28 / 03 / 2024

Adana Atatürk Caddesi'ndeki bütün dükkanlar kiralık!

Adana Atatürk Caddesi'ndeki bütün dükkanlar kiralık!

Ailelerin de gitmesiyle İncirlik'te neredeyse açık dükkan kalmadı. Atatürk Caddesi'nin bir bölümünde bulunan yaklaşık 70 esnaftan sadece 3 tanesi açık. Açık olmayanların camlarında da kiralık yazıyor.



Pentagon'un Adana,  İzmir  ve Muğla'daki üslerde çalışan ABD'li personelin ailelerinin ülkeden ayrılması emrini vermesinin ardından  Adana  İncirlik Üssü'nde tahliye yapıldı. Ailelerin tamamı İncirlik’ten ayrıldı. Bu durum ise en çok İncirlik esnafını etkiledi. Bir süredir halen yaklaşık 3 bin askerin görev yaptığı ABD'ye ait İncirlik Üssü'nün bulunduğu Sarıçam ilçesindeki İncirlik'te asker ve ailelerine IŞİD terörü nedeniyle dışarı çıkma yasağı getirilmesi nedeniyle zor günler geçiren esnaf, ailelerin de gitmesiyle iyice yıkıldı.


İncirlik Üssü'nün hemen yanındaki Atatürk Caddesi'nde ABD’li askerlere ve ailelerine hediyelik eşya, halı, spor aletleri ve av malzemeleri satışı yapan esnaf, iş yapamayınca dükkanları boşaltıp kapatmaya başladı.


ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde 'altın çağını' geçiren iş yeri sahiplerinden 30 yıldır esnaf olan Mehmet Bozkurt, asker sayısı azalıp üs dışına çıkışları da kısıtlandığı için hiç iş yapamadıklarını söyledi. Bozkurt, "Esnaf dükkanlarını satmaya ve kiralamaya çalışıyor. Hemen hemen bütün dükkanlarda 'kapalı' ya da 'satılık' yazısı yer alıyor. Açık olan dükkan sayısı ise bir elin parmağını geçmeyecek kadar az" dedi. 


Ailelerin de gitmesiyle İncirlik'te neredeyse açık dükkan kalmadı. Atatürk Caddesi'nin bir bölümünde bulunan yaklaşık 70 esnaftan sadece 3 tanesi açık. Açık olmayanların camlarında da kiralık yazıyor. Bu nedenle İncirlik sokakları 'terk edilmiş şehir' görünümünde. Terk edilen bazı dükkanlarda sadece yazar kasanın kalmış olması da ortaya ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.


50 yıldır esnaf olan İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Abdülkerim Estetik, esnafın perişan olduğunu belirterek, "Atatürk Caddesi'nin bir kısmında hiç esnaf kalmadı. Askere sokağa çıkma yasağı getirildiğinden bu yana esnaf siftah yapamıyor. Bu son alınan kararın ardından esnaf iyice bitti" diye konuştu.


Estetik, İncirlik Üssü'nde askeri hareketlilik olduğunu ancak bunun kendilerine yansımadığını kaydetti.


Hürriyet 


Geri Dön