26 / 04 / 2024

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, iştiraki Acıbadem City Clinic BV (ACC BV) aracılığıyla Sırbistan’ın önde gelen özel sağlık sunucuları arasında yer alan Bel Medic Grup’u satın alıyor...



Acıbadem Sağlık Hizmetleri, iştiraki Acıbadem City Clinic BV (ACC BV) aracılığıyla Sırbistan’ın önde gelen özel sağlık sunucuları arasında yer alan Bel Medic Grup’un satın alımı için bağlayıcı sözleşmelerin imzalandığını kamuoyuna duyurdu. Milliyet'te yer alan habere göre, işlem dahilinde Bel Medic’in hisselerinin yüzde 70’i, Acıbadem’in Doğu Avrupa’daki yatırımlarını yaptığı şirket olan ACC BV tarafından alınacak.

Yurtdışında büyüyor

1995'te Dr. Jasmina Knezevic ve Milan Knezevic tarafından kurulan ve Belgrad’da hizmet veren Bel Medic, Sırbistan’ın lider premium özel sağlık kuruluşu. Grubun, bir genel hastanesi ve beş ayaktan tedavi merkezi yer alıyor. Grup, “Acıbadem Bel Medic” adı altında faaliyetlerini sürdürecek.

Sırbistan, Acıbadem’in Avrupa portföyünde yer alan altıncı hastane ve faaliyet gösterdiği 4. yabancı ülke olacak. Acıbadem’in Bulgaristan’da üç, Hollanda ve Makedonya’da da birer hastanesi mevcut.

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Ali Aydınlar, “Acıbadem’in Avrupa’daki 6. hastanesinin Belgrad’da olmasından mutluluk duymaktayız. Bu anlaşma ile Acıbadem’in uluslararası bilgi ve birikimini Sırbistan’a da götüreceğiz. İnanıyorum ki, Bel Medic ile yakalayacağımız sinerjiyle birlikte, ülkedeki sağlık hizmetleri çok daha üst seviyelere çıkacaktır” diye konuştu.

Bel Medic’in kurucusu ve CEO’su Jasmina Knezevic de, “Bel Medic’in dünya çapında bir hastane zincirinin parçası olması benim için büyük bir mutluluk. Bel Medic ve Acıbadem markalarının stratejik birleşmesinin Sırp ekonomisine de önemli etkisi olacaktır” dedi.

Acıbadem, yurtdışında hastane yatırımlarına hazırlanıyor!


Geri Dön