25 / 04 / 2024

Abdullah Duman'dan Kepez-Santral projesine destek!

Abdullah Duman'dan Kepez-Santral projesine destek!

Antalya’da yapılacak olan ‘Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında çalışmalar devam ediyor. Projeye, Yörüklerden de destek geldi. Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kepezlilere piyango vurduğunu söyledi.



Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, dernek üyeleri ile birlikte Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde projenin hayata geçmesi için ön protokol imzaladı. Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir an önce hayata geçebilmesi için ön protokole imza koyduklarını belirten Abdullah Duman, “Kepez Mahallesi’nin tapu sorunu biz doğmadan önce de vardı, hala var. Ama bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in projesi, Kepez halkı için piyango niteliğindedir. Kepezlilere piyango vurdu diyebiliriz” diye konuştu.


YAŞANABİLİR BİR KEPEZ İÇİN İMZA ATIN

Kepez’in sorunlarının ancak kentsel dönüşüm projesi ile çözülebileceğini vurgulayan Duman, “Buna da Başkanımız Menderes Türel cesaret etti. Halkımız da teveccüh etti. Halkımız daha çok gayret göstermeliler. Onlar da gelip mutlaka imzalarını atmalılar. Bu mahallelerin kent kültürünü geliştirip daha yaşanabilir bir yer haline gelebilmesi için herkesin bir an önce imzalarını atmaları gerekiyor. İnşallah hayırlı uğurlu olur” şeklinde konuştu.


ANTALYA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Yetkililer, projenin gerçekleştirileceği alanda 3 bin 242 hak sahibi bulunduğunu belirtti. Proje kapsamında vatandaşlarla bilgi veren yetkililer, “Proje ile yeşil alanları bol, meydanları bol, her türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek. Vatandaşların mülkleri en az 2-3 kat değerlenecek. Projenin hayata geçmesi için ön protokol aşamasının sona ermesi gerekiyor. Protokol aşamasında vatandaşın yoğun ilgisi var. Şuana kadar 1300 kişi ön protokol imzaladı. Yoğun ilgiden dolayı imzaların Aralık ayının ikinci haftasında biteceğini tahmin ediyoruz."


Hürriyet 



Haber Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



Kepezlilere Piyango vurdu Antalya'nın rüya projesi 'Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi' tüm hızı ile ilerliyor. Bölgenin çehresini değiştirecek projeye Yörüklerden de destek geldi. Kendisi de proje için ön protokol imzalayan Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kepezlilere piyango vurduğunu söyledi. 

Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, dernek üyeleri ile birlikte KepezSantral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde projenin hayata geçmesi için ön protokol imzaladı. Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir an önce hayata geçebilmesi için ön protokole imza koyduklarını belirten Abdullah Duman, "Kepez Mahallesi'nin tapu sorunu biz doğmadan önce de vardı, hala var. Ama bu anlamda Sayın Menderes Türel'in bu projesi Kepez halkı için piyango niteliğindedir. Kepezlilere piyango vurdu diyebiliriz" dedi. 


YAŞANABİLİR BİR KEPEZ İÇİN İMZA ATIN 


Kepez'in sorunlarının ancak kentsel dönüşüm projesi ile çözülebileceğini vurgulayan Duman, "Buna da Başkanımız Menderes Türel cesaret etti. Halkımız da teveccüh etti. Halkımız daha çok gayret göstermeliler. Onlar da gelip mutlaka imzalarını atmalılar. Bu mahallelerin kent kültürünü geliştirip daha yaşanabilir bir yer haline gelebilmesi için herkesin biran önce imzalarını atmaları gerekiyor.İnşallah hayırlı uğurlu olur" şeklinde konuştu. 


ÖN PROTOKOLE YOĞUN İLGİ

Antalya'yı kanatlandıracak proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açılışını yaptığı KepezSantral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Ofisi'nde hak sahipleri ile ön protokol aşaması devam ediyor. Şu ana kadar projenin hayata geçirilmesini isteyen 1300 hak sahibi protokolleri imzalayarak Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdi. 


ANTALYA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK 


Yetkililer, projenin gerçekleştirileceği alanda 3 bin 242 hak sahibi bulunduğunu belirterek şu bilgileri verdi; "Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Antalya'nın çehresi değişecek. Proje ile yeşil alanları bol, meydanları bol, her türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek. Vatandaşların mülkleri en az 2-3 kat değerlenecek. Projenin hayata geçmesi için ön protokol aşamasının sona ermesi gerekiyor. Protokol aşamasında vatandaşın yoğun ilgisi var. Şuana kadar 1300 kişi ön protokol imzaladı. Yoğun ilgiden dolayı imzaların Aralık ayının ikinci haftasında biteceğini tahmin ediyoruz." 


HİÇ MASRAFSIZ METREKARELERİ KADAR DAİRE

Kepez-Santral mahalleri için Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. Hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olması, aynı sokakta oturanların aynı yerde oturması, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunuluyor. Hak sahiplerine yeni evlerine taşınana kadar kira yardımı ve taşınma yardımı da yapılacak. Proje hayata geçirilirse, bölge Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek ve değerini katlayacak.



  Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi


Geri Dön