19 / 04 / 2024

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki geldi!

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki geldi!

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliği kararına tepki gösterdi.



Yeni, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen hafta AK Parti grubunun itirazına ve kaygılarına rağmen, CHP ve MHP’nin ortak oyları ile meclisten geçen CarrefourSA arazinin imarına yönelik tepkilerini ilk günden bugüne hep ortaya koyduklarını belirtti. Yeni, “Korumak istediğimiz bir başka kamu hakkı da, yoğunluğu artırılan CarrefourSA arazisinin yanındaki, yöresindeki tüm alanların aynı yoğunluk oranında artışa sahip olmaması ve tüm arsa sahiplerinin bu değişimden kazanç sağlamasının engellenmesidir. Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun için karara tepkimiz olmuş ve tepkimiz hep sürecektir” şeklinde konuştu.


"KARARI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ"

Kararı mahkemeye taşıyacaklarını da belirten Başkan Fikret Yeni şöyle devam etti:

"Büyükşehir, kararlarını verirken bu vicdani sorumluluk saiki ile hareket ettiğinde otomatikman şehre hizmet etmenin mutluluğunu yaşama fırsatı bulacaktır. Aksi durumda şaibenin ve haksızlığın kapıları aralanmış olur. Bu şaibenin peşini bırakmamak adına, vatandaşlarımızın haklarının savunucusu olarak bizim de, bu kararı mahkemeye taşıma konusunda kararlılığımızın süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu hakkın kamu adına değil bazı kişilerin adına kullanılmaya çalışıldığı da aşikar. Kamunun hakkını koruyacağımızın ve kamu hakkını geleceğe bir miras olarak bırakma çabasında olduğumuzun bilinmesini isteriz.Belediye meclislerinin en büyük görevi, halkın önüne, hakkı düşünen, halkı düşünen, hakikatı düşünen, hukuku ve adaleti düşünen, gerçeği düşünen saygıya layık konular ve maddelerle çıkmaktır. Bizim milletimize hizmet noktasında her zaman katkı koyma gibi bir yükümlülüğü taşıdığımızın farkında olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini de özellikle istiyorum.”



Hürriyet




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




AK Parti  Adana  İl Başkanı Yeni, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'lilerin oyuyla kabul edilen imar değişikliğinin, adrese teslim rant olduğunu söyledi

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun 'hayır' oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğine tepki gösterdi. Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Başkan Yeni, "Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir" dedi. 


CHP VE MHP'NİN OYLARI 

"Bahçenin sadece bir alanı güneş alırsa, bahçedeki diğer ağaçlara haksızlık edilmiş olur ve o ağaçların hakkına girilmiş olur" diyen Başkan Fikret Yeni, "Geçen hafta grubumuzun itirazına ve kaygılarımıza rağmen, CHP ve MHP'nin ortak oyları ile meclisten geçen CarrefourSA arazinin imarına yönelik tepkimizi ilk günden bugüne hep koruduk ve korumaya da devam edeceğiz" diye konuştu. Yoğunluğu artırılan CarrefourSA arazisinin yöresindeki tüm alanların aynı yoğunluk oranında artışa sahip olmaması ve arsa sahiplerinin bu değişimden kazanç sağlamasının engellenmesini de karşı olduklarını belirten Başkan Yeri, "Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir" şeklinde konuştu. 


"KARARI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ" 

Kararı mahkemeye taşıyacaklarını da belirten Başkan Yeni, "Büyükşehir, kararlarını verirken bu vicdani sorumluluk saiki ile hareket ettiğinde şehre iyi hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacaktır.. Aksi durumda şaibenin ve haksızlığın kapıları aralanmış olur. Bu şaibenin peşini bırakmamak adına, vatandaşlarımızın haklarının savunucusu olarak bizim de, bu kararı mahkemeye taşıma konusunda kararlılığımızın süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 


"KAMU HAKKINI KORUYACAĞIZ"

AK Parti olarak kamu hakkını koruyacaklarını açıklayan Başkan Yeni, "Belediye meclislerinin en büyük görevi, halkın önüne, hakkı düşünen, halkı düşünen, hukuku ve adaleti düşünen, gerçeği düşünen saygıya layık konular ve maddelerle çıkmaktır. Bizim milletimize hizmet noktasında her zaman katkı koyma gibi bir yükümlülüğü taşıdığımızın farkında olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini de özellikle istiyorum" diye konuştu.


Sabah

Geri Dön