20 / 04 / 2024

Abdulbahri Çağaç Iğdır'da 200 bin euroya villa yaptırıyor!

Abdulbahri Çağaç Iğdır'da 200 bin euroya villa yaptırıyor!

12 Eylül 1980 darbesi sonrası Almanya'ya kaçan ve 1999'da vatandaşlıktan çıkarılan Abdulbahri Çağaç, doğduğu köye 30 yıl sonra Alman pasaportuyla dönebildi



PKK terör örgütü üyesi Iğdırlı Abdulbahri Çağaç, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası yakalanıp işkence görmekten korktuğu için sahte pasaportla Almanya'ya kaçtı. Burada mülteci olarak yaşayan Çağaç, 1986'da İğdır'a döndü ve hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle bir ay kadar cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Yeniden Almanya'ya dönen Çağaç, oğlunu isteyen örgüte son kez yardım etti ve propaganda belgelerini Türkiye'ye sokmak isterken 1993'te Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı. Cezasını çektikten sonra tekrar Almanya'ya giden Çağaç 1999'da Türk vatandaşlığından çıkarıldı. Vatandaşlık başvurusu "Tehlikeli görülen kişilere vatandaşlık hakkı geri verilmiyor" denilerek reddedilen Çağaç, İğdır'ın Yüzbaşılar köyüne Alman pasaportuyla dönebildi.

'Zoruma gidiyor'

Uzun süredir PKK ile bağlantısı olmadığını belirten Abdulbahri Çağaç "Almanya'da turizm şirketim var. Her yıl Türkiye'ye 10 bin turist gönderiyorum. Vatanı için tehlike arz eden hangi insan böyle bir şey yapar? Ülkemde mülteci olarak yaşamak zoruma gidiyor" dedi.
Posta/Aydın DENİZ


Geri Dön