16 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 4,5 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 4,5 arttı!

Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği verilerine göre satış hızı Şubat 2007'den bu yana görülen en güçlü seviyede gerçekleşti. ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında son 9 yılın en hızlı artışını yaşadı.



ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında son 9 yılın en hızlı artışını yaşadı. Mayıs ayında ikinci el konut fiyatları da yeni bir zirveye yükseldi.


Mayıs ayında ikinci el konut satışları mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarak yıllık 5,53 milyon adet oldu. 


Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği verilerine göre satış hızı Şubat 2007'den bu yana görülen en güçlü seviyede gerçekleşti. 


Mayıs ayında fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4,5 arttı. Nisan ayında yıllık satış 5,43 milyon olmuştu. 


Medyan konut satış fiyatı ise Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 4,7 artışla 239.700 dolara çıktı.



Milliyet




Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı...



ABD’de ikinci el konut satışları mayısta yüzde 1,8 artarak son 9 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, ikinci el konut satışları mayısta önceki aya oranla yüzde 1,8 yükselerek 5 milyon 530 bin adet oldu. Şubat 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydeden ikinci el konut satışlarının 5 milyon 550 bini bulması bekleniyordu.


Nisan ayı ikinci el konut satışları ise 5 milyon 450 binden 5 milyon 430 bine revize edildi. İkinci el konut satışları, mart ayında ise yüzde 5,7 artış göstermişti.


NAR'ın ikinci el konut satışlarına ilişkin raporunda, satış fiyatlarının mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 yükselerek 239 bin 700 dolara çıktığı belirtildi. ABD'de ikinci el konut fiyatları, böylece yıllık bazdaki yükselişini 51. aya taşıdı.


Raporda görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ikinci el konut satışlarının son 3 aydır artışını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bu bahar döneminde çok düşük olan konut kredisi oranları satışları teşvik etti." değerlendirmesinde bulundu.



AA







Bu haber Dünya'da şöyle yer aldı:


Dünyanın en büyük ekonomisinde ikinci el konut satışları nisan ayında 9 yılın zirvesine çıktı.


ABD'de ikinci el konut satışları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1.8 artışla yıllık bazda 5.53 milyon adete çıkarak Şubat 2007'den bu yana en yüksek seviye ulaştı, ancak beklentilerin altında gerçekleşti.


Reuters anketine katılan ekonomistler, ikinci el konut satışlarının 5.54 milyon adet olacağını tahmin ediyorlardı.


Perakende satış verilerini izleyen ikinci el konut satışları verisi ABD ekonomisinin güçlendiğine işaret ediyor. Konut verisi geçen ayki zayıf istihdam artışının ardından ekonomik büyümenin görünümüne yönelik endişeleri de hafifletebilir.


Rakamlar satılık ev stokunun sıkı olduğunu ortaya koyarken, ortalama konut fiyatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.7 artışla 239,700 dolara yükseldiği görülüyor.


Daha önce 5.45 milyon adet olarak açıklanan nisan ayı ikinci el konut satışları 5.43 milyon adete revize edildi.


Dünya


Geri Dön