19 / 04 / 2024

Adana Çukurova'ya 4 milyonluk kentsel dönüşüm projesi!

Adana Çukurova'ya 4 milyonluk kentsel dönüşüm projesi!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geride bıraktığı 1. hizmet yılını projelerle doldurdu. Çetin, "Bir yılda belediyecilikte bunlar da yapılabiliyormuş" dedi..



Adana'nın kuzeyinde kurulu Çukurova ilçesinde yaşam, Belediye Başkanı Soner Çetin'in göreve gelmesinden sonra daha çağdaş ve daha modern bir hal almaya başladı. Göreve geldiği bir yılın değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bundan tam bir yıl önce 'Hayallerimiz var bizim' diyerek göreve başladık. Özgür, modern, insanların barış içinde yaşadığı, kültür ve sanatla nefes alan bir Çukurova hayal ederek yola çıktık. Kalıplara sıkıştırılmış bir belediyecilik anlayışı yerine, insan odaklı hizmetin üretildiği, toplumsal dayanışmanın güçlendiği, öncü, örnek, halkla iç içe ve katılımcı bir yönetim anlayışının hâkim olduğu bir Çukurova için kolları sıvadık" dedi. 


İNSAN ODAKLI PROJELER 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana. belediyenin temel görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, aynı zamanda kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk, esnaf, çalışan, emekli. engelli, tüm Çukurovalıları kucaklayan, insan odaklı projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Çetin, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolumuzu aydınlatan düşünceleri doğrultusunda, toplumumuzun her kesimine eğitimi, kültürü, sanatı, sporu, sağlığı ve modern yaşamın tüm unsurlarını taşımayı en önemli görevimiz bildik" diye konuştu. 


KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM 

Mazbatasını aldıktan yalnızca iki gün sonra Halk Günleri'nde halkla buluşmaya başladığını kaydeden Çetin, belediye hizmetlerindeki memnuniyeti artırmak için Halk Masası'nı kurduğunu da belirtti. Başkan Çetin diğer bazı hizmetleri şöyle anlattı. "Belediyemiz asli görevleri arasında bulunan cenaze hizmetleri vermek, sokaklarımızı asfaltla buluşturmak, yeni parklar yapmak, imar sorunlarını çözmek gibi hizmetlerin yanı sıra Çukurova'mızı kültür-sanat kenti yapma adına, var olan kültür merkezimizi, içinde kapalı ve açık sergi salonlarımızın da bulunduğu Orhan Kemal Kültür Merkezi'ne dönüştürdük. 19 Mayıs ve Çanakkale Zaferi ruhuyla birçok etkinlik düzenleyip, tiyatrodan konserlere, sinema günlerinden meslek kurslarına kadar birçok işin altına imzamızı attık. 


4 milyon liralık kentsel dönüşüm


Başkan Soner Çetin, diğer bazı hizmetlerini ise şöyle sıraladı: "İkram Çeşmemizi kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise soğuk içeceklerle vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İki mahallemize muhtarlık ve taziye evi kazandırdık. A milyar lira bütçeli Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hızla ilerliyoruz. Konsept sokaklar çalışmasına başladık. İlk sokağımız, 'Şemsiyeli Sokak' olacak. Çocuklarımız için bir proje geliştirdik ve özel olarak su ile oyunu birleştirerek bir park tasarladık. Bu projeyi hayata geçiriyoruz. Parklarda ücretsiz internet hizmeti vermeye başladık. Parklarımıza bebek emzirme odası yaptık. 5 bin 800 metrekare kapalı alanı bulunan, 5 katlı, her türlü donatısı bulunan ve Türkiye'nin en büyüğü olan cemevini bitirdik. Üniversite öğrencilerimizin kalabileceği modern yurt binası için TMMOB ile bir protokol imzaladık. Arsasını hazırlayıp, imar düzenlemesini yaptık. Geriye bir tek TMMOB'un kaynak sağlaması kaldı. 


Jurassic Park yapılıyor

Başkan Soner Çetin, bir yıl içinde yaptıkları hizmetleri konu başlıkları ile şöyle sıraladı: "Bazılarının içinde spor tesisi de olan 18 ayrı parkı hizmete sunduk. Bunların neredeyse tamamını kendi imkânlarımızla yaptık. Toplum Merkezi sayısını 6'ya çıkarıp 27 dalda kültür-sanat ve meslek kursları düzenledik. Gülen Yüzler Kreşini belediye olarak açtık. Ayrıca iki kreşimizin yapımı ve ilçemizin her mahallesinde olmasını planladığımız kreşlerimiz için çalışmalarımıza hız verdik. Çöp konteynerlerini yer altına alma projesini dört ana güzergahta başlattık. Belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadan, 'Jurassic Park' projesi ilerliyor, son şeklini veriyoruz. Geliri olmayan vatandaşlarımız için oyuncak, çocuk bezi, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarına yönelik bir Gıda Bankası oluşturduk." 


Orhan Kemal Kültür Merkezi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hizmetlerini sıralarken,  düzenli olarak her ayın 10'uncu günü saat 10.00'da, Çukurova'dan 1 okulun öğrencilerini Anıtkabir'e götürdüklerini de belirtti. Ayrıca her ayın 19'unda saat 19.00'da Atatürk'ü, Cumhuriyet'i, 19 Mayıs ve Çanakkale ruhunu anlatmak üzere değerli isimlerle Adanalıları buluşturduklarını ifade etti. Çetin, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'ndan Prof. Ruşen Keleş'e, gazeteciler Eren Erdem ve Barış Yarkadaş'a kadar önemli isimleri ağırladıklarını vurguladı. Çetin, öte yandan belediyeye ait mevcut kültür merkezine Orhan Kemal Kültür Merkezi adını verdiklerini, içerisinde gözlemevi, planetaryum ve deney setlerinin yer aldığı bir bilim merkezi kazandırmak amacıyla çalışmaya başladıklarını ifade etti. Başkan Çetin, bu merkeze, geçtiğimiz şubat ayında vahşice katledilen Ozgecan Aslan'ın adını verdiklerini belirtti. 


Emeklilere ev projesi


Başkan Soner Çetin, emeklilere özel 'Emekliler Evi' projesini başlattıklarını belirterek, "Bu evlerde kalan emeklilerimiz yaşamlarının geri kalan kısmında rahat edecekler. Ayrıca engelliler için özel havuz projemizi hayata geçirmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. 


DAHA MUTLU BİR ÇUKUROVA 

"Daha aydınlık, daha çağdaş ve daha engelsiz bir Çukurova" diyerek çıktığı yolda, asla sadece asli görevlerini yerine getiren, halktan uzak bir belediyecilik anlayışı' sergilemediğini vurgulayan Başkan Soner Çetin, "Bilim merkezi, Jurassic park, semt kreşleri, su oyun parkı, emekliler evi, konsept sokaklar gibi onlarca proje için çalışmalar başlatıp adımlar attık. Biz bu yola mutlu bir Çukurova kurmak hayaliyle çıkarken, her türlü zorluğu, haksızlığı göze almamız gerektiğini biliyorduk. Sizlerin desteğiyle geldiğimiz bu görevde, yine sizlerden aldığımız güçle Çukurova'mızı aydınlık yarınlara k taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Sabah 30. Yıl Ek


Geri Dön