29 / 03 / 2024

ABD Küba'da Four Points by Sheraton Hotel'i işletecek!

ABD Küba'da Four Points by Sheraton Hotel'i işletecek!

ABD'nin Starwood şirketi, Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Quinta Avenida Otelini, "Four Points by Sheraton" logosuyla işletmeye başlattı. Küba'da 1959'dan bu yana ilk kez bir otel, ABD şirketi tarafından işletilecek.



ABD ile Küba arasında ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde atılan adımlar kapsamında Küba'da 1959'dan bu yana ilk kez bir otel, ABD şirketi tarafından işletilecek.


ABD'nin Starwood şirketinin, Küba'nın başkenti Havana'da Miramar semtinde bulunan 186 odalı Quinta Avenida Otelini, imzalanan anlaşmayla "Four Points by Sheraton" logosuyla işletmeye başladığı bildirildi.


Starwood, Karayip Denizi'ne yakın, Küba ordusuna ait Quinta Avenida Otelinin gelecek birkaç ay boyunca yenileneceğini, ardından hizmete açılacağını açıkladı. 


YATIRIM YAPACAK İLK ABD ŞİRKETİ


Starwood, Küba devriminin Fidel Castro liderliğinde 1 Ocak 1959'da hükümeti devirmesinin ardından Küba'ya yüklü miktarda yatırım yapacak ilk ABD şirketi olacak.


ABD Ulaştırma Bakanlığı, bu ay 6 havayolu şirketine 2016 sonbaharında Küba'ya tarifeli uçak seferleri başlatması için izin vermişti.


ABD ve Küba, Aralık 2014'te ilişkilerin normalleşmesi için ortak bir süreç başlattıklarını duyurmuştu.




Hürriyet





Haber Özgür Gündem Gazeteesi'nde şu şekilde yer aldı ;






Küba ve ABD yönetimleri arasında ilişkilerin normalleşmesi amacıyla atılan siyasi adımlar ekonomiye de yansıyor. ABD'Li şirket 60 yıl aradan sonra Küba'da otel açtı. ABD'li Starvvood şirketi, Havana'da bir oteli alıp "Four Points by Sheraton" logosuyla işletmeye başladı. 






Özgür Gündem




Geri Dön