29 / 03 / 2024

Adana İnşaat Fuarı sektöre büyük ivme kazandıracak!

Adana İnşaat Fuarı sektöre büyük ivme kazandıracak!

ADANA Yapı Müteahhitleri Demeği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana İnşaat Fuarı'nın başta Adana'ya ve bölge şehirlere, inşaat sektörüne büyük bir ivme kazandıracağım söyledi.



Fidan Vursavuş, ticaret faaliyetlerini geliştirmek amacıyla belirli bir zaman dilimi içinde kurulan büyük ve kapsamlı sergi diye nitelendirebilecek fuarların, alıcı ve satıcıların bir araya gelerek son teknoloji ürünlerin tanıtımının yapıldığı, karşılıklı anlaşmaların gerçekleştirildiği katma değerin ekonomiye ve sektöre yansımalarının kısa sürede hissedildiği yararlı buluşmalar olduğunu kaydetti. Fidan Vursavuş, ekonominin lokomotifi olarak her ortamda dile getirilen inşaat sektörünün bu gibi fuarlarla bölge ve ülke ekonomisine bir başka açıdan da faydası büyük olduğunu belirtti. 


Hürriyet Ek




Haber  Adana  Toros Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen İnşaat Fuarına 40 ilden 40 bin ziyaretçi bekleniyor. 


18 Şubat'ta açılışı yapılacak fuara Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Mekadonya gibi ülkelerden yabancı firma temsilcileri de katılacak ve Türk işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri yapacak. 

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 18-21 Şubat arasında gerçekleştirilecek fuarın bilgilendirme toplantısı Divan Otel'de yapıldı. Toplantıya TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Birliğin Başkan Yardımcısı Tahsin Uzkurt, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavaş katıldı. 


''SEKTÖRÜN BÜYÜK BULUŞMASI" 


TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü, yaptığı konuşmada fuarın sektöre büyük ivme kazandıracağını söyledi Fuarı 'sektörün büyük buluşması" olarak değerlendiren Ersözlü, şöyle devam etti "Bölgemizde büyük firmaların varlığı, fuarın Adana"da düzenleniyor olmasını önemli kılmakta ve bu anlamda fuarı sektörün büyük buluşması haline getirmektedir. Adana İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları, bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacak ve sektörün iç dış satışlarına önemli katkılar s ağlayacak." Ersözlü, fuara yurt dışında TÜYAP'ın Mısır, Rusya Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya  ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini, yurt içinden ise Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa Gaziantep, Kilis, Konya, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40'a yakın ilden katılım olacağını kaydetti. Ersözlü, şu bilgileri verdi: "İnşaat, makine mühendisleri, mimarlar, mühendisler, müteahhitler bir araya gelecek. İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürünün sergilenecek fuarlar, geniş konsepti ile ziyaretçilerin tüm beklentilerini karşılayacaktır."


GENİŞ DESTEK 


Fuara Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana İnşaat Müteahhitleri Birliği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve KOSGEB destek veriyor. 



Adana Toros




Haber Bizim Adana Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, iş ve inşaat Makineleri Fuarı 2016 bugün kapılarını ziyaretçilere açacak. Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Ticaret Borsası, inşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Belediyeler Birliği , Adana İnşaat Müteahhitleri Birliği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ve inşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle Adana İnşaat 2016, 10. İnşaat Teknolojileri, İş ve inşaat Makineleri, Altyapı, Müteahhitlik hizmetleri Fuarı, Adana Yapıda Yenilikler, Dekorasyon, Tadilat, yenileme ve Teknolojileri Fuarı, Adana İHS 2016, Adana 9. Isıtma, Soğutma Havalandırma, Doğalgaz teknolojisi Tesisat ve Yalıtım Fuarı ve Adana Kent 2016Adana 8. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı eş zamanlı olarak 18- 21 Şubat 2016 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 


ERSÖZLÜ: BÖLGEDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ PAZARLAMA ETKİNLİĞİ OLACAK 


Fuarla ilgili Adana Divan Otel'de fuarın tanıtım toplantısında konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü, inşaat, yapıda yenilikler, İHS ve kent fuarının bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacağını, sektörün içdış satışlarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarda izolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerinin bulunacağını ifade eden Ersözlü, "Bunun yanında çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürün konsepti ile ziyaretçilerimizin beklentilerini karşılayacak." diye konuştu. 


ERSÖZLÜ: İŞADAMLARI İKİLİ GÖRÜŞME YAPABİLECEK 


Fuara TÜYAP'ın 6 ülkenin ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini belirten Ersözlü, fuarı ziyaret eden yabancı misafirler ile fuar katılımcılarının ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekleri özel bir alanlar oluşturduklarını ifade etti. İlhan Ersözlü, "Ayrıca yurt içinden 40'a yakın ilden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve işadamları katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracaktır." dedi. 


VURSAVUŞ: SOKAKTAKİ VATANDAŞ DA FUARA ÇEKİLMELİ 


Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da sokaktaki vatandaşı dahi fuara çekmek için değişik yenilikler yapılması gerektiğini söyledi. Fuarın devam ettiği sürece Adana'ya katkısının olacağını kaydeden Vursavaş, sokaktaki vatandaşında katılmasıyla fuarın gerçek anlamını kazanacağını ifade etti. 


GÜRSELİ: SERTİFİKASIZ İŞÇİ ÇALIŞANLARA 5 BİN TL CEZA KESİLECEK 


Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 5544 sayılı yasa gereği sertifikası olmayan işçilerin sektörde çalışamayacağını vurguladı. Bu tarihten sonra bu belgeye sahip olmayan her işçiden 500, işverenden de adam başı 5 bin TL ceza kesileceğini öne süren Gürsesli, sektörde kimsenin haberinin olmadığını belirtti. Bu nedenle kendilerinin de fuarı fırsat bilerek bu konuyu işlemeye çalıştıklarını söyleyen Gürsesli, fuarın malzeme, yapabilirlik veya müşteriyle buluşma açısından çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. 



Halil İbrahim UĞUR/Bizim Adana


Geri Dön