24 / 04 / 2024

Adana metrosunun ikinci etabı istimlak engeline takıldı!

Adana metrosunun ikinci etabı istimlak engeline takıldı!

Adana’nın kanayan yarası metronun ikinci etap projesi, bu sefer de istimlak engeli ile karşı karşıya kaldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana Metrosu’nun ikinci etabını Ulaştırma Bakanlığı eliyle yapılacağı vaadine sevinen Adanalılar, artarak devam eden ulaşım sıkıntısına çözüm bekliyor. 



Milliyet gazetesinde yer alan habere göre  Adana  Büyükşehir Belediyesinin güzergahındaki imar ve istimlak sorununu gideremediği için proje tamamlanamıyor. Üniversiteye, şehir hastanesine, stadyuma, adliyeye, otogara gitmeyen ve ring yapmayan Adana Metrosu ve hafif raylı sistemi yüzde 7-8 kapasite ile çalışmaya devam ediyor. 

Halkın ihtiyacına cevap vermediğini için düşük kapasite ile çalışarak zarar eden Adana Metrosu’nun ana ulaşım merkezinin Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olması da sosyal medyada ironik paylaşımlara konu oluyor. 

Adana Metrosu’nun, 800 milyon liranın üzerinde borcu olduğuna ve bu rakamın Adana Büyükşehir Belediyesi için çok büyük bir para olduğunu dile getiren AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Kara,, "Adana Metrosu’nu Çukurova Üniversitesi’ne ve Yeni Adana Stadyumu’na kadar götürmüş olsak, çok işe yarar. Bir metro, ring yapmadığı sürece çok randımanlı çalışmaz. Belediye meclisi kararıyla metronun, yapımı süren Devlet Bahçeli Köprüsü üzerin’den Turgut Özal Bulvarı’na ring yapması mantığıyla projeyi yaptık. Fakat öncelikle esas projesi verilen 10.5 kilometrelik bölümü yapılsın, belki ondan sonra devamı yapılır" dedi. 
 


Geri Dön