28 / 03 / 2024

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nun ilk etabı tamam!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nun ilk etabı tamam!

Adana'da temeli geçen yıl mart ayında atılan 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun son yapısal beton dökümü törenle yapıldı. Adana Entegre Sağlık Kampusu binasının dış cephesinin de tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.




Adana'da temeli geçen yıl mart ayında atılan 1550 yataklı  Adana  Entegre Sağlık Kampusu'nun son yapısal beton dökümü törenle yapıldı. Hizmete açıldığında Türkiye'nin en kapsamlı sağlık birimlerinden biri olacak olan Adana Entegre Sağlık Kampusu binasının dış cephesinin de tamamlanmak üzere olduğu açıklandı. 

Kampusun yapımını sürdüren Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, RSY CEO'su Kaan Ekermen, Meridiam'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Thierry Deau ve Meridiam'ın üst düzey yöneticileri, 'Kamu Özel İşbirliği-Public Private Partnership (PPP) modeli kapsamındaki yatırımın son yapısal beton döküm etkinliğine katıldı. Toplam yatırım bedeli 540 milyon Euro olan Adana Entegre Sağlık Kampusu'nda 12 ay içerisinde 550.000 m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa'daki PPP hastane projesinin temel atma sürecinin tamamlandığını, Elazığ'da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.


2020'YE KADAR SAĞLIĞA 4,7 MİLYAR EURO'LUK DEV YATIRIM


Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun bu konuda önemli ve ilk adım özelliğini taşıdığını kaydeden Yanıkömeroğlu, "Bu projelerin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sağlık alanında en büyük yatırımları arasına gireceğini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar ülkemizde PPP hastane projelerine, yaklaşık toplam 4,7 milyar Euro yatırım yapmayı öngörüyoruz" dedi.



Hürriyet





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Tamamlandığında 1550 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği en büyük projeler arasında yerini alacak olan Adana Entegre Sağlık Kamusu binasının dış cephesinin tamamlanmak üzere olduğu ve diğer tüm disiplinlerde inşaatın hızlı bir biçimde devam ettiği açıklandı.


PROJELER ANLATILDI

Kamuya ait yatırımların özel sektör tarafından yapılması ve belli bir süreyle devlete kiralanarak belirli hizmetlerin sağlanması yönteminin kullanıldığı Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeli kapsamında inşaatı süren kampusu yerinde tetkik eden uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri, Bursa, Elazığ ve Yozgat'ta inşaatları devam eden projelerle ilgili de bilgi aldılar.


SİSMİK İZOLATÖR

Toplam yatırım bedeli 540 milyon euro olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde 12 ay içerisinde 550 bin m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa'daki PPP hastane projemiz için temel atma sürecinin de tamamlandığının, Elazığ'da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.


Sabah


Haber Adana Beş Ocak'ta şöyle yer aldı;


Rönesans sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına başlanılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde yolun yarısına ulaşıldı.

Tamamlandığında 1550 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği en büyük projeler arasında yerini alacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü binasının dış cephesinin tamamlanmak üzere olduğu ve diğer tüm disiplinlerde inşaatın hızlı bir biçimde devam ettiği açıklandı.

RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, RSY CEO’su Kaan Ekermen, Rönesans Sağlık Yatırım’ın bu konudaki iş ortağı Meridiam’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Thierry Déau ve Meridiam’ın üst düzey yöneticileri, finansal kapanışta yer alan uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri ve diğer yetkililer, “Kamu Özel İşbirliği-PPP” (Public Private Partnership) modeli kapsamındaki yatırım projelerinin dev adımlarından biri olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün son yapısal beton döküm etkinliğine katıldı.

Kamuya ait yatırımların özel sektör tarafından yapılması ve belli bir süreyle devlete kiralanarak belirli hizmetlerin sağlanması yönteminin kullanıldığı Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeli kapsamında inşaatı süren kampüsü yerinde tetkik eden uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşaatları devam eden projelerle ilgili de bilgi aldılar.

Toplam yatırım bedeli 540 milyon Euro olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde 12 ay içerisinde 550.000 m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa’daki PPP Hastane projemiz için temel atma sürecinin de tamamlandığının, Elazığ’da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün bu konuda önemli ve ilk adım özelliğini taşıdığını kaydeden Yanıkömeroğlu, “Bu projelerin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da sağlık alanında en büyük yatırımları arasına gireceğini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar ülkemizde PPP hastane projelerine, yaklaşık toplam 4,7 milyar Euro yatırım yapmayı öngörüyoruz” dedi.


Adana Beş Ocak 


Geri Dön