18 / 04 / 2024

Açık artırmayla ev alma dönemi başlıyor!

Açık artırmayla ev alma dönemi başlıyor!

Tapu.com, açık artırma ile gayrimenkul satışı hizmetini bireysel tüketiciye açıyor. Tapu.com'un Kurucusu Emre Erşahin, değerleme raporu ile gayrimenkullerin satışını yaptıklarını belirtti.



Tapu.com, bugüne kadar bankalar ve kurumların elindeki değerleme raporlu gayrimenkullerin satışını yaptığı platformunu şimdi tüm satıcılara açıyor. 


Yıllık 1.2 milyon adet tapunun el değiştirdiği Türk gayrimenkul pazarı, birinci el konut değeri en çok yükselen ülkelerden biri konumunda bulunuyor. 


Sadece değerleme raporlu gayrimenkulleri alan, fiyatın açık artırma ile belirlendiği bir işletim sistemi üzerinden alıcı üe satıcının buluştuğu Tapu.com'un kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, önce bankaların elindeki gayrimenkullerin satışını yaptıklarını ve şimdiye kadar 4 banka, 2 varlık yönetim şirketi ile anlaştıklarını belirtti. 2 banka ile daha gayrimenkul satışı yapmak için anlaşma aşamasında olduklarını ifade eden Erşahin, "Artık bireylerin gayrimenkullerinin alış-satışına aracılık etmek istiyoruz" dedi. 

Satarken bilgi cimrisiyiz Gayrimenkul pazarının büyümeye devam edeceğini, özellikle kentsel dönüşüm ve yeni konut üretiminin bu büyümenin dinamosu olacağını aktaran Erşahin, sitede ziyaretçi sayısının 200 bine ulaştığını ve bu kişilerin ayda en az 3 kere ziyaret ettiğini belirtti. Ayda 500 kişinin açık artırmaya katıldığını da kaydeden Erşahin, siteye olan ilgiyi şeffaf ve açık bilgilendirmeye bağladı. 


Erşahin, gayrimenkul sektöründe fiyatı 'satıcı'nın belirlediğini, halbuki fiyatın alıcı tarafından belirlenmesi gerektiğine işaret ederek "Şeffaf ve kullanımı kolay açık artırma sisteminde serbest bir şekilde alıcılar tarafından verilen rekabetçi tekliflerle satıcının kabul ettiği seviyelerden işlemler tamamlanıyor, böylece gayrimenkuller gerçek piyasa değerinde el değiştiriyor" diye konuştu. 


Erşahin, satıcılar pazarında gayrimenkuller sahiplerinin örneğin konutlarıyla ilgili bilgi verirken sadece '3 oda 1 salon'dan öteye bilgi paylaşmadığının da altını çizerek "Kısa zamanda gördüğümüz ilginin başlıca etkeni değerleme raporlu temiz tapuların fiyatına alıcıların karar veriyor olması. Sitemizde satışa sunulan tapuların tamamı değerleme raporlarına sahip. Değerleme raporlarında gayrimenkul ile ilgili her türlü bilgi detaylı olarak yer alıyor. Alıcı bu bilgiler ışığında tapu devrinde ya da sonrasında bir sürpriz ile karşılaşmıyor" dedi. 


İlk satışını Ağustos 2015'te gerçekleştiren Tapu.com'a başvuran tüm satıcılar, eğer değerleme raporları yoksa ücreti karşılığında site üzerinden SPK lisanslı kurumlardan bağımsız değerleme raporlarını çıkartabilecekler. 


Raporla, gayrimenkulün yasal statüsü, emsal karşüaştırması ve bağımsız uzman görüşüne göre piyasa değeri ortaya çıkacak. 




Dünya




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tapu.com, açık artırma ile gayrimenkul satışı hizmetini bireysel tüketiciye açıyor. Değerleme raporu ile gayrimenkullerin satışını yaptıklarını belirten Tapu.com'un Kurucusu Emre Erşahin, "Türkiye'de yılda 1.2 milyon adet tapu el değiştiriyor. Sitede ziyaretçi sayısı 200 bine ulaştı. Ayda 500 kişi açık artırmaya katılıyor. Gelen talepler üzerine bu seçeneği de açtık" dedi.


Sabah




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, bankalar ve kurumların elindeki değerleme raporlu gayrimenkullerin satışını yaptığı platformunu tüm satıcılara açıyor. Tapu. 

com kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, Türkiye'de yılda 1 milyon 200 bin gayrimenkul satışı olduğunu belirterek sitelerinde satışa sunulan tapuların tamamının SPK lisanslı uzman ve kurumlar tarafından hazırlanan değerlendirme raporuna sahip olduğunun altını çizdi. Erşahin, önce bankaların elindeki gayrimenkullerin satışını yaptıklarını ve şimdiye kadar 4 banka, 2 varlık yönetim şirketi ile anlaştıklarını belirtti. 2 banka ile daha gayrimenkul satışı yapmak için anlaşma aşamasında olduklarını ifade eden Erşahin, "Artık bireylerin gayrimenkullerinin alış-satışma aracılık etmek istiyoruz" dedi. Sitede ziyaretçi sayısının 200 bine ulaştığını belirten Erşahin ayda 500 kişinin açık artırmaya katıldığını kaydetti. 


2 milyon dolar yatırım aldı 


İlk yatırımını şu anda şirkette yüzde 20'nin üzerinde ortaklığı bulunan Earlybird Digital East Fund'dan aldığını belirten Erşahin, Tapu.com'un kuruluşundan itibaren aldığı yatırım tutarının ise 2 milyon dolara yaklaştığını söyledi. Şirket portföyünde ise Türkiye çapında 40 ilde 200'den fazla gayrimenkul olduğu kaydedildi. 



Habertürk



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'deki ilk online gayrimenkul açık artırma sitesi olan Tapu.com, bugüne kadar bankalar ve kurumların elindeki değerlendirme raporlu gayrimenkullerin satışını yaptığı platformunu, satıcılara da açıyor. Kuruldukları ilk haftaya 3 satış ile başladıklarını belirten Tapu.com kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Emre Erşahin, 2 yatırım formu ile toplam 2 milyon dolar yatırım yaptıklarını ifade ederek kısa sürede gördükleri ilgiyi anlattı. 9 ayda 100'den fazla tapu sattıklarını söyleyen Erşahin, yaptıkları satışların yüzde 30'unun 15 günde tamamlandığını belirterek; "İştah kabartan bir pazar olan gayrimenkulde hizmet veren bir site olarak her ay 200 bin ziyaretçiyi sitemizde ağırlıyoruz" diye konuştu. 


Cumhuriyet



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Tapu.com, bugüne kadar bankalar ve kurumların elindeki değerleme raporlu gayrimenkullerin satışını yaptığı platformunu şimdi tüm satıcılara açıyor. Yılda 1 milyon 200 bin satış ile gayrimenkulün Türk halkının en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olduğunu söyleyen Tapu.com Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, “Şu anda pek çok tapu sahibi, platformumuz aracığıyla satış yaparak nakit ihtiyaçlarını gidermek için ısrarla bize başvuruyorlar. Tapu.com’da satışların yüzde 30’u ilk 15 günde tamamlandı. Tapu.com sitesinde her ay 200 bin tekil ziyaretçi 600 bin sayfa görüntülüyor. Tapu Alarmı oluşturmuş ciddi alıcılar var” dedi.



Karar 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, bugüne kadar bankalar ve kurumların elindeki değerleme raporlu gayrimenkullerin satışını yaptığı platformunu tüm satıcılara açıyor.


Ağırlıklı olarak banka ve finansal kurumların portföyünde yer alan ve her biri SPK lisanlı uzmanlar tarafından hazırlanan resmi değerlendirme raporuna sahip gayrimenkullerin satışına aracılık eden Tapu.com, artık aynı şeffaf ve kolay süreçleri herkese sunmaya başlıyor. Tapu.com, Şubat 2015’te kuruldu ve Ağustos 2015’te satış yapmaya başladı. Tapu.com, 1 yıldan kısa bir sürede yüzlerce kişiyi hayallerindeki tapulara kavuşturdu. Sadece değerleme raporlu gayrimenkuller alınıyor, fiyat açık artırma ile belirleniyor


Yılda 1 milyon 200 bin satış ile gayrimenkulün Türk halkının en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olduğunu söyleyen  Tapu.com Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, amaçlarının satışa çıkan gayrimenkul hakkında en fazla bilgiyi, şeffaf biçimde alıcılara sunmak olduğunu belirtti. 


Erşahin, “Kısa zamanda gördüğümüz ilginin başlıca etkeni değerleme raporlu temiz tapuların fiyatına alıcıların karar veriyor olması. Sitemizde satışa sunulan tapuların tamamı SPK lisanslı uzman ve kurumlarca kaleme alınan değerleme raporlarına sahip. Değerleme raporlarında gayrimenkul ile ilgili her türlü bilgi detaylı olarak yer alıyor. Alıcı bu bilgiler ışığında tapu devrinde ya da sonrasında bir sürpriz ile karşılaşmıyor” dedi.


Milliyet


Geri Dön