vergisi uygulayan ülkelere ek gümrük vergisi uygulanması ve ticaret ilişkilerinin hasar görmesiyle sonuçlanabileceği konuşuluyor. 

T24'ün haberine göre, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, ticaret yaptığımız birçok ülkenin ABD merkezli şirketlere vergi konusunda adaletsizce muamele yaptığını düşünüyor. Şirketlerimizi ve çalışanları herhangi bir ayrımcılıktan korumak için her türlü hamleyi yapmaya hazırız" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre bu vergiler Google ve Facebook gibi şirketlerin temelde sağladığı hizmetlerden daha çok vergi almak için kullanılıyor.

Britanya, İtalya ve Brezilya da dijital hizmet vergileri uygulayan ülkeler arasında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön