16 / 04 / 2024

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi detayları!

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi detayları!

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin Belediye Evleri Kentsel Donüşüm Projesinde her hak sahibine evinin karşılığında bir ev verileceğini, inşaat aşamasında taşınma ve kira yardımı yapılacağını açıkladı.




Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesinde her hak sahibine evinin karşılığında bir ev verileceğini, inşaat aşamasında taşınma ve kira yardımı yapılacağını açıkladı. 


•4 MİLYAR LİRAYI BULACAK

 Başkan Soner Çetin, Türkiye'nin tek parçada en buyuk kentsel dönüşüm projesini başlatmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayım beklediklerini, toplam yatıı mı tutarının 4 milyar lirayı bulacağını bildirdi. 

Depreme dayanıklı ve kent estetiği gözetilerek binaların yapılacağını kaydeden Başkan Çetin. "Her hak sahibine hakkı kadar, oıneğin bil evi varsa kesinlikle bir ev. iki evi varsa iki ev verilecek. Bakanlıktan onay çıktıktan sonra hak sahipleriyle sözleşmeler imzalayacağız ve işlemler biter bitmez, davul zurnayla yıkımlara başlayacağız. 

Peki, bu insanlar nerede oturacak, derseniz. Onu da duşunduk, hiç merak etmeyin: hem kira hem de taşınma yardımı yapacağız" dedi. 


ÖZEL KEBAPÇILAR SOKAĞI 

Belediye Evleri adını halkın oyuyla değiştireceklerini de duyuıan Çetin, "Türkiye'ye örnek olacak oyle güzel ve özgün bir proje hazırladık ki bu bölgede Adana'yı anlatan Kebapçılar Sokağı, eğlence amaçlı Kafe Barlar Sokağı. Kültür Sokağı, Tuıkiye'nin en buyuk Mücevher Merkezi yer alacak. Kuçuk buyuk meydanlar. yeşil alanlaıı çoğaltılmış örnek bir yaşam alanınız olacak" diye konuştu. 


KOMŞULAR DEĞİŞMEYECEK 

Yeni modern yaşam alanı oluştururken komşuluk müessesesinin on planda tutulacağını vurgulayan Çetin, mahalle sakinlerine "Benim ağzımdan çıkanların dışında söylenen hiçbir şeye inanmayın. Mesela bu pro je ile öyle kaliteli bir yapılaşma olacak ki evlerinizin değeri en az yüzde 200 2S0 oranında artacak. Size aynı yeıden ev vereceğiz, komşularınız değiş meyecek. yaşam kaliteniz değişecek. Bir aksilik olmazsa Çevre ve Şehkcilik Bakanlığı'ndarı bir aya kadaı onay gelecek ve yaşanabilir en güzel semtini biz yapacağız." dedi. 



Hürriyet Çukurova


Geri Dön