25 / 04 / 2024

Acıbadem 3 ülkede hastane kuracak!

Acıbadem 3 ülkede hastane kuracak!

Bulgaristan’da 4 hastane ve 4 tıp merkezi alan Acıbadem Sağlık Grubu’nun Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Sırada Sırbistan ve Romanya var. Bir de Amsterdam’da bir hastane kuruyoruz. 5 yılda iki kat büyüyeceğiz” dedi.



Türkiye’de hızla büyüyen sağlık kuruluşları, yurtdışı yatırımlarını arttırdı. Bulgaristan’da 4 hastane ve 4 tıp merkezi alan Acıbadem Sağlık Grubu’nun Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Sırada Sırbistan ve Romanya var. Bir de Amsterdam’da bir hastane kuruyoruz. 5 yılda iki kat büyüyeceğiz” dedi.


Türkiye'nin yanı sıra özel sağlık hizmetinde yurtdışında da büyümeyi hedefleyen Acıbadem, Bulgaristan’ın en büyük sağlık kuruluşlarından Tokuda ve City Clinic’i satın aldı. 125 milyon Euro bedelle 4 hastane ve 4 tıp merkezinin devri dünkü imza töreniyle resmen gerçekleşti. Türkiye’de 25 yıldır özel sağlık hizmetleri sunan Acıbadem bu yatırımla Bulgaristan’ın en büyük sağlık grubu olurken, Irak ve Makedonya’dan sonra yurtdışındaki üçüncü yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Bulgaristan’dan sonra Romanya ve Sırbistan’a da yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Sırbistan’da sıfırdan bir hastane kurmak üzere girişimlere başladık. Romanya’da da bir hastane grubu ile satın almak üzere görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Grubun bundan sonraki rotasının Batı Avrupa olduğunu kaydeden Aydınlar, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da tüm branşlarda hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi kurmak üzere olduklarını da kaydetti. 


3.5 MİLYON HASTA

Türkiye’de halen 16 hastane, 13 tıp merkezi ile hizmet verdikleri bilgisini paylaşan Aydınlar, Irak’ta ve Makedonya’da da birer hastaneleri olduğunu kaydetti. Grubun Bulgaristan’daki yatırımla birlikte hastane sayısının 22’ye, tıp merkezinin de 17’ye yükseldiğini belirten Aydınlar, geçen yıl 3.5 milyon hastaya hizmet verdiklerini bunun yüzde 10’un da yabancılardan oluştuğunu söyledi. 5 yıl içinde yurtdışı ve yurtiçi yatırımlarla birlikte iki kat büyümeyi hedeflediklerini belirten Aydınlar, “İstanbul’da Altunizade’de, Ataşehir’de, Kartal’da hastane inşaatlarının devam ediyor. Ayrıca Maslak’taki hastaneye de ek bina yapmaya başladık” dedi. 


YÜKSEK KATMA DEĞER

Acıbadem bünyesinde kurdukları Uluslararası Hasta Merkezi’nde tüm dillerde hizmet verebilecek 220 kişilik ekipleri olduğunu söyleyen Aydınlar, şöyle devam etti: “Türkiye’de eskiden parası olanlar daha iyi sağlık hizmeti almak için yurtdışına giderdi. Ama şimdi biz işi tersine çevirdik. 24 ülkede temsilciliğimiz var. ABD’den bile hasta alıyoruz. Geçen yıl sadece biz 40 bin yabancı hastaya hizmet verdik. Sağlık turizmi ülke ekonomisi için çok büyük katma değer yaratıyor. Çünkü ithal girdisi neredeyse hiç yok. Hasta başına 8-10 bin dolar harcama yapılıyor ve bu paranın tamamına yakını ülkede kalıyor.”


YABANCI HASTADA PATİNAJ ÇEKİYORUZ

TÜRKİYE’nin sağlık turizmi alanında önemli bir merkez olmasının gerçekçi bir hedef olduğunu kaydeden Mehmet Ali Aydınlar, şunları anlattı: “Sağlık turizminde son dönemde görülen artış ne yazık ki son 2 yılda özellikle terör ve kurdaki oynaklık gibi nedenlerle yerinde saymaya başladı. Yabancı hastada resmen patinaj yapıyoruz. Ancak Türkiye çok kaliteli ve yüksek standartta sağlık hizmeti veriliyor. Batı Avrupa dahil dünyanın THY’nin direk uçtuğu her yerden Türkiye’ye sağlık hizmeti için talep var. Eğer ciddi hatalar yapılmazsa Türkiye bölgesinin çok büyük bir sağlık merkezi haline gelir.”


SKG 9 YILDIR AYNI ÜCRETİ ÖDÜYOR

HASTALARININ yüzde 10’unun yabancılardan, yüzde 10-15’inin de SGK’lı ve yüzde 60’ının da özel sağlık sigortalı hastalardan oluştuğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye’de sağlık sisteminin gelişmiş ülkelere göre çok daha iyi işlediğini belirtti. Bunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 2002 sonrasında gerçekleştirdiği reformların payının büyük olduğunu kaydeden Aydınlar, şöyle devam etti: “Türkiye’deki sağlık birçok ülkede örnek alınacak seviyeye geldi. Aksayan bir tarafı var mı diye sorarsanız. Bana göre SGK’nın 9 yıldır özel hastaneleri ödediği ücretleri artırmaması bir sorun. Çünkü sektörde kârlılık zaten çok düşük, maliyetler artıyor. Maliyeti arttığı halde gelirlerini artıramayan hastaneler, kaliteden ödün vermek zorunda kalıyor ya da kayıtdışına itiliyor. Oysa SGK sağlık harcamasından çok ücret topluyor. Dolayısıyla bu anlamda kârda. Sağlıktan aldığını sağlığa harcaması sektöre büyük katkı sağlar.”


RUSYA’DA DİREKTEN DÖNDÜK

YURTDIŞINDA büyüme hedefleri çerçevesinde kısa süre önce Rusya’da 3 hastane kurmak için son aşamaya geldiklerini kaydeden Mehmet Ali Aydınlar iki ülke arasındaki siyasi krizden sonra bu planlarını iptal ettiklerini söyledi. Aydınlar, “Rusya’da direkten döndük. Tam zamanında girişimleri sonlandırdık” dedi.


SİGORTA’DA DA BÜYÜYECEK

ACIBADEM Sağlık Sigortası’nda 500 bin kişiye ulaştıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar, “Türkiye’nin ikinci büyük sağlık sigortası şirketini haline geldik. 2 yıl içinde de lider olacağız. Sağlık sigortasında Bulgaristan’da da hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.


20 BİN ÇALIŞAN

ACIBADEM Grubu yatırımları ile birlikte toplam 22 hastane ve 17 tıp merkezinde 2 bin 600 doktor ve 2 bin 600 hemşire olmak üzere yaklaşık 20 bin çalışanıyla sağlık hizmeti sunuyor. Acıbadem Grubu’nun ortaklığı bulunan International Healthcare Holding’in (IHH)Asya Pasifik bölgesindeki 8 büyük ülkede hastane ve sağlık yatırımları bulunuyor. IHH Healthcare Berhad, dünyanın ikinci büyük sağlık zinciri konumunda.


Hürriyet 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Acıbadem Sağlık Grubu Bulgaristan’da 4 hastane ve 4 tıp merkezi satın alma işlemini tamamladı. Başkan Mehmet Ali Aydınlar, “Amsterdam’da bir hastane yapıyoruz. Romanya ve Sırbistan’da da yatırım yapacağız. Türkiye’de ise 5 yılda iki kat büyüyeceğiz” dedi.


Bulgaristan'ın en büyük sağlık kuruluşlarından Tokuda Grup ve City Clinic Grup'u satın alan Acıbadem Grubu dün başkent Sofya'da düzenlenen imza töreniyle satın alma işlemini resmileştirdi. 125 milyon euroluk yatırımla 4 hastane ve 4 tıp merkezi satın alan ve Bulgaristan'ın en büyük sağlık grubu haline gelen Acıbadem'in Türkiye'dekilerle birlikte toplam hastane sayısı 22'ye, tıp merkezi sayısı ise 17'ye ulaştı. Makedonya ve Irak'tan sonraki üçüncü yurtdışı yatırımı Bulgaristan'a yapan grup, bu ülke aracılığıyla çevre ülkelerden hasta çekecek.


YENİ ROTA BATI AVRUPA

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Sırbistan'da sıfırdan bir hastane kuracağız. Romanya'da ise bir sağlık grubu ile satın alma için görüşüyoruz" dedi. Grubun bundan sonraki rotasının Batı Avrupa olduğunu dile getiren Aydınlar, Amsterdam'da da tüm branşlarda hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi için hazır bir binada restorasyon çalışmalarına başladıklarını, hastanenin eylül ayında faaliyete geçeceğini kaydetti. Türkiye'de ise hastane yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Aydınlar, Altunizade'de 325 yataklı dev bir sağlık kompleksi, Kartal ve Ataşehir'de de hastane inşaatına başladıklarını söyledi. Maslak'taki binaya 70 bin metrekarelik ek inşaata da başladıklarını belirten Aydınlar, "5 yıl içinde Türkiye'de 2 kat büyüyeceğiz" dedi. Aydınlar şöyle devam etti: "Türkiye'de eskiden parası olanlar daha iyi sağlık hizmeti almak için yurtdışına giderdi. Ama işi tersine çevirdik. ABD'den bile hasta alıyoruz. Geçen yıl sadece biz 40 bin yabancı hastaya hizmet verdik."


ÖRNEK ÜLKE OLDUK

Hastalarının yüzde 10'unun yabancılardan, yüzde 10-15'inin SGK'lı ve yüzde 60'ının da özel sağlık sigortalı hastalardan oluştuğunu söyleyen Aydınlar, Türkiye'de sağlık sisteminin birçok ülkeye göre çok daha iyi işlediğini belirtti. Aydınlar, "Türkiye'deki sağlık birçok ülkede örnek alınacak seviyeye geldi. En büyük sorun SGK'nın 9 yıldır özel hastanelere ödediği ücretleri artırmaması" dedi.


RUSYA'YI İPTAL ETTİK

Yurtdışında büyüme hedefleri çerçevesinde kısa süre önce Rusya'da 3 hastane kurmak için son aşamaya geldiklerini kaydeden Aydınlar, iki ülke arasındaki krizden sonra bu planlarını iptal ettiklerini söyledi. Aydınlar, "Rusya'da direkten döndük. Kriz olduğu sırada imza aşamasındaydık. Tam zamanında girişimleri sonlandırdık" dedi. Acıbadem Sağlık Sigortası'nda 500 bin kişiye ulaştıklarını belirten Aydınlar, "Türkiye'nin ikinci büyük sağlık sigortası şirketi haline geldik. 2 yıl içinde de lider olacağız" diye konuştu.



Sabah



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bulgaristan’ın sağlık devleri Tokuda ve City Clinic’i 125 milyon euro’ya resmen devralan Acıbadem Sağlık Grubu, Romanya ve Sırbistan’ın yanı sıra Hollanda’da yatırımlarını artıracak...


Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından Acıbadem’in, Bulgaristan’ın en büyük sağlık kuruluşları arasında yer alan “Tokuda” ve “City Clinic”i satın alma süreci, dün resmen tamamlandı. 125 milyon euro tutarında, 4 Hastane ve 4 tıp merkezinin devrine ilişkin anlaşma, dünkü düzenlenen bir imza töreniyle resmileşti. 


25 yıldır Türkiye’de özel sağlık hizmetleri sunan Acıbadem grubunun, Bulgaristan’ın önemli sağlık kuruluşları olan Tokuda ve City Clinic’i devralması işlemi onaylandı. Dün imzalanan anlaşmayla, süreç resmen tamamlanırken, Acıbadem de Bulgaristan’ın en büyük sağlık grubu haline geldi. Dünyada da üçüncü yatırımını gerçekleştiren Acıbadem Sağlık Grubu’nun Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Bulgaristan’ın ardından Romanya ve Sırbistan’a da yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Aydınlar, “Sırbistan’da sıfırdan bir hastane kurmak amacıyla girişimlere başladık. Romanya’da da bir hastane satın almak üzere görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu. Grubun bundan sonraki rotasının Batı Avrupa olduğunu kaydeden Aydınlar, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da tüm branşlarda hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi kurmak üzere olduklarını söyledi. 


Türkiye’de de atakta


Türkiye’de halen 16 hastane, 13 tıp merkeziyle hizmet verdiklerinin altını çizen Aydınlar, Irak’ta ve Makedonya’da da birer hastaneleri olduğunu kaydetti. Grubun Bulgaristan’daki yatırımla birlikte hastane sayısını 22’ye, tıp merkezi sayısını da 17’ye yükseldiğini belirten Aydınlar, Türkiye’de de büyüme hamlelerini sürdüreceklerine dikkat çekti. Aydınlar, “Altunizade’de 350 yataklı hastane yılbaşında hizmete girecek. Ataşehir ve Kartal’da iki hastanenin inşası sürüyor. Maslak’ta 70 bin metrekare ilave yatırıma bu ay başlıyoruz” dedi.

5 yıl içinde ciroda iki kat büyümeyi hedeflediklerinin altını çizen Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, geçen yıl 3.5 milyon hastaya hizmet verdiklerini, bunun yüzde 10’un da yabancılardan oluştuğunu söyledi. Aydınlar, Bulgaristan’da ise bundan sonra 1 milyonun üzerinde hastaya nitelikli sağlık hizmeti sunuyor olacaklarını belirtti. 

Acıbadem Sağlık Sigortası’nda ise 500 bin kişiye ulaştıklarını belirten Aydınlar, “Türkiye’nin ikinci büyük sağlık sigortası şirketini haline geldik. 2 yıl içinde de lider olacağız. Bulgaristan’da da sağlık sigortası hizmeti vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. 


‘Gidişi tersine çevirdik’


Acıbadem bünyesinde kurdukları Uluslararası Hasta Merkezi’nde, tüm dillerde hizmet verebilecek 220 kişilik bir ekipleri olduğunu söyleyen Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Türkiye’de parası olanlar, eskiden daha iyi sağlık hizmeti almak için yurtdışına giderdi. Şimdi biz işi tersine çevirdik. ABD’den bile hasta alıyoruz” dedi. Geçen yıl Acıbadem olarak 40 bin yabancı hastaya hizmet verdiklerini hatırlatan Aydınlar, “Sağlık turizmi ülke ekonomisi için çok büyük katma değer yaratıyor. Çünkü ithal girdisi neredeyse hiç yok. Hasta başına 8-10 bin dolar harcama yapılıyor ve bu paranın tamamına yakını ülkede kalıyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin sağlık turizminde önemli bir merkez olma hedefini gerçekçi bulduklarını kaydeden Aydınlar, Türkiye’deki kaliteli sağlık hizmetlerine Batı Avrupa dahil, THY’nin doğrudan sefer yaptığı her yerden talep olduğunu belirtti. Aydınlar, “Eğer ciddi hatalar yapılmazsa Türkiye, bölgesinin çok büyük bir sağlık merkezi haline gelir” dedi.


‘Sağlık sistemimiz daha iyi’


Hizmet verdikleri hastaların yüzde 10’unun yabancılardan, yüzde 10-15’inin SGK’lı, yüzde 60’ının ise özel sağlık sigortalılardan oluştuğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye’deki sağlık sisteminin, gelişmiş batı ülkeleri dahil birçok ülkeye göre çok daha iyi işlediğini belirtti. Bunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, 2002 yılı sonrasında gerçekleştirdiği reformların payının büyük olduğunu kaydeden Aydınlar, “Türkiye’deki sağlık sistemi, birçok ülkede örnek alınacak seviyede. ‘Aksayan tarafı var mı?’ diye sorarsanız, bana göre SGK’nın 9 yıldır özel hastanelere ödediği ücretleri artırmaması bir sorun... Sektörde kârlılık zaten çok düşük, maliyetler artıyor” dedi.


Milliyet




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Sağlık sektörü de yurtdışına açılmaya başladı. Sektörün önde gelen şirketlerinden Acıbadem Sağlık Grubu'nun, 125 milyon Euro'luk yatırımla Bulgaristan'ın en büyük sağlık kuruluşlarından Tokuda Grup ve City Clinic'i satın alma işlemleri dün resmen tamamlandı.


İmzalar Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Tokuda Grup Yönetim Kurulu Üyesi Arthur Stern ve City Clinic CEO'su İlian Grigorov arasında atıldı. Türkiye'de 25 yıldır özel sağlık hizmetleri sunan Acıbadem, bu yatırımla Bulgaristan'ın en büyük sağlık grubu olurken, yurtdışında üçüncü yatırımını gerçekleştirdi.


ROTAYI AVRUPA'YA KIRDI


Mehmet Ali Aydınlar, Bulgaristan'dan sonra Romanya ve Sırbistan'a da yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Sırbistan'da sıfırdan bir hastane kurmak üzere girişimlere başladık. Romanya'da da bir hastane satın almak üzere görüşmelerimiz sürüyor” dedi.


Grubun bundan sonraki rotasının Batı Avrupa olduğunu kaydeden Aydınlar, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da tüm branşlarda hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi kurmak üzere olduklarını söyledi. Türkiye'de halen 16 hastane, 13 tıp merkezi ile hizmet verdikleri bilgisini paylaşan Aydınlar, Irak'ta ve Makedonya'da da birer hastaneleri olduğunu kaydetti. Grubun Bulgaristan'daki yatırımla birlikte hastane sayısının 22'ye, tıp merkezinin de 17'ye yükseldiğini belirten Aydınlar, geçen yıl 3.5 milyon hastaya hizmet verdiklerini bunun yüzde 10'unun da yabancılardan oluştuğunu söyledi.


ABD'DEN BİLE HASTA ALIYOR


Acıbadem bünyesinde kurdukları Uluslararası Hasta Merkezi'nde tüm dillerde hizmet verebilecek 220 kişilik ekipleri olduğunu söyleyen Aydınlar şöyle devam etti: “Türkiye'de eskiden parası olanlar daha iyi sağlık hizmeti almak için yurtdışına giderdi. Ama şimdi biz işi tersine çevirdik. ABD'den bile hasta alıyoruz. Geçen yıl sadece biz 40 bin yabancı hastaya hizmet verdik. Sağlık turizmi ülke ekonomisi için çok büyük katma değer yaratıyor. Çünkü ithal girdisi neredeyse hiç yok. Hasta başına 8-10 bin dolar harcama yapılıyor ve bu paranın tamamına yakını ülkede kalıyor.”


RUSYA’DA DİREKTEN DÖNDÜK


Yurtdışında büyüme hedefleri çerçevesinde kısa süre önce Rusya'da 3 hastane kurmak için son aşamaya geldiklerini kaydeden Mehmet Ali Aydınlar iki ülke arasındaki siyasi krizden sonra bu planlarını iptal ettiklerini söyledi. Aydınlar, “Rusya'da direkten döndük. Tam zamanında girişimleri sonlandırdık” dedi.


YABANCI HASTADA SON İKİ YILDIR PATİNAJ ÇEKİYORUZ


Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında önemli bir merkez olmasının gerçekçi bir hedef olduğunu kaydetti. Aydınlar şunları anlattı:

“Sağlık turizminde son dönemde görülen artış ne yazık ki son 2 yılda özellikle terör ve kurdaki oynaklık gibi nedenlerle yerinde saymaya başladı. Yabancı hastada resmen patinaj yapıyoruz. Ancak Türkiye'de çok kaliteli ve yüksek standartta sağlık hizmeti veriliyor. Batı Avrupa dahil dünyanın THY'nin direkt uçtuğu her yerinden Türkiye'ye sağlık hizmeti için talep var. Eğer ciddi hatalar yapılmazsa Türkiye bölgesinin çok büyük bir sağlık merkezi haline gelir.”



Sözcü


Geri Dön