20 / 04 / 2024

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller merakla beklenen nisan ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen yayımladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,4'lük artış gösterdi.



Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, yüksek borçlanma maliyetleri sebebiyle talebin azalması sonucu 2022 yılının ikinci yarısında konut fiyatlarındaki artışın büyük ölçüde yavaşlamasının beklendiğini dile getirdi.

Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi verilere göre, ABD'de geçen ay satışa çıkarılan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 15 artış gösterdi ve 449 bin dolara yükselmişti.

ABD de ulusal konut fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 20,4 arttı!

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan analistler, konut fiyatlarının yüksek seyretmesi ve mortgage (konut kredisi) faiz oranının yüzde 6'ya yaklaşması sebebiyle konut satışlarında yaşanan toparlanmanın geçici olabileceğini bildirdi.

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de Haziran 2020 tarihinden itibaren  en düşük seviyeye gerileyen 2. el konut satışları, Nisan 2022'de de yüzde 2,6 azalış gösterdi ve 5,6 milyona kader geriledi. Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 8,6 azalma gösterdi.

IMF, ABD ekonomisinin karnesini açıkladı: Resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir


Geri Dön