26 / 04 / 2024

Abdülkadir Gültekin: En önemli lokomotif inşaat sektörü!

Abdülkadir Gültekin: En önemli lokomotif inşaat sektörü!

Gergül İnşaat, tecrübeli teknik kadrosu çağdaş, konforlu yapılar üretmeye devam ederken, yatırımcıların öncelikli tercihi oluyor.



İzmir’de 1991 yılından beri konut üreten Gergül İnşaat, tecrübeli teknik kadrosu çağdaş, konforlu yapılar üretmeye devam ediyor. Gerek konut, gerekse iş alanları yapan Gergül İnşaat, yatırımcıların öncelikli tercihi oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gültekin, sorularımızı cevapladı:


- İnşaat sektörü ne durumda?


Türkiye son yıllarda büyük bir ekonomik büyüme kaydetti. En önemli lokomotif ise inşaat sektörüdür. Kentsel dönüşümdeki atılan ciddi adımlar büyümenin başlangıcı oldu.


- Mobilya sektörüne de girdiniz...


Tesis kapasitesi ve gücünün önemli değer olduğunu düşündüğümüz kurulmuş bir üretim tesisini iki arkadaş satın aldık. Neden mobilyaya yatırım yaptık?  İnşaat firmaları belli tarih aralığında konutlarını bitirmek ve mülk sahiplerine teslim etmek durumundadır. Bu manada biz de sektörde açık olduğunu gördük ve bir tesis alarak diğer inşaat firmalarının da sıkıntılarına çözüm olmayı planladık. Amacımız “Çözüm Ortağı” olmaktır.


- Ürün yelpazeniz nedir?


Biz konutların sabit mobilyalarını öncelikli üretiyoruz. Bu grup içine çelik kapı, iç kapılar, mutfak, banyo, giyinme odaları ve bunların yanında özel istenen kiler dolapları ve çamaşır odası dolapları gibi ürünleri hem fabrika teslimi, hem de şantiye teslimi hizmeti vererek üretim gerçekleştirmekteyiz.


Bahsettiğim ürünlerin bilindiği adı ile lake, kaplamalı ve hazır malzemelerden işleyerek müşterinin istediği renk ve tarzda tasarımlarını beğenilere sunuyoruz. Otel mobilyası projelerimizi de gündeme aldık.


KARRA markası


- Önümüzdeki yıllarda neler yapmak istiyorsunuz?


A.G.: Öncelikle “KARRA” markasının bilinirliğini artıracağız. İstanbul ve Ankara’da da mağazalar açmak istiyoruz. “KARRA CONCEPT” olarak ev grubuna yönelik yemek odası, yatak odası ve koltuk grupları üretmeyi de planlamaktayız.


Suudi Arabistan’la anlaşma, Katar’da satış mağazası


- Yurtdışı planlarınız var mı?


A.G.: Tüm bölümlerde olduğu gibi satış organizasyonumuzu da yeniden yapılandırdık. Biz üretim gamımıza göre iki grup altında satış organizasyonu yapacağız. Sabit mobilya satışını “KARRA CONTRACT” bayileri ile tüm Türkiye genelinde yayılacak şekilde düşünüyoruz. Şimdiden İstanbul’da bayimiz satışa başladı, önde gelen büyük inşaat firmaları ile yakın temas halindeyiz. Bizim için müjdeli diğer haber Katar’da yeni bayimizin açılışını yaptık. Suudi Arabistan için bayilik anlaşması yaptık, mağazamızı da önümüzdeki günlerde açmayı planlamaktayız. Bahreyn, Fas, Azerbaycan ve İran ile ilgilide bayilik görüşmelerimiz devam ediyor.


Milliyet


Geri Dön