18 / 04 / 2024

Acunkent mağdurları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istiyor!

Acunkent mağdurları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istiyor!

ESENYURT bölgesinde satışı yapılan çok sayıda inşaat projesi yarım kaldı. Anılan projelerden biri de Uluhan Grup'un üstlendiği Acunkent projesi. Acunkent mağdurları yaşadıkları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istedi.



Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun “Bu inşaatın garantörü benim” dediğini iddia eden mağdurlar, açılış kurdelesinin de Kadıoğlu tarafından kesildiğini fakat mağduriyet başladığı günden itibaren kendisiyle görüşemediklerini belirtti.


Esenyurt’ta yaşanan imar krizi sebebiyle ardı ardına iflas eden inşaat firmalarının mağduru yurttaşlar, eylemlerine devam ediyorlar. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ile bir araya gelen Acunkent Sitesi Mağdurları, seslerinin yerel ve genel kamuoyunda duyurulması talebinde bulundu.


Konuyla ilgileneceklerini söyleyen CHP’li Şeker ile Gökmen, kriz durumlarında her zaman mağdurun yanında durduklarını belirterek, “Bundan sonra da yetkililerin duyarsızlıkları ve ilgisizliklerini de, sizlerin sorunlarınızı ve feryatlarınızı da kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Acunkent mağdurları seslerinin duyulmasını istiyor


AĞIR CEZADA YARGILANIYORLAR

Yapılan görüşmede konuşan Gökmen, “Reklamını yaptıkları, hizmet olarak anlattıkları bütün işlerin altından bit yeniği çıkıyor. Binlerce konut mağduru yarattılar. Maket üzerinden satış yapan, insanların umutlarını sömüren inşaat şirketlerine göz yumdular. 'Bu inşaatın garantörü benim' diyerek satışına destek oldukları projenin kaç yüz insanımızı mağdur ettiğini, inşaat yetkililerinin dolandırıcılıktan ağır ceza mahkemesinde yargılandığını unutacağımızı mı sanıyorsunuz? Buradaki mağdur insanların alın terlerinin, hiç edilen paralarının hesabını soracağız” diye konuştu.


MECLİS KÜRSÜSÜNDE DİLE GETİRİLECEK

TBMM’de sadece Acunkent değil, Esenyurt’ta yaşanan imar krizinde mağdur olan bütün yurttaşların sesi olacaklarını söyleyen CHP Milletvekili Şeker ise, bir an önce gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve konuyu TBMM kürsüsünden dile getireceğini söyledi.


Hürriyet 


Geri Dön