29 / 03 / 2024

Abdullah Kavuk gözaltına alındı!

Abdullah Kavuk gözaltına alındı!

Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’un da aralarında bulunduğu 7 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 2 bin kadar çalışanı bulunan Kavuklar'ın 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.




İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlanmasına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirlenirken, belirlenen adreslere giden Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 7 kişiyi gözaltına aldı.


Gayrimenkul, otomotiv ve akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Abdullah Kavuk ve bazı iş adamlarının gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.


AA



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


İzmir’de inşaat, otomotiv, akaryakıt ve AVM işletmeciliği faaliyetleri gösteren Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’un da aralarında bulunduğu 7 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 2 bin kadar çalışanı bulunan Kavuklar'ın 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.


Kavuk, aynı soruşturma kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi’nin de kurucu başkanıydı. Abdullah Kavuk, Çeşme’deki yazlığında Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kavuk’un kardeşi Mehmet Kavuk da memleketleri Malatya’da gözaltına alındı.


CİROSU 750 MİLYON LİRA 

45 yıl önce temeli atılan Kavuklar, karyakıt, otomotiv, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, gıda, matbaa ve mürekkep olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.



2 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Mehmet Kavuk'un kereste ticareti ile temelini attığı Kavuklar bünyesinde 2 bin kişi çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Abdullah Kavuk’un üstlendiği grup, İzmir'de perakende akaryakıt satışının yüzde 10'unu karşılıyor.


Kavuklar, Bayraklı Tower ve Ege Suits gibi büyük gayrimenkul projeleri ile öne çıktı. Kavuklar ayrıca, 1.200 dairelik konut projesi de hayata geçirdi. 



Hürriyet




Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı...



İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.


İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlanmasına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı.


Operasyon kapsamında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirlenirken, belirlenen adreslere giden Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı.


Gözaltına alınanlar arasında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Abdullah Kavuk ile amcaoğlu Mehmet Kavuk ve bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.


Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, Mehmet Kavuk'un evinde 1 dolarlar ele geçirildiği bildirildi. Söz konusu kişilerin, FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgüte finans sağlamak iddialarıyla gözaltına alındıkları belirtildi. 


Abdullah Kavuk, aynı zamanda, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyeleri arasında yer alıyordu.



AA




Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir'de inşaat, otomotiv, akaryakıt ve AVM işletmeciliği faaliyetleri gösteren Kavuklar Grup Yönetim Kumlu Başkanı Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 7 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 2 bin kadar çalışanı bulunan Kavuların 2014 yılı cirosu 750 milyon TL. 


Cirosu 750 milyon lira 


Kavuk, aynı soruşturma kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nin de kumcu başkanıydı. Abdullah Kavuk, Çeşme'deki yazlığında Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kavuk'un kardeşi Mehmet Kavuk da memleketleri Malatya'da gözaltına alındı. 45 yıl önce temeli atılan Kavuklar, karyakıt, otomotiv, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, gıda, matbaa ve mürekkep olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılı cirosu 750 milyon TL. Mehmet Kavuk'un kereste ticareti ile temelini attığı Kavuklar bünyesinde 2000 kişi çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdullah Kavuk'un üstlendiği grup, İzmir'de perakende akaryakıt satışının yüzde 10'unu karşılıyor. 

Kavuklar, Bayraklı Tower ve Ege Süite gibi büyük gayrimenkul projeleri ile öne çıktı. Kavuklar aynca, 1200 dairelik konut projesi de hayata geçirdi. 




Haber Ekspres


Geri Dön